Reklama |
Archiv zpráv
TIRAMISU
13.06.2003, rubrika: Recepty
Od rakouského cukrářského kolegy jsme obdrželi návod na tiramisu. Zkuste jej vyrobit i v našich podmínkách a porovnejte jeho přípravu a chuť s tím, jak jste zvyklí ve vašich dílnách.
více...
Pekaři i cukráři věří, že v EU obstojí; strach mají z předvstupního období
11.06.2003, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pekaři věří, že by se v Evropě po předpokládaném vstupu ČR do EU ztratit neměli a že na tomto trhu obstojí. Obavy však mají z nejbližších předvstupních měsíců.
více...
Základní pokyny pro soutěžící a komisaře
10.06.2003, rubrika: Akce a soutěže
Tato kriteria pro hodnocení všech pokrmů se soustřeďují na vlastní recept, stručný popis ingrediencí a použitých metod. Ingredience a ozdoby by měly být v souladu s hlavní částí pokrmu a splňovat současné trendy a nutriční hodnoty
více...
Jak má být káva teplá
09.06.2003, rubrika: Káva
Optimální teplota kávy je kolem 50 °C. Pod 40 °C a obzvláště pod 37 °C, což je teplota lidského těla, se nám zdá káva studená a nechutná nám.
více...
JUNIOR CARVING CUP - soutěž ve vyřezávání z ovoce a zeleniny
06.06.2003, rubrika: Akce a soutěže
12. června 03´se uskuteční soutěž v uměleckém řezbářství zahradních produktů. Akce se koná v Městském kulturním centru Pasáž v Třebíči. Začátek zahájení v 10,00 hodin.
více...
Kvalitní domácí potraviny lidé poznají podle značky Klasa
05.06.2003, rubrika: Hygiena
"První výrobek oceněný touto značkou by měl být představen koncem srpna na Země živitelce v Českých Budějovicích," řekl na dnešní tiskové konferenci ministr zemědělství Jaroslav Palas. Zhruba od září by pak lidé měli tuto značku najít na potravinách.
více...
Stoleté výročí kuchařských a cukrářských spoluků
04.06.2003, rubrika: Akce a soutěže
Na talíři Rakousko-Uherské monarchie bylo možno ochutnat vše. Potkávaly se zde kuchyně národů a národností a nechyběla mezi nimi kuchyně česká. Naši dědové a pradědové vkládali do své profese tradice lidové kuchyně ...
více...
Višňový parfait s čokoládou a višňovou omáčkou
04.06.2003, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na řezu dezertu parfait lehce přerušované kousky mohrenglanzu, uprostřed čerstvá višeň. Dezert doplněn tmavou omáčkou s kousky višní.
Chuť a vůně lehce čokoládová spolu s výraznou chutí a aroma višní. více...
Tragant (gummi tragantha)
02.06.2003, rubrika: Suroviny
Tragant je rostlinné mléko keřů, šťáva rostlin druhu kozincovitých vytékající z kůry po naříznutí. Keře Astragatus verus, Astragatus aretucus a Astragatus gummiter, obsahují tuto šťávu.
více...
Gastro Hradec 2003 – nositelé ocenění „Pohár Rudolfa Přibyla“
30.05.2003, rubrika: Akce a soutěže
RADEK DAVID - lehká váha těžké kuchařské kategorie
ANNA BAŠTÝŘOVÁ - děva absolutní trefy více...
|
Dnes je úterý úterý 28. ledna 2025
svátek slaví Otýlie, zítra Zdislava Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |