Reklama |
Archiv zpráv
Pařížské palačinky se sněhem a jahodami
15.01.2002, rubrika: Recepty
Mléko rozmícháme s vejci. Přidáme mouku a 1 lžičku cukru. Těsto necháme 30 minut odpočinout. Jahody omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Troubu předehřejeme na 250 °C. Bílky ušleháme s cukrem do pevného sněhu. Na pečící papír
více...
Jemné palačinky
15.01.2002, rubrika: Recepty
Do hrnku dáme prosátou mouku, osolíme a za stálého míchání přiléváme mléko s rozkvedlanými žloutky, až vznikne nepříliš husté jemné těsto. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.
více...
Tiramisu
15.01.2002, rubrika: Recepty
Polovinu piškotů poskládáme na dno mělké čtverhranné mísy o obsahu asi 1 l. Deci likéru smícháme s kávou a polovinou obsahu pokapeme piškoty. Z bílků ušleháme sníh.
více...
Laskonky
15.01.2002, rubrika: Recepty
150 g krystalu svaříme na nit. Bílky ušleháme se zbylým krystalem, po částech přidáme svařený cukr a lehce vmícháme moučku smíchanou s kokosem. více...
Mozartovy kuličky
15.01.2002, rubrika: Recepty
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni spolu s bílým vínem, pak odstavíme a vmícháme máslo a žloutek, pořádně umícháme dohladka. Poté vmícháme rozdrobenou bábovku (vánočku nebo piškoty) a mleté oříšky (mandle).
více...
Kokosky
15.01.2002, rubrika: Recepty
Bílky a cukr dáme do hrnku, který postavíme do větší nádoby s teplou vodou a šleháme až bílky ztuhnou. Potom přidáme kokos, strouhanku a dobře promícháme. Stříkačkou nebo pytlíkem tvarujeme na plechu kokosky
více...
Studentská směs
15.01.2002, rubrika: Recepty
Všechno nakrájíme na kousky, smícháme a dáme do plastové krabičky. Podáváme jako doplněk ke svačině nebo jako moučník po večeři.
více...
Jahody v čokoládě
15.01.2002, rubrika: Recepty
Jahody opatrně omyjeme a u poloviny z nich necháme zelenou část. Jahody se stopkou pak ponecháme 15 minut nasáknout v mandlovém likéru. Čokoládu na vaření nastrouháme na velké kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.
více...
Domácí musli
15.01.2002, rubrika: Recepty
Smícháme vločky, mléko, kokos a necháme v troubě vysušit několik hodin. Přimícháme ovoce, čokoládu a oříšky.
více...
Čokoládová pěna
15.01.2002, rubrika: Recepty
Oba druhy čokolády nahrubo nakrájíme a rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme espreso. Necháme mírně vychladnout. Žloutky s 50 g cukru ušleháme do pěny, přilijeme tekutou čokoládu a pečlivě promícháme.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |