Reklama |
Archiv zpráv
Zvěčněná čokoláda
03.10.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V muzeu se návštěvník dozví o historii pěstování kakaových bobů, uvidí vzácné exponáty mayské a aztécké kultury. Součástí muzea je i tropický skleník, kde je udržována teplota 25 - 28 stupňů a mj. tu roste strom kakaovníku.
více...
American way
30.09.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pro nás běžné věci jsou zde naprostou výjimkou,pokud jdete do cukrárny, která zde de facto jako taková neexistuje, nemáte moc šancí na výběr. Nejprve vás zarazí sladkost. Vše co je k jídlu a k pití, je v Americe sladké
více...
Zdvořilost k zákazníkům
17.09.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zdvořilost k zákazníkům je první stupínek k prodejním úspěchům. Tato zdvořilost by se měla projevovat nejenom v obchodě, ale i na ulici. Lidé si potrpí na pozdrav i oslovení a obchodník nesmí být proto na pozdrav skoupý.
více...
Znáte pumpernikl?
15.09.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Připravoval se z dvakrát rozemletého, ale neprosátého žita. Do těsta se přidávalo trochu medu. Ze slov "bonum panikulum" se utvořl výraz "bumpanikl" a později "pumpernikl".
Výrobek doznal obliby i v období blahobytu. více...
Jak by měly vypadat kavárny
10.09.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jak by měla kavárna vypadat?
Musí být přívětivá a milá. Dokonce víc než byt. Proto se člověk k takovému zadání musí chovat jinak, než když dělá byt nebo kancelář. více...
Hawai dezert
08.09.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po ztuhnutí polevy naskládáme čerstvé ovoce na položený řez. Ovoce přeleštíme rozpuštěnou ovoželovou polevou. Případně můžeme ještě dozdobit snítkou máty.
více...
Úprava náplně likérových špiček
06.09.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Další změna se provedla v dávkování kakaového prášku, snížením téměř o 50 procent. To bylo možné proto, že současný kakaový prášek má velmi výraznou chuť a podstatně tmavší barvu než sortiment dříve vyráběný.
více...
Koláč z kávy a mrkve
04.09.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Promíchejte všechny suché složky v míse. Ve druhé nádobě pak našlehejte vejce a přidejte k nim kávu, hotovou směs smíchejte se suchými ingrediencemi v míse, nejlépe mixérem.
více...
Zmrzlina i v chladném počasí
02.09.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Spojení vody s tukem zajišťují emulgátory, hlavně lecitin a další. Pokud jde o jemnost je rozhodující velikost vznikajících ledových krystalků, jazyk je totiž vnímá už překračuje-li jejich jeden rozměr pouhou půlsetinu milimetru.
více...
Cukr a cukrovka
31.08.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Cukr si mohou dovolit jen diabetici, kteří jsou léčeni více dávkami inzulinu, měří si pravidelně hladinu cukru v krvi a umějí na zjištěnou glykémii reagovat.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |