Reklama |
Suroviny
Švýcarská čokoláda
02.12.2004, rubrika: Suroviny
Švýcarsku je přisuzován původ jemné čokolády a pod geografickým označením země je tomuto produktu dáván již i třeba podvědomě punc té nejvyšší kvality.
více...
Sacharin versus cukr
24.11.2004, rubrika: Suroviny
Od té doby co byly známy vlastnosti sacharinu, začal se továrně vyrábět ve většině států. Nejvíce se vyráběl v Německu, odkud se dostával do okolních států a nezřídka tomu bylo i podloudně.
více...
Desatero cukrářských ohlédnutí Pavlíny Berzsiové 3/10
30.06.2004, rubrika: Cukrařina
Pavlína Berzsiová se dnes již potřetí ohlíží s naším portálem za svými výrobky, které zhotovila při příležitosti předváděcí akce v Potravinářské škole a služeb v Brně, Charbulově ulici
více...
Čokoládové muzeum
23.06.2004, rubrika: Suroviny
Imhoff - Stollwerck muzeum je největším svého druhu na světě. Když se na podzim roku 1993 slavnostně otevíralo, nikdo tehdy netušil, že se toto muzeum čokolády během 10 let stane nejnavštěvovanějším muzeem v Německu.
více...
Smetana a tuky v mozku vyvolávají pocity štěstí
22.04.2004, rubrika: Suroviny
Jídlo bohaté na smetanu nebo tuky vyvolává v mozku ohňostroj štěstí. Odhalení britských vědců by mohlo vysvětlovat, proč se někteří lidé nemohou nabažit zmrzliny nebo dezertů.
více...
ALASKA - přísada do šlehačky
18.03.2004, rubrika: Suroviny
Je jeden ze států amerických, ale v americké gastronomii Alaska v plném znění Baked Alaska; francouzsky Omelette Surprise; je něco čemu se kdysi česky říkalo omeleta s překvapením, a v těch rádoby francouzských restauracích omelette surrprise.
více...
KOKOS
18.02.2004, rubrika: Suroviny
Plody, neboli kokosové ořechy kulovitého nebo oválného tvaru, poskytují užitek jednak v původním stavu jako ovoce, které se dále zpracovává na kokosový olej, strouhaný kokos, poonac tj. pokrutiny zbylé po extrakci palmového oleje.
více...
Mistrovské čokoládové variace
26.01.2004, rubrika: Suroviny
Pokud se vám už opět po vánočním běsnění zastesklo po něčem sladkém, máme pro vás tentokrát něco opravdu exkluzívního, i když jde jenom o "obyčejnou" čokoládu.
více...
Bernská definice čokolády a kakaa
15.01.2004, rubrika: Suroviny
Import čokolády a kakaa do Evropy probíhal ve zjednodušené formě již za Kryštofa Kolumba, ale v té době neuměl kakaový produkt nikdo zpracovat a tak upadl do zapomenutí.
více...
Sladký spánek s cukrem
27.11.2003, rubrika: Suroviny
Dr. Laird, přednosta psachologického oddělení univerzity v Colgate, provedl se 136 studenty skidmorské univerzity pozorování o jakosti spánku v závislosti na přijatém cukru před spánkem.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |