Reklama |
Archiv zpráv
Bílkový beránek
29.03.2004, rubrika: Recepty
Ingredience: 160 g moučkového cukru, 160 g hrubé mouky, 70 g rozpuštěné Hery, 7 bílků, sekaná čokoláda, sekané oříšky, kandované ovoce
více...
Bochánek, který se vždy povede
26.03.2004, rubrika: Recepty
350 g hladké mouky, 350 g hrubé mouky, 140 g pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 180 g másla, 40 g (1 kostička) droždí, 1 lžíce cukru a 1 lžíce hladké mouky do kvásku, 1/4 l mléka.
více...
Beránek se sušeným ovocem
25.03.2004, rubrika: Recepty
100 g rozinek, 50 g sušených švestek, 50 g sušených meruněk, 100 g kandovaného ovoce (může být i kandovaná pomerančová kůra), 100 g mandlí, 6 vajec, 200 g moučkového cukru, 180 g másla, 220 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
více...
Výrobci vajec dostali pokutu
24.03.2004, rubrika: Business
"K dlouhodobému prodeji vajec pod výrobní cenou nás donutila síla obchodních řetězců," vysvětlil Svoboda. Zatímco supermarkety za jedno vejce na platě nabízely kolem 1,50 korun, v zahraničí by čeští zemědělci dostali 2,50 až 2,70 korun.
více...
Cesta na cukrářský Olymp bude hodně strmá
22.03.2004, rubrika: Osobnosti
- Marie Kučerová hledá nejvhodnější soutěsku ke zdolání olympijských výšin -
více...
MORAVSKÝ POHÁR 2004
19.03.2004, rubrika: Akce a soutěže
Při loňské premiéře Moravského poháru se sešli čtyři účastníci. Letošní II. ročník již přilákal do oblasti bzeneckých vinařských tratí jedenáct soutěžících, představujících bezmála třistaprocentní nárůst.
více...
ALASKA - přísada do šlehačky
18.03.2004, rubrika: Suroviny
Je jeden ze států amerických, ale v americké gastronomii Alaska v plném znění Baked Alaska; francouzsky Omelette Surprise; je něco čemu se kdysi česky říkalo omeleta s překvapením, a v těch rádoby francouzských restauracích omelette surrprise.
více...
Problematika zavádění HACCP
17.03.2004, rubrika: Hygiena
Povinnost zavést kritické body (HACCP) všude tam, kde se vyrábí pokrmy, ukládá současná legislativa od 1.5.2004, tedy od data vstupu ČR do EÜ. Nejasnosti kolem výkladu této povinnosti jsou znepokojivé a tak nezbývá, než se této problematice věnovat.
více...
Orion studio - nabídka kurzů pro cukráře
16.03.2004, rubrika: Cukrařina
Základní kurz umělecké cukrařiny, Kurz modelování z čokolády 1. stupeň, Kurz zpracování pravé čokolády - kuvertury, Základní kurz modelování z karamelu a Isomaltu, Kurz modelování z karamelu 2. stupeň.
více...
“American way”
15.03.2004, rubrika: Cukrařina
Je s podivem, že lidé v zemi s nedlouhou historií si dokázali vytvořit tradice ve stravování, pravda, nám Evropanům ne až tak úplně srozumitelné, ale posouzení nechám na vás.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |