Reklama |
Archiv zpráv
Dortové dekorace
03.10.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pokud se dekorace ztrácí v maličkostech které nejsou sladěny s celkem a cenovou hodnotou, nastává mezera v kalkulaci tím, že dochází ke zdražení dekorace, nebo dortu vzhledem k velikému nákladu materiálu na jeho výrobu nebo umělecké provedení.
více...
Kavárna i cukrárna musí poskytovat pocit zvláštnosti
28.09.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jak by měla podle vašeho názoru kavárna vypadat?
Musí být přívětivá a milá. Dokonce víc než byt. Proto se člověk k takovému zadání musí chovat jinak, než když dělá byt nebo kancelář. více...
Bílkový krém
25.09.2014, rubrika: Recepty
Správný postup ovšem je, šlehat s bílky jednu třetinu cukru a dvě třetiny uvařit s vodou. Cukrový roztok se má zalévat pozvolna do perfektně vyšlehaného bílku(pevný sníh)! Je také třeba mít správný cukrářský vyzkoušený recept
více...
110 roků kuchařského a cukrářského spolku
23.09.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Světoznámý kuchař A. Escoffiera v roce 1905 prohlásil:„Předem musím vzdáti čest staré kuchyni, podle které jsem šel a která má zůstati základním kamenem pro všechny časy.
více...
10 potravin, které způsobují bolest hlavy
21.09.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Samotné mléko ani mléčné výrobky nejsou u mnoha lidí pravidelnou součástí jídelníčku. Z tohoto důvodu lidé nejsou zvyklí zpracovávat mléčný cukr - laktózu. To může způsobit zažívací potíže, ale i bolest hlavy.
více...
Úprava náplně likérových špiček
19.09.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Likérové špičky patří do výrobního sortimentu téměř v každé cukrářské výrobně. Mají svojí typickou chuť danou především chutí vlastní náplně, kterou doplňuje tekutý krém.
více...
Špaldová mouka
17.09.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Z hlediska zdravotního se špaldě připisují pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému, cení se její lehká stravitelnost a vhodnost při léčení některých alergií. Pšenice špalda je totiž tolerována převážn
více...
Peprmintový řez
14.09.2014, rubrika: Recepty
Peprmintová náplň: Karinu Basic Milk vyšleháme s vodou a necháme 15 minut odležet. Potom jí vmícháme do rozšlehané smetany společně s PASTOREM CLASSIC PEPPERMINT a s roztokem Sanettu.
více...
Fondánová hmota
10.09.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Potřebné množství fondánové hmoty dáme do nádoby a bez přídavku jakýchkoliv přísad nahříváme za promíchávání na přímém ohni na teplotu 55 °C. Teplotu měříme teploměrem, při smyslovém zkoušení hmota musí mírně pálit na rtu.
více...
Zmrzlinářův stánek a věci s tím spojené
06.09.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Konkurence všech možných Algid, Cornett a Magnumů začala zmrzlináře válcovat. Jeho kopečková zmrzlina šla na odbyt méně a méně. Náklady stoupaly, obrat klesal. Výsledek mohl být jediný. V létě 2000 už Studený na svůj post nenastoupil.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |