Reklama |
Archiv zpráv
Se zásobou cukru se usíná lépe
29.06.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dospěl k zajímavému výsledku, když se zjistilo, že studenti museli být ráno dvakrát buzeni, kdežto dívky již při prvním zvonění budíku vyskočily svěží z postelí. Dále se prokázalo, že spánek dívek byl o patnáct procent vydatnější než u hochů.
více...
Odkud pochází dort?
27.06.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Někteří cukráři dosahovali svými dorty až mezinárodní pověsti, a byli povoláváni do ciziny, aby prokazovali své umění. Co se týče rozměrů a nákladnosti, nebyly středověké dorty překonány.
více...
Bufetový stůl
25.06.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Bufetový stůl s širokým výběrem teplých, studených a cukrářských výrobků, u něhož si host jejich druh a množství vybírá sám, se odedávna nejčastěji používal ve Skandinávii, a tak spíš než "tábldót" je známý jako švédský st
více...
Pojďme tvořit čokoládu II.
22.06.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pro rychlé rozpouštění menšího množství čokolády můžeme použít mikrovlnnou troubu. Do nádoby pro mikrovlnné trouby dáme potřebné množství čokolády a pomalu rozpouštíme na třetí stupeň.
více...
Pojďme tvořit čokoládu I.
20.06.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pokud chceme zpracovat pravou čokoládu, musíme ji nejprve vytemperovat. Temperování je proces, který vyžaduje zručnost a plné soustředění. Správně vytemperovaná čokoláda má vysoký lesk a pevnou krystalickou strukturu.
více...
Fillo těsto
18.06.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pracovní plochu pokryjeme kusem plátna, poprášíme ho škrobem a odpočaté těsto válečkem co možná nejtenčeji vyválíme. Těsto nadzvedneme na hřbety rukou a jejich vzdalováním těsto vytahujeme.
více...
Zeleninový závin s jogurtovou omáčkou
15.06.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Těsto nejdříve lehce vyválíme na šátku jemně zaprášeném moukou. Následně vložíme obě ruce dlaněmi dolů pod těsto a hřbety ruky vytahujeme do tenkého plátu.
více...
Cukrářská moudra
13.06.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ocet má tu vlastnost, že při pečení máslového listového těsta napomáhá trhati (listovati). Kdyby se však dalo octa do těsta mnoho, pak by se trubičky na kremrole úplně roztrhaly. Proto se smí přidávat octa do těsta velice málo, aby se zboží nekazilo.
více...
Věnečky s krémem
11.06.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Krém: Smícháme tvaroh, vanilkový cukr, citrónovou šťávu a zbylý cukr. Ušleháme smetanu se ztužovačem a přidáme ke směsi. Umícháme krém, kterým naplníme věnečky.
více...
Bolení hlavy vyvolají i nevhodné potraviny
08.06.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Látky taniny, které jsou v červeném víně obsaženy, se počítají mezi "vyvolávače" bolesti hlavy. Proto se doporučuje jeho konzumaci prokládat pitím stolní vody.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |