Cukrář.cz

Reklama



Suroviny


České a moravské cukrovary vyrábějí kvalitní cukr 04.03.2003, rubrika: Suroviny Na přelomu roku kontrolovala Státní zemědělská a potravinářská inspekce jakost cukru ve všech cukrovarech České republiky, které byly v loňské cukrovarnické kampani uvedeny do provozu. více...


Ve které zemi vznikl margarin? 28.02.2003, rubrika: Suroviny Margarin je vynálezem francouzským z roku 1870. Tenkrát dostoupila drahota vysokého stupně, a lidovým vrstvám nebylo možné opatřit si přírodní tuky. více...


Fondánová hmota - Tipy a triky z Čokoládového městečka 11.02.2003, rubrika: Tipy a triky Bílá hmota s typickou sladkou chutí a příjemnou vůní. Pro výrobu využíváme v závodě Orion speciální sirup, který hmotě dodává bělejší barvu a vysoký lesk.Fondán se používá především k polévání cukrářských výrobků-věnečky, větrníky, punčové řezy atd. více...


AMARANTH 09.02.2003, rubrika: Suroviny Naše anketa, co je amaranth, vás některé trochu zmátla mužským rodem této rostliny, a někteří jste tipovali kořen. Jak je tomu ve skutečnosti, přesvědčte se v tomto článku. více...


KAKAOKRESBA 31.01.2003, rubrika: Suroviny Způsob cukrářského vyjádření má nepřebernou řadu podob. Mezi ně patří též kakaokresba, kterou se vyjadřují výtvarné či písemné náměty. Mezi naše současné cukráře zabývající se touto tématikou patří Robert Koleňák více...


Ořechy představují tradiční symboly Vánoc 07.01.2003, rubrika: Suroviny Mezi tradiční symboly Vánoc patří i ořechy. Používají se nejen jako součást těst, ozdoba napečeného cukroví a přírodní dekorace vánočního stolu, ale i jako zdravé mlsání. více...


Skladování čokolády a kakaa 07.11.2002, rubrika: Suroviny Kakao patří mezi potraviny, které absorbují lehce vlhkost.
Je proto nutné, aby bylo uloženo na suchém místě, nejlépe tam, kde je zachována stálá teplota. Proto ani výkladní skříň není
vhodným místem pro kakao. více...


Mandle, jak je neznáme 05.11.2002, rubrika: Suroviny Mandle zná patrně každý. Prodávají se neloupané, loupané, pražené, solené, v čokoládě ivcukru. Málokdo však ví, že nejbližšími příbuznými mandloně jsou broskvoň a meruňka. více...


Jak vznikaly pražské mandle a pralinky 04.11.2002, rubrika: Suroviny Počátkem 18.století žil v Paříži nepatrný chudý cukrář jménem Pralin.Patřil k těm nešťastným,kterým se všechno zhatí,ať podnikají cokoliv. více...


Firma FIALA se představuje 01.11.2002, rubrika: Suroviny Firma Ing. Jaroslav Fiala byla založena v roce 1991. Na jaře roku 1992 začala na našem trhu nabízet některé výrobky fy Martin Braun Backmittel und Essenzen KG jako výhradní dovozce této firmy do Československa. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12     
další >>

Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.