Cukrář.cz

Reklama



Téma "Mraky,bouřka - bílkový krém"


Mraky,bouřka - bílkový krém
Od: Míša

27.09.2006 10:44:26.
id: 1305.


Poradí někdo recept na bílkový krém?
V cukrárně mi pouze prozradili, že je to sníh nastavený rostlinnou šlehačkou.
Díky

odpovědět

Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od: marfusik

Vloženo: 01.10.2006 0:02:41.
ID: 1316.


já dělám bílkový krém do listových trubiček tak, že na 1 bílek dám 7dkg krupicového cukru a vyšlehám, ale někdo krém šlehá i na vodní lázni, nebo je ještě jedna možnost a to že se bílky dají šlehat a pak se do nich přilévá cukerný roztok

odpovědět

Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od: Štěpánka

Vloženo: 18.10.2006 3:22:12.
ID: 1347.


bílkový krém do trubiček-
na 2 dcl bílků dávám asi 36-40 dkg
pískového cukru a vyšlehá se v páře,
voda v hrnci musí vařit, šlehá se až do zhoustnutí.
Krém je chutnější .
Štěpánka

odpovědět

Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od: dana

Vloženo: 06.01.2007 21:46:38.
ID: 1570.


Míšo, Příklad: 0,200g čerstvých bílků
0,300g pískového cukru.
Postup: 0,250g cukru dej do čistého hrnce, přidej trochu vody a dej vařit, dávej pozor, aby se cukr stejnoměrně vařil a až začne houstnout tak začni šlehat bílky. Cukr svař na očko(udělej si z drátku malé očko velikosti nehtu a ponoř do hustého vařícího cukro a foukni do očka a pokud se ti budou dělat bubliny jak z bublifuku) tak to začni přilévat do šlehajících bílků. Musíš šlehat tak dlouho až ti hmota sedne, neboli se utuží. Musí být pořádně sedlá, jen taková ti nepoteče a bude pevná i k zapékání. Ať se ti dílo zdaří dana

odpovědět

Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od: Anna

Vloženo: 07.01.2007 14:16:16.
ID: 1571.


Já dělám krém do trubiček 1:2 to je na jeden díl bílků dva díly moučkového cukru. Napřed ušlehám sníh z bílků a držím se rady mojí mámy, že bílky mají být starší. S touto radou pracuji přez 30 let a je osvěčená. Potom přidám moučkový cukr a dám do vodní lázně. Nešlehám pořád, ale nechám vždy trochu zahřát. Až je krém vlažný, promíchám trošku déle, tak 1/2 minuty. A až se mi krém dělá do špiček, tak odstavím a plním do trubiček. Co zbyde udělám na pečící papír stříkačkou pusinky a suším chvíli v troubě. Uvedu příklad: 10 dkg bílků, 20 dkg cukru.
Pozor na cukr. Musí být opravdu moučka a ne hrudkový a rozmačkaný. To se potom krém nemusí podařit. Připravuji elektrickým šlehačem.

odpovědět

    Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od: dana

Vloženo: 12.01.2007 18:51:50.
ID: 1593.


Anno, určitě váš recep je pro vás dobrý, ale není profesionální, protože se bílky musí zalít rozvarem aby se to ošetřilo i po stránce hygieny a aby hlavně nedošlo k nákaze salmonelou, která se ničí při 80 st.C a to ve vodní lázni nemusí být.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od: Hana

Vloženo: 26.07.2008 18:30:34.
ID: 5015.


Chtěla bych prosím recept s tím rozvarem. Jsem teď první rok na cukrařině a chtěla bych udělat tátovi trubičiky, ale někam jsem založila mnošství surovin na ten krém. Předem děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od:

Vloženo: 19.08.2008 22:45:34.
ID: 5175.


ahoj Hani,
dáš si 100g cukru krupice vařit s vodou(voda bude kousek výš nad cukrem v hrnci)
pak si dáš 100g bílku a 100g cukru krupice šlehat na tuhý nepřešlahaný snih snížíš chod šlehače neleješ rozvar a pak zase zvýšíš chod šlehače šlehej až to schládne

odpovědět

Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od: Karlos

Vloženo: 20.08.2008 11:20:22.
ID: 5179.


Asi tak. Profi bílkový krém se vcukrárně vždy zalévá vroucím cukerným roztokem. Nejčastěji na 115°C. Postup se šleháním ve vodní lázni nevede nikdy k tak dobrému výsledku. Obvykle se využívá postupu, kdy 1/3 krupicového cukru se zasypává postupně do částečně ušlehaných bílků a zbylé 2/3 se svaří s vodou na 115°C. Drátěné očko nechť je dobrým pomocníkem..
Já jsem se naučil dělat to tak, že začnu šlehat v době, kdy kdy se cukerný roztok počne vařir. když je sníh jakš takš vyšlehán(ne uplně) začnu sypat cukr, postupně. pak se to musí dobře vyšlehat, s cukrem se bílky přešlehat nedají. obvykle se mi cukr dovaří, když už mám bílky dobře ušlehané....pokud dříve, přileju vodu, nebo stáhnu z plotny. Průběžně zkouším očkem stav roztoku.
Roztok se přilévá tenkým pramínkem a metlou el. šlehače ho pěkně hned zašleháváte....Krém se pak došlehá do lehkého vychladnutí. Vanilkový cukr se dává až ke konci.

Karel.

odpovědět

    Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od: Jana

Vloženo: 23.08.2008 19:04:56.
ID: 5185.


Konečně návod přesně pro mě - vždycky jsem zhavarovala na takových detailech, které skoro nikdo neřekne, např. že hodně uvařený roztok můžu stáhnout z plotny, když bílky ještě nějsou ušlehané. Já jsem si vždycky myslela, že tím se jeho teplota sníží a bude to špatně. Jenom Karlosi prosím vás co mám dělat v opačném případě, když jsou bílky s cukrem už dobře ušlehané a cukerný rozvar ještě nedělá ty správné bubliny? Mám dojem, že nejde jenom tak přestat šlehat a čekat na rozvar, mám třeba snížit otáčky? Povzbudilo mě, jak píšete, že bílky s cukrem nejdou přešlehat, já jsem se dočetla v učebnici technologie, že běda běda, přešlehané bílky způsobují, že hotový krém teče, ale nikde tam není, jestli budou přešlehané i s cukrem. Samozřejmě taky začínám šlehat, až rozvar pořádně vaří. Asi se ptám dost hloupě, ale věřte, že s tímto krémem bojuju pár let, dneska kupodivu se docela povedl, nic neteče, pravda ovšem je, že rozvar už začínal žloutnout....., není to žádná sranda. Děkuji předem za radu.

odpovědět

Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od:

Vloženo: 20.08.2008 22:19:11.
ID: 5180.


nějaký chytrý karle

odpovědět

Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od: lubin

Vloženo: 23.08.2008 12:04:21.
ID: 5183.


Právě jsem dodělal trubičky.Dělal jsem je dle postupu Karlose,tak to taky znám v poměru 1/2 l bílků a 1kg cukru.Vystačilo to na 100 normálních a ještě nepatně mi zbylo.

odpovědět

Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od:

Vloženo: 23.08.2008 13:37:23.
ID: 5184.


Napíšu ještě základní poměr z učebnice (Bláha, Kadlec, plhoň)!
Bílky, Krupicák, van. cukr(1 : 2 : 0,08)
Cukr samozřejmě rozdělit na třetinu na zasypání a dvě třetiny na vaření!
Bye.

odpovědět

Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od: jana

Vloženo: 26.08.2008 15:36:38.
ID: 5192.


Mě se tedy nezdá,že by nešli bílky s cukrem přešlehat!Jé je,párkrát se to našim lidem povedlo,no a pak jsou ty bílky použitelné max.do kokosek

odpovědět

Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od: karlos

Vloženo: 26.08.2008 16:49:24.
ID: 5194.


Asi druhá Jana: Hm, nás to tedy učitel učil, že se nepřešlehaj, ne že ne tak snadno, ale skoro vůbec......ale netvrdim že to nejde, záleží na obsahu cukru. Budu-li to šlehat hodinu tak to asi povolí......to je jasný.
V bílkovém krému je toho cukru ale hodně tak by k tomu dojít nemělo. U piškotové hmoty už bych to v klidu nezkoušel.
Pro Janu(asi č. 1) : Načasování vaření a šlehání není zas takový problém, jak píšete stažení z plotny sníží teplotu, ale já psal o chvilce, ta teplote jen tak neklesne....radši doleju vodu, opatrně. Bílky s cukrem musí být před přiléváním cukru vyšlehané kvalitně, platí to zejména u bílko-ovocného krému na indiány, protože po zalití cukerným roztokem už hmota nenabyde na objemu. Nechat vyšlehané bílky chvíli jen tak....to se taky nic nestane.
Jde o několik minut, ne o desítky minut. Spíš jde o to nedat do cukru moc vody, dávky jsou nastaveny pro jednotlivé druy cuk. roztoků. Já už to tam leju od oka.
Karel.




odpovědět

Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od: Jana 2

Vloženo: 28.08.2008 15:10:50.
ID: 5202.


Když si vzpomenu co všechno nás ve škole učili..:-)A co nás pak učili ostřílení páni cukráři.Ale to je asi všude stejné

odpovědět

Nadpis: Re: Mraky,bouřka - bílkový krém
Od: karlos

Vloženo: 29.08.2008 9:05:01.
ID: 5206.


Jana: já dávám přednost té škole. Je dobré vědět že existuje amylosa a amylopektin:-)


odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.