Reklama |
Archiv zpráv
Sojová mouka v cukrářství
14.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vláčnost zboží způsobuje schopnost sojové mouky vázat na sebe dvojnásobné množství vody své váhy, tj.na 1 kg sojové mouky přijdou 2 litry vody, kdežto pšeničná mouka potřebuje jen 50 % vody své váhy.
více...
Festival Gastro Tour 2018
09.10.2018, rubrika: Akce a soutěže
Festival Gastro Tour 2018 proběhl již tradičně souběžně s veletrhem For Gastro & Hotel ve výstavním areálu PVA EXPO v pražských Letňanech, tentokrát v termínu od 4. do 7. října 2018.
více...
Lychee jely cup
08.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na rozdíl od želatiny a některých dalších běžně používaných želírujících látek, konjak želé netaje snadno v ústech a pokud se želé po vložení do úst nerozkouše, může sklouznout do hrdla a způsobit jeho ucpání.
více...
Ořechová kunafa - Saniyit kunafa
05.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Cukrový sirup - na přelití koláče musí být připraven 2 hodiny předem. Je obvykle doporučována směs 2 šálků cukru na 1,5 šálku vody se šťávou z jednoho citrónu a několika kapkami růžové vody (obchod s arabskými surovinami) .
více...
Dezert z kyselých jablek
03.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jablka nakrájíme na plátky silné asi ¾ cm, pokapeme citrónem a dáme stranou.
Cukr s 1 lžící vody dáme do pánve se silným dnem, dáme na oheň zkaramelizovat. Zkaramelizovaný cukr sundáme z ohně, a přimícháme máslo a smetanu. více...
Čokoládový zákusek s tekutou náplní
01.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou tak dlouho, až dojde k dokonalé vazbě mezi oběma hmotami
více...
Krásná kouzla s čokoládou
28.09.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vyšlehejte společně máslo a moučkový cukr, pomalu přidejte vejce a nakonec žloutky. Čokoládu rozehřejte. Vyšlehejte vaječné bílky a přidejte cukr. Vše smíchejte dohromady. Pečeme ve formě zhruba 30 minut při 180 °C.
více...
Trdelník
26.09.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Trdelník svůj název obdržel od válečku- trdlice na něhož se navinuje těsto, a který vešel ve známost pod zlidovělým označením trdlo.
Skalický trdelník obdržel jako první slovenský výrobek ochrannou známku Evropské unie více...
Kokos
24.09.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nejjemněji strouhaný kokos je označován „fine“, střední „medium“ a hrubý „coarse“. Mimo těchto tří jakostí vzniknou tříděním na sítech ještě ještě další jakosti a to „strips“ - loupaný, „chips“ - třísky a „thread“ – vlákna.
více...
Není káva jako káva / -2.
21.09.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kofein má i pozitivní účinky. Kromě povzbuzení dokáže odstraňovat bolení hlavy způsobené únavou. Je to dáno tím, že pokud je člověk unaven, cévy v mozku se uvolňují a rozšiřují se. To vyvolává bolest hlavy. Kofein cévy stáhne a bolesti sníží.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |