Reklama |
Archiv zpráv
Zmrzlina zimě navzdory / - 1.
13.03.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Narozdíl od ledu nápoj nezředí, ale ochladí jej a současně mu může dodat lahodnou krémovou chuť, čokoládovou, vanilkovou i kávovou, či nejrůznější ovocné příchuti, které lze případně ještě podtrhnout příslušným ovocným sirupem.
více...
Potraviny, které mohou vyvolat bolest hlavy
11.03.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Samotné mléko ani mléčné výrobky nejsou u mnoha lidí pravidelnou součástí jídelníčku. Z tohoto důvodu lidé nejsou zvyklí zpracovávat mléčný cukr - laktózu. To může způsobit zažívací potíže, ale i bolest hlavy.
více...
Zmrzlinový původ Gelato Festival Challenge / 2.
08.03.2019, rubrika: Akce a soutěže
Odborně zhotovený jogurt s osobitou příchutí v optimálním poměru tvrdil vítěznou muziku pro nizozemského „kovboje – zmrzlináře“ a umožnil mu vystoupit na tu nejvyšší příčku stupňů evropských vítězů.
více...
Zmrzlinový původ Gelato Festival Challenge /1.
06.03.2019, rubrika: Akce a soutěže
Dle slov nejúspěšnějšího účastníka domácího mistrovství, bude nutno zapracovat na přidané pálence, která bude potřebovat tzv. "natrnkovat" za účelem dosažení harmonizačního souladu celkového vyznění chuti a celistvosti dojmového efektu.
více...
Gelato Festival Challenge vyzývá české zmrzlináře!
04.03.2019, rubrika: Akce a soutěže
Soutěž má pozměněný název Gelato Festival Challenge a další novinka spočívá v samostatném pořádání jak pro Čechy tak i Moravu.
Hlavní partner nesoucí organizační břímě pro obě národní kola je společnost Eiskon. více...
Sýrovo - kakaový dort
01.03.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dezert na povrchu zdobený hořkou čokoládou. Na řezu dezertu korpus z drcených sušenek, spojen vrstvou tmavé čokoládové náplně a zakončen světlou vrstvou créme fraische. Chuť a vůně čokoládová, spolu s tvarohovou až lehce sýrovou.
více...
Kokosová pěna NESTLÉ
27.02.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Směs na kokosovou pěnu Nestlé vyšleháme se studeným mlékem do husté pěny. Na dno pohárů položíme krájené broskve. Cukrářským sáčkem s velkou trubičkou nastříkáme ušlehanou pěnu. Pohár ozdobíme ovocem a jahodovou omáčkou.
více...
Masopustní koblihy
24.02.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Podstatou dosažení dobrého výsledku je proces kynutí, kdy nesmíte nechat těsto překynout a oschnout. Těsto nesmí být příliš tuhé a ani příliš řídké. V odhadu optimálního zpracování těsta je skryta více jak polovina úspěchu kvality chutné koblih.
více...
Příprava tureckého medu
22.02.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Turecký med sestává zhruba z 80 procent cukru. Zahřívá se ve směsi voda a glukózový sirup na 140 °C až do jantarové barvy a tažné podoby. Čím vyšší je podíl bílkového sněhu, tím ten bude krémovitější!
více...
Turecké dezerty
20.02.2019, rubrika: Recepty
Rozehřejeme troubu na 150 °C. Těsto rozložíme, potřeme rozpuštěným máslem a na povrchu posypeme pomletými ořechy. Ořechový povrch lehce zapracujeme válečkem a ještě jednou potřeme máslem. Horní plochu opakovaně napícháme vidličkou.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |