Reklama |
Recepty
Buchta z mléka
12.01.2002, rubrika: Recepty
Cukr, mouku, kakao, rozinky, oříšky a sodu promícháme, přidáme mléko a olej, znovu promícháme, nalijeme na pekáč se zvýšenými okraji. Pečeme při 180 °C.
více...
Medové řezy
12.01.2002, rubrika: Recepty
Mouku prosejeme na vál. Ostatní suroviny svaříme ve vodní lázni, jedlou sodu přidáme nakonec. Teplou směs zpracujeme s moukou, rozdělíme na čtyři díly a rozválíme na tenké placky.
více...
Bublanina
07.01.2002, rubrika: Recepty
Vejce rozklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme.
více...
Ananasový dort
31.12.2001, rubrika: Recepty
Písčitý dort naplníme jemně na žluto přibarveným ananasovým máslovým krémem a položíme do vrstvy trochu rozsekaného ananasu.
více...
Jahodový dort
31.12.2001, rubrika: Recepty
Naplníme tři dortové plátky a sice: písčitý, terský (nebo bezé
plátek) a sacher. První tvoří spodek a poslední vršek. Naplní se jedna vrstva máslovým ananasovým krémem, více...
Perník - marcipán,pumprnikl a jejich výroba.
31.12.2001, rubrika: Recepty
Hlavní základní součástkou dobrého perníku je med,který dává charakteristickou vůni a hlavně obzvláště obdivuhodnou schopnost k pečení.
více...
Oplatky a hořické trubičky
31.12.2001, rubrika: Recepty
Na přípravě těsta, potřebného k výrobě těchto trubiček záleží nejvíce. Recepty jsou různé. Do některých se přidává trochu medu nebo cukrového syrobu. Těchto přísad se však nesmí dávat příliš mnoho
více...
Orientální medové koláče, tyčinky
31.12.2001, rubrika: Recepty
Mandlové medové tyčinky, medové koláče malé, medové koláče lehké.
více...
Francouzské čajové pečivo (Petit-fourés)
31.12.2001, rubrika: Recepty
Každá hmota z těchto receptů se náležitě s bílky rozředí a na stroji jemně utře. Hmota nesmí být příliž řídká, lépe je, když je hustší.
více...
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |