Reklama |
Archiv zpráv
V čem tkví tajemství chuti čokolády?
14.12.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoláda je pro lidské chuťové orgány velikým vábidlem, napříč tomu, že její základní surovina, kakaové boby, se vůbec žádným chuťovým požitkem nevyznačují. Jsou hořké. To co nás na čokoládě láká, je ve své podstatě soubor chemických procesů,.
více...
Sojová mouka v cukrářství
09.11.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sojový sýr a banány se sojovým mlékem upravíme na kaši. Smícháme s ostatními a naplníme do formy. Zbylé těsto na hmotu ve formě nařasíme. Pečeme při teplotě 200 °C asi1 hodinu.
Dozdobíme dle vlastní fantazie. více...
VÝROBA PRALINEK A NÁPLNÍ
24.10.2016, rubrika: Akce a soutěže
Kurz je určen pro všechny, kteří chtějí zpestřit podzimní nabídku svých restaurácí, cukráren i kaváren lákavými pralinkami. Naučíte se vyrábět i různé náplně a celkově se surovinami ekonomicky zácházet
více...
Kobliha cukrářská či pekařská?
12.10.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
koblihy jsou výrobkem moučným a mohou je proto vyrábět jak cukráři, tak i pekaři. Tradice masové výroby a konzumace koblih v masopustním období je v Rakousku populární dodneška.
více...
Gordonův jablečný dezert
06.09.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejem 15 g másla, přidáme jablka a třetinu cukru. Jablka za stálého obracení zahříváme, dokud cukr nezačne karamelizovat. Vmícháme sultánky v calvadosu a zahříváme 5-10 minut. více...
Výroba vlastní čokolády
11.08.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Základem dobrého zhotovení ve stádiu přípravy je dobré promíchání směsí a v dodržení teplot při ohřevu, kdy se tak zamezí zhoustnutí cukru. V případě nadměrné hustoty hmoty přidáme kakaové máslo. Při přípravě se nesmí do hmoty jediná kapka vody!
více...
Sladové přípravky a jejich vliv na pečivo
26.06.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Je třeba vědět, že přílišná přísada cukru poškozuje lehkost a kyprost těsta, které se stává těžkým a někdy je zapotřebí jeho kvas podpořit pečivovým práškem z důvodu, že kvasnice jsou nedostatečné.
více...
Škodliví hlodavci
15.06.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Z hlediska potravinářské výroby je i riziko, že hlodavci mohou být rezervoárem salmonelóz, kterými kontaminují potravin,y a tak může dojít ke vzniku rozsáhlejších epidemií tohoto onemocnění, pokud jsou zanedbány hygienické zásady.
více...
Muffina je vlastně buchta, ale ...!
12.06.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vše rychle a dobře smíchejte dohromady, naplňte do formy, každý do dvou třetin a upečte. Upozorňuji, že následujici řadky jsou pouze pro otrlé /a pro obyvatele Severoamerickeho kontinentu/
více...
Jaká zmrzlina je nejlepší? Ta poctivá!
10.06.2016, rubrika: Akce a soutěže
Řemeslně vyráběná zmrzlina z kvalitních surovin se za poslední roky stala fenoménem a základem každého poctivého podnikání.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |