Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Ohlédnutí za cukrářským Stuttgartem Ohlédnutí za cukrářským Stuttgartem 05.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kulinářská soutěž pořádaná ve Stuttgartu přinesla dílčí pohled na budoucí scenérii olympijského dění. Na soutěž přijely desítky týmů, které si svoje zápolení rozložily do čtyřdenních klání s cílem kontroly své tvůrčí kvality. více...


Cukrárenské kavárny Cukrárenské kavárny 02.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Dnes je příležitostné posezení v kaváně při šálku kávy a zákusku dostupné téměř pro každého. Současně je to i součást našeho životního pocitu. A tak by to mělo i zůstat! více...


Medovník Medovník 31.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vyválenou placku opatrně přendáme pomocí válečku na vymazaný plech a vidličkou toto těsto asi na 10 místech propícháme, aby se při pečení netvořily tzv. puchýře. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí. více...


Co je florentýnka a co marokánka Co je florentýnka a co marokánka 29.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mezi maronkánkami je vizuální příbuznost, jedná se o jiný druh.. Při výrobě je správný obsad medu, který zajišťuje jejich příjemnou chuť na jazyku a tažnost. více...


Mistr čokolády Dominique Persoone Mistr čokolády Dominique Persoone 26.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy „Čokoládová pralinka se dá vyrobit prakticky s jakoukoliv příchutí, jen je důležité přesně vyvážit chutě a při práci s čokoládou nespěchat,“ říká Dominique Persoone, znalec a milovník čokolády z Brug. více...


Čokoládové polotovary / - II. Čokoládové polotovary / - II. 24.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Při přípravě některých druhů dezertů se nabízí možnost použití záměny čokoládové polevy s kakaovým máslem za polevu tmavou na máčení s akopolem. Tato není tak náročná na zpracování jako čokoládové polevy. více...


Čokoládové polotovary / - I. Čokoládové polotovary / - I. 22.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládové polevy byly aplikovány při výrobě různých ozdob - zředěné kakaovým máslem a vytemperované s použitím drobných šablon, kornoutkem, případně jejich tvar dovoluje použití přímo ke zdobení cukrářských výrobků. více...


Smetanové bonbony Smetanové bonbony 19.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Použijeme směs smetany (150 g) a 70 % čokoládové polevy (225g) v poměru mezi 1:1.5 až 1:2. Pro zhotovení hmoty zahřejeme smetanu, ale nesmíme ji přivést do stavu varu. Čokoládu nakrájíme nožem, vložíme do nádoby a vlijeme teplou smetanu. více...


Créme Brûlée Créme Brûlée 17.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nejprve odstraníme zbylou vlhkost z povrchu "crému". Posypeme rovnoměrnou vrstvou hnědého cukru (třtinového). Zkaramelizujeme cukr pod grilem, umístíme misky s pudinky velmi blízko tepluaby se cukr zkaramelizoval. více...


Bílkový krém do listových trubiček Bílkový krém do listových trubiček 15.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Já dělám krém do trubiček 1:2 to je na jeden díl bílků dva díly moučkového cukru. Napřed ušlehám sníh z bílků a držím se rady mojí mámy, že bílky mají být starší. S touto radou pracuji přes 30 let a je osvěčená. Potom přidám moučkový cukr a dám do vo více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.