Reklama |
Archiv zpráv
Jahodové mraky
29.01.2014, rubrika: Recepty
Dohotovení: na vychladlý plát s navážkou 270 g rozetřeme Jahodovou náplň
a přiložíme druhý plát s navážkou 200 g. Po ztuhnutí krájíme na požadované řezy, povrch můžeme dozdobit např. čerstvými jahodami. více...
Vanilka
22.01.2014, rubrika: Suroviny
Používáme ji v potravinářském průmyslu při přípravě sladkých pokrmů, pochutin (zmrzlina, čokoláda), pudinků a alkoholických i nealkoholických nápojů (Pepsi- Cola, Coca-Cola). Můžeme ji ovšem najít i v parfémech a voňavkách.
více...
Likérová špička
13.01.2014, rubrika: Recepty
Sandru BUFFY Komplet smícháme s vodou. Necháme 5 minut odležet.
Poté šleháme při nejvyšší rychlosti po dobu 2 - 3 minut do hladké konzistence. Hmotu stříkáme na pečící papír. více...
Působnost světových cukrářských soutěží
11.01.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
cukrářský obor ve své výtvarně soutěžní verzi čerpá ze své výsadní možnosti působit všesměrově, a tak záleželo na tvůrcích jak z minima objemových možností dokáží vyždímat maximum dojmového efektu za účelem zisku světových bodů.
více...
Co je marokánka a co florentýnka?
06.01.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Byť mezi maronkánkami je vizuální příbuznost, jedná se o jiný druh cukrářské poživatiny. Marokánky a florentinky jsou nejenom chutným, ale i vítaným zbožím mnoha cukráren.
více...
Vánoční Betlém
19.12.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Specialistou na obří betlémy je řezbář Jiří Halouzka, který sestavil betlém z padesáti figur v životní velikosti. Například Josef měří v jeho podání dva metry a slon, který je vyrobený ze dřeva dvou stromů, váží půl druhé tuny.
více...
Barevný plát vláčný od Fialy
18.12.2013, rubrika: Recepty
Naplníme krémem - ideální je lehký šlehačkový krém vyrobený z přípravku ALASKA-EXPRESS v nejrůznějších příchutích. Příprava je snadná: ALASKU-EXPRESS rozmícháme ve vodě a vmícháme vyšlehanou neslazenou šlehačku
více...
Ořechová štola od Fialy
17.12.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pečeme při teplotě asi 210 - 200 °C po dobu asi 50 minut.
Ihned po dokončení pečení potřeme ještě teplou štolu rozpuštěným máslem a posypeme směsí vanilinového cukru. Po zchladnutí posype práškovým cukrem. více...
Zmrzlinová profesionální škola v Brně
11.12.2013, rubrika: Akce a soutěže
Mezinárodní koncept profesionální cukrářské a zmrzlinářské školy FRIGOMAT konečně v Brně. Máte-li zájem vzdělávat se v oboru, přihlaste se na některý z veřejných či individuálních kurzů Gelato Professional School.
více...
Čokoládová pralinka
03.12.2013, rubrika: Cukrařina
„Do krémů a náplní pralinek, jejichž výrobcem je společnost Belcolade se 64procentním obsahem kakaa, přidávám olivy i speciální octy, sýr, koření i alkohol, také ústřice.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |