Reklama |
Archiv zpráv
Olivový olej
10.08.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Odborníci doporučují olivový olej skladovat na tmavém místě, při pokojové teplotě a uzavřený. V zavřené láhvi může bez problémů vydržet i dva roky, ale po otevření se z oleje vytrácí chuť
více...
Káva s vůní koření
09.08.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mexičané si skávu dochucují skořicí a hřebíčkem. Etiopii to je zázvor. Sami pak můžete zkusit experimentovat s různými kombinacemi: stačí je při mletí přidat do středně pražené kávy (optimální poměr je 25 9 koření na 500 9 kávy)
více...
Usnadněte si práci v kuchyni díky malým pomocníkům
07.08.2015, rubrika: Business
Ať provozujete luxusní restauraci, malou kavárničku na náměstí nebo hudební bar, určitě hledáte způsoby, jak si zefektivnit práci s vynaložením rozumných nákladů.
více...
Čokoláda v mnoha podobách
05.08.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Způsoby využití čokolády kopírují lidské uvažování, od uspokojení základních biologických potřeb až k jejímu zneužití v oblasti zločinu. Čokoláda se kdysi konzumovala v tekuté podobě jako směs pražených kakaových bobů a vody.
více...
Kouzlo kavárenských cukráren
03.08.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
A jak to bylo s dnes již ustáleným slovním spojením káva a zákusky? Klientelu netvořily dámy, pojídající své zákusky, nýbrž muži, zabývající se obchodem, kteří se u šálku kávy pokoušeli spojit povinnost s potěšením.
více...
Špičkoví cukráři: již koncem října 2015 v Miláně na HOST
31.07.2015, rubrika: Akce a soutěže
Veletrh HOST je mezinárodně respektovanou akcí, kde výrobci pravidelně pořádají celosvětové nebo evropské premiéry svých nových zařízení. Seznámit se zde můžete s nejaktuálnějšími výrobky ze všech oblastí zájmu každého cukráře
více...
Droždí
30.07.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Koláče jako malované, do zlatova usmažené koblihy či povidlové knedlíčky . Všechny tyhle skvosty by se ale neobešly bez nevzhledné hmoty, která jim zajistí tu báječnou vláčnost a kyprost. Řeč je o docela obyčejných kvasnicích.
více...
Potahový fondán - zdobící technologie
29.07.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Je propracovaný do velmi homogenní směsi a prodává se ve stavu hotovém pro další použití. Po aplikaci dává dortu sametový povrch, zaoblené hrany vybízející k jemnému a čistému zdobení povrchu.
více...
Problematika pálené hmoty
27.07.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pálená hmota je jedna z nejčastěji používaných hmot v našich cukrárnách. Má výhodu v tom, že se při výrobě nepoužívá cukr, tedy se může používat pro výrobky dia, eventuálně k slanému pohoštění.
více...
Lychee jely cup
24.07.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na rozdíl od želatiny a některých běžně používaných želírujících látek, konjak želé netaje snadno v ústech a pokud se želé po vložení do úst nerozkouše, může sklouznout do hrdla a způsobit jeho ucpání neboť se jen velmi pomalu rozpouští.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |