Reklama |
Archiv zpráv
Ohlédnutí za cukrářským Stuttgartem
05.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kulinářská soutěž pořádaná ve Stuttgartu přinesla dílčí pohled na budoucí scenérii olympijského dění. Na soutěž přijely desítky týmů, které si svoje zápolení rozložily do čtyřdenních klání s cílem kontroly své tvůrčí kvality.
více...
Cukrárenské kavárny
02.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dnes je příležitostné posezení v kaváně při šálku kávy a zákusku dostupné téměř pro každého. Současně je to i součást našeho životního pocitu. A tak by to mělo i zůstat!
více...
Medovník
31.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vyválenou placku opatrně přendáme pomocí válečku na vymazaný plech a vidličkou toto těsto asi na 10 místech propícháme, aby se při pečení netvořily tzv. puchýře. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí.
více...
Co je florentýnka a co marokánka
29.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mezi maronkánkami je vizuální příbuznost, jedná se o jiný druh.. Při výrobě je správný obsad medu, který zajišťuje jejich příjemnou chuť na jazyku a tažnost.
více...
Mistr čokolády Dominique Persoone
26.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
„Čokoládová pralinka se dá vyrobit prakticky s jakoukoliv příchutí, jen je důležité přesně vyvážit chutě a při práci s čokoládou nespěchat,“ říká Dominique Persoone, znalec a milovník čokolády z Brug.
více...
Čokoládové polotovary / - II.
24.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Při přípravě některých druhů dezertů se nabízí možnost použití záměny čokoládové polevy s kakaovým máslem za polevu tmavou na máčení s akopolem. Tato není tak náročná na zpracování jako čokoládové polevy.
více...
Čokoládové polotovary / - I.
22.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoládové polevy byly aplikovány při výrobě různých ozdob - zředěné kakaovým máslem a vytemperované s použitím drobných šablon, kornoutkem, případně jejich tvar dovoluje použití přímo ke zdobení cukrářských výrobků.
více...
Smetanové bonbony
19.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Použijeme směs smetany (150 g) a 70 % čokoládové polevy (225g) v poměru mezi 1:1.5 až 1:2. Pro zhotovení hmoty zahřejeme smetanu, ale nesmíme ji přivést do stavu varu. Čokoládu nakrájíme nožem, vložíme do nádoby a vlijeme teplou smetanu.
více...
Créme Brûlée
17.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nejprve odstraníme zbylou vlhkost z povrchu "crému". Posypeme rovnoměrnou vrstvou hnědého cukru (třtinového). Zkaramelizujeme cukr pod grilem, umístíme misky s pudinky velmi blízko tepluaby se cukr zkaramelizoval.
více...
Bílkový krém do listových trubiček
15.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Já dělám krém do trubiček 1:2 to je na jeden díl bílků dva díly moučkového cukru. Napřed ušlehám sníh z bílků a držím se rady mojí mámy, že bílky mají být starší. S touto radou pracuji přes 30 let a je osvěčená. Potom přidám moučkový cukr a dám do vo
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |