Reklama |
Archiv zpráv
Likérová špička v inovaci
11.04.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sestavovala jsem nové receptury na zpracování sojové mouky, která je odtučněna, čímž se dosahuje roční záruční lhůty, ale co je na tomto případě podstatné, má velmi jemnou granulaci.
více...
Ovoce v cukrářských výrobcích jako lék
08.04.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Cukráři věděli jaký význam má čerstvé ovoce pro zdraví člověka, a proto jej v hojné míře používali do svých výrobků. V následujícím přehledu jsou alespoň základní účinky uvedeny.
více...
Láska jdoucí přes cukrařinu
06.04.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Určité vůně v optimálním složení mohou mít příznivý vliv na sexuální žádostivost. Je pozoruhodné, že právě cukrářské zboží se může na tomto životně existenčním pudu významně podílet.
více...
Fondánová hmota
04.04.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Fondán se používá především k polévání cukrářských výrobků, jako jsou věnečky, větrníky, punčové řezy a pod. Fondán se také uplatní jako náplň do bonbonů a trvanlivějších cukrářských výrobků (dezerty, salonky).
více...
Tři recepty v jednom článku
02.04.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na čtyři špejle vedle sebe střídavě napícháme kontrastně barevné kousky, například v pořadí: hruška, švestka, jablko atd. Čokoládovou polevu připravíme tak, že vložíme do hrnce na dílky nalámanou čokoládu na vaření, máslo, moučkový a vanilkový cukr.
více...
Koláč z kávy a mrkve
31.03.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Promíchejte všechny suché složky v míse. Ve druhé nádobě pak našlehejte vejce a přidejte k nim kávu, hotovou směs smíchejte se suchými ingrediencemi v míse, nejlépe mixérem. Lžící nebo vařechou nakonec vmíchejte ořechy a rozinky.
více...
Potahová hmota K2
29.03.2016, rubrika: Suroviny
Hmotu K2 dáte do koltíku malého šlehače (je zapotřebí silnější než ruční) a pomocí protínačky na pomalý chod začnete míchat a postupně přiléváte po malých množstvích horkou vodu, až vznikne mnota, která se dá stříkat pomocí trezírovacího sáčku.
více...
Velikonoční kouzlo
25.03.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mějte se lidi, mějte se rádi,
kouzlo jara tu možnost skýtá, sluníčka paprsky ku lásce svádí, když čas Velikonoc opět nás vítá. více...
GASTRO KROMĚŘÍŽ 2016 / -5.
24.03.2016, rubrika: Akce a soutěže
Potahovací hmoty jsou důležitou složkou, která dotváří vzhled výstavního exponátu. Je potřeba ale vědět, že tento finálový prostředek výrobku je určen spíše pro oči než pro chuťový orgán, u kterého není zase až tak nějakou cukrářskou lahůdkou.
více...
GASTRO KROMĚŘÍŽ 2016 / - 4.
23.03.2016, rubrika: Akce a soutěže
Soutěžní snaha vedla některé z účastnic k sáhnutí do širší palety nadbytečné pestrosti. Protože barvy obsahují chemické sloučeniny, jsou nejedlé a tím pádem nezdravé, a v případě soutěžních výrobků někdy zbytečně přehrávaly vizualitu dortu.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |