Reklama |
Suroviny
České a moravské cukrovary vyrábějí kvalitní cukr
04.03.2003, rubrika: Suroviny
Na přelomu roku kontrolovala Státní zemědělská a potravinářská inspekce jakost cukru ve všech cukrovarech České republiky, které byly v loňské cukrovarnické kampani uvedeny do provozu.
více...
Ve které zemi vznikl margarin?
28.02.2003, rubrika: Suroviny
Margarin je vynálezem francouzským z roku 1870. Tenkrát dostoupila drahota vysokého stupně, a lidovým vrstvám nebylo možné opatřit si přírodní tuky.
více...
Fondánová hmota - Tipy a triky z Čokoládového městečka
11.02.2003, rubrika: Tipy a triky
Bílá hmota s typickou sladkou chutí a příjemnou vůní. Pro výrobu využíváme v závodě Orion speciální sirup, který hmotě dodává bělejší barvu a vysoký lesk.Fondán se používá především k polévání cukrářských výrobků-věnečky, větrníky, punčové řezy atd.
více...
AMARANTH
09.02.2003, rubrika: Suroviny
Naše anketa, co je amaranth, vás některé trochu zmátla mužským rodem této rostliny, a někteří jste tipovali kořen. Jak je tomu ve skutečnosti, přesvědčte se v tomto článku.
více...
KAKAOKRESBA
31.01.2003, rubrika: Suroviny
Způsob cukrářského vyjádření má nepřebernou řadu podob. Mezi ně patří též kakaokresba, kterou se vyjadřují výtvarné či písemné náměty. Mezi naše současné cukráře zabývající se touto tématikou patří Robert Koleňák
více...
Ořechy představují tradiční symboly Vánoc
07.01.2003, rubrika: Suroviny
Mezi tradiční symboly Vánoc patří i ořechy. Používají se nejen jako součást těst, ozdoba napečeného cukroví a přírodní dekorace vánočního stolu, ale i jako zdravé mlsání.
více...
Skladování čokolády a kakaa
07.11.2002, rubrika: Suroviny
Kakao patří mezi potraviny, které absorbují lehce vlhkost.
Je proto nutné, aby bylo uloženo na suchém místě, nejlépe tam, kde je zachována stálá teplota. Proto ani výkladní skříň není vhodným místem pro kakao. více...
Mandle, jak je neznáme
05.11.2002, rubrika: Suroviny
Mandle zná patrně každý. Prodávají se neloupané, loupané, pražené, solené, v čokoládě ivcukru. Málokdo však ví, že nejbližšími příbuznými mandloně jsou broskvoň a meruňka.
více...
Jak vznikaly pražské mandle a pralinky
04.11.2002, rubrika: Suroviny
Počátkem 18.století žil v Paříži nepatrný chudý cukrář jménem Pralin.Patřil k těm nešťastným,kterým se všechno zhatí,ať podnikají cokoliv.
více...
Firma FIALA se představuje
01.11.2002, rubrika: Suroviny
Firma Ing. Jaroslav Fiala byla založena v roce 1991. Na jaře roku 1992 začala na našem trhu nabízet některé výrobky fy Martin Braun Backmittel und Essenzen KG jako výhradní dovozce této firmy do Československa.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |