Reklama
|
Téma "Kokosky jako z cukrárny"
|
Kokosky jako z cukrárny
Od: mbao
|
20.12.2006 17:53:30.
id: 1531.
|
|
Ahoj všichni, nemáte prosím recept na kokosky,takové ty zlatavé na povrchu trochu rozpraskané, které lze koupit v téměř každé cukrárně? Má mám recept jen na sněhobílé s bílků,cukru a kokosu. V jiných receptech je ještě kondenzované mléko nebo strouhanka, ale nezdá se mi, že by to byly ty, co hledám. Děkuji mnohokrát za rady.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: olouszek
|
Vloženo: 21.12.2006 10:45:10.
ID: 1532.
|
|
Hezký den mbao,ty kokosky s praskem na povrchu se vyrábějí opravdu jen z cukru krupice, bílků, kokosu a meruňkové marmelády. Je ale třeba dodržet tech. postup.Napíši Vám recept. cukr krupice 0,656kg bílky tekuté 0,328 kg kokos strouhaný 0,328 kg meruňková marmeláda 0,016 kg Tato skladba surovin je na cca 50 ks velkých kokosků, předpokládám, že si tuto váho přenormujete na svojí potřebu. Tech postup: Bílky s cukrem se za stálého šlehání nahřívají na teplotu 60°C. Nutno dodržet teplotu. Pak do směsi nasypu jemně mletý kokos a marmeládu, a bez nahřívání promíchám. Stříkám sáčkem s hladkou trubičkou a peču při 200°C. Před vyšleháním bílků si 1/3 dám bokem na případné pozdější doředění hmoty a lépe kokosky stříkat na plech s papírem. Pokud je hmota dobře udělána vytvoří se charakteristický prask na povrchu. Pokud je hmota příliš řídká kokosky se při pečení roztečou. Tak dílu zdar a hodně štěstí při výrobě. Totot je zaručený recept je vytáhnutý z podnikových norem, tak by měl být výsledek 100%, vždyť podle toho už hromadu let vyrábí cukrárny.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: mbao
|
Vloženo: 19.01.2007 14:49:37.
ID: 1617.
|
|
Moc děkuji za recepty :-). Určitě je vyzkouším!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: Hav
|
Vloženo: 02.06.2007 13:42:14.
ID: 2161.
|
|
Dobrý den, jsem amatér a peču doma, recept na kokosky mám tento - 13dkg kokosu 35 dkg krupicového cukru, 7 bílků - 4 na spojení hmoty, 3 na rozředění hmoty 4 dkg hrubé mouky Cukr, kokos a 4 bílky se dobře promíchají, směs se zahřeje ve vodní lázni za stálého míchání, až jde dobře ode dna. Potom se odstaví a nechá vychladnout. Vychladlá hmota se dobře promíchá s 3 bílky a moukou. Z hustší polotekuté hmoty se na plech vyložený papírem na pečení stříkají menší hromádky. Pečou se nejprve při 140°C v pootevřené troubě (popraskají), dopékají se při asi 110°C v zavřené troubě.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: IDA
|
Vloženo: 02.06.2007 18:58:30.
ID: 2163.
|
|
Chýba tam džem. Do klobúčikov sa dáva aj džem, ostanú vám také vláčne a mäkké znútra. Pečú sa na 180 C pri otvorenum koníne/na peci/ a pečú sa 15 minút. Po upečení, vrch kokosky musí byť popraskaný ako zem na sahare a vtedy máte origoš kokosky ako z cukrárne.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: kaja
|
Vloženo: 21.12.2006 11:40:56.
ID: 1534.
|
|
Dobry den,muzu se zeptat na kolik stupnu se pecou?Diky
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: olouszek
|
Vloženo: 22.12.2006 12:32:40.
ID: 1536.
|
|
Kokosky se pečou na 200°C, ale samozřejmě že záleží na typu pece.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: Zdeněk
|
Vloženo: 06.01.2007 18:34:27.
ID: 1564.
|
|
Zdravím,jestli Vám to pomůže,přidal bych další komentář ke kokoskám. Je to recept z cukrárny- Bílky-500ml Cukr krupice-1 kg Kokos-50 dkg Marmeláda-2 karty Výrobní postup- Bílky-asi 400 ml s cukrem se nahřejí v kotli na 60 stupňů-poznáme to,když vložíme palec do bílků,mělo by nás to mírně pálit,pokud by to bylo míň,kokos se špatně spojí a kokosky budou hrudkovaté při stříkání,přidáme kokos,marmeládu a mícháme na 1 stupeň do studena. Tím začíná hmota tuhnout a přidáme zbývající část bílků a pokud by to bylo řídké,přidáme pouze hrubou mouku,stříkáme na plech s papírem nebo namažeme a vysypeme plech moukou. Jelikož je v cukrárně horkovzdušná trouba,recept je na 5 plechů,nastříkají se na plech a hned se dají do trouby,kdyby delší dobu stály,na povrchu by oschly a v troubě by popraskaly. Teplota pečení je 125 stupňů,ventil je nahoře zavřený,aby se nahromadila v troubě pára a kokosky vyjely nahoru,jakmile chytnou barvu,otočit ventilem na druhou stranu,aby pára odcházela a kokosky se suší,pečou se asi 1 hod. Když je dělám doma,dám bílky s cukrem do mlékovaru,abych to nemusel míchat a nespálilo se to,přidám vše ostatní a k tomu přidávám bramboru,která kokosky zjemňuje,je to tajný recept cukrářů,nestříkám to hned,ale až hmota vystydne,jednou jsem to dával horký do trouby a mírně se to spálilo,doma mám taky horký vzduch,jelikož furt peču,ale cukrařinu už dělám pouze brigádně,protože je málo placená-pečupři 125 stupních asi 20-30minut,po vystydnutí je dám do pytlíku a do mrazáku,kde dlouho vydrží,kdykoliv je vyndám,do 15 minut jako čerstvé. Ať to vyjde Zdraví Zdeněk-když budete potřebovat pomoct přes pečení,rád pomůžu
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: ola
|
Vloženo: 27.01.2007 21:22:55.
ID: 1633.
|
|
Dobrý den , píšete že poradíte přes pečení,ale mně by zajímalo,ne kokosky,ale jestli pomůžete také při pečení větrníků v horkovzdušné troubě.jaká teplota,klapka či bez jak dlouho atd....moc díky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: Mashinka
|
Vloženo: 24.06.2009 15:36:31.
ID: 6581.
|
|
Zdravím a chtěl bych vysvětlit, co je to karta marmelády?? Díky moc.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: Karlos
|
Vloženo: 25.06.2009 12:47:20.
ID: 6583.
|
|
Karta je skvělý pomocník cukrářů bez kterého se ve větším provozu neobejdete. Nejde o nic jiného než o plastový obdelník, či lichoběžník kterým se vyškrabávají, promíchávají kotle a dávkují krémy, nebo zmíněná marmeláda. Opravdu praktická věc, více než stěrka s rukojetí...ale na malé množství to moc není. V provozu kde jsem pracoval se hmota na kokosky i jádrové pečivo mixovala.....v mixéru...žádné nahřívání. Karel.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: abc
|
Vloženo: 11.12.2012 14:26:19.
ID: 9783.
|
|
Mixer je super rada. Jdu to vyzkoušet.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: Johny
|
Vloženo: 25.06.2009 14:27:23.
ID: 6586.
|
|
My cukráři používáme místo gumových stěrek, které jsou v doma v kuchyních malé umělohmotné "karty" - jsou to vlastně takové stěrky na vyškrábávání misek, kotlů ... a podle toho ten výraz jedna karta zavařeniny.
Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: denisa
|
Vloženo: 04.11.2009 17:40:06.
ID: 7020.
|
|
Dobrý den, mám dotaz. Tu bramboru tam dáváte syrovou nebo uvařenou? Děkuji za odpověd Denisa
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: Ingrid
|
Vloženo: 27.11.2012 0:03:33.
ID: 9767.
|
|
Dobrý den,
chtěla bych vyzkoušet váš recept na kokosky, zdá se mi takový sympatický, akorát bych se chtěla zeptat zda bílky s cukrem při nahřívání šlehát a taky si nevím rady s tím pečením v obyčejné elektrické troubě.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: Lenkka
|
Vloženo: 09.02.2010 19:49:11.
ID: 7290.
|
|
myslíte, že by klasické těsto na kokosky s marmeládou nebo já znám ze strouhankou, šly použít jako takové rohlíčky na ně krém a polité čokoládou
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: Johny
|
Vloženo: 27.11.2012 19:42:49.
ID: 9768.
|
|
Hmota na kokosky se hodí i na tvar rohlíčků ...
Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: ajík
|
Vloženo: 07.12.2012 10:36:43.
ID: 9779.
|
|
tak jsem zkoušela kokosky podle vašeho receptu , ale nic moc někde je chyba , asi jsem to málo zahřála a taky cukr se pořádně nerozpustil , tu bramboru jsem nepřidala protože nevím ,zda vařenou nebo syrovou .Mám dotaz bílky se šlehají s metlou a pak šlehačem ,cukr se přidá hned a nebo až se to zahřeje aby se lépe rozpustil Dík za radu
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: LaĎa
|
Vloženo: 18.12.2012 6:44:27.
ID: 9789.
|
|
pro výrobu čehokoliv (z klasických receptů) bych doporučil cukrářské normy, předejde se tam nesmyslům jako je strouhanka, marmeláda odměřená na karty a ani tam nebudou vtípky o bramborách do kokosek. osobně mam asi 10 těchto knih a čerpám ztěch nejstarších tj, z 60tých let :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kokosky jako z cukrárny
Od: Dáša
|
Vloženo: 13.02.2018 11:05:01.
ID: 13793.
|
|
I já jsem se dostala k tématu "kokosky jako z cukrárny". Tedy ty s hnědým povrchem a uvnitř bílé a šťavnaté. Ráda bych je zkusila podle popisu od "olouszka", jen potřebuji doladit: bílky s cukrem mají být vyšlehané dotuha, než se přidá kokos? a marmeládu je asi dobré propasírovat přes sítko? a když přidám marmeládu, tak to obarvím a kokosky pak nebudou vevnitř bílé? Prostě bych tu přípravu musela vidět na vlastní oči. I tak děkuji za postup a zdravím Dáša
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|