Reklama |
Recepty
Zázvorová srdíčka - Vánoční recept
18.12.2003, rubrika: Recepty
Do teplého mléka přidáme droždí a cukr. Necháme nakynout. Pak do mísy nasypeme mouku. Z kvásku a mouky vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet na teplém místě přibližně 20 minut
více...
Perníčky - Vánoční recept
17.12.2003, rubrika: Recepty
Máslo s cukrem a vejci utřeme do pěny, přidáme med a směs ochutíme tlučeným kořením. Přisypeme kakao, vmícháme kůru a moukou zaděláme těsto. Nakonec přidáme sodu.
více...
Štěpánky - Vánoční recept
16.12.2003, rubrika: Recepty
Šleháme bílky a po částech přidáváme cukr. Do tuhé pěny vmícháme sekané datle s piškotovými drobečky. Na oplatkové kroužky nebo piškotová kolečka tvoříme hromádky a sušíme je v troubě.
více...
Ledové kdoule - Vánoční recept
15.12.2003, rubrika: Recepty
Pomalu rozpustíme tuk a všleháme do něj cukr, vejce a kakao. Necháme v chladničce ztuhnout. Potom vytvarujeme kuličky a obalíme je ve strouhaném kokosu.
více...
Biskupský chlebíček - Vánoční recept
12.12.2003, rubrika: Recepty
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme postupně obě vejce. Pak smícháme mouku s práškem do pečiva, skořicí, mletým hřebíčkem a solí.
více...
Hraběnčiny řezy - Vánoční recept
11.12.2003, rubrika: Recepty
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo a vpracujeme jej co nejrychleji do těsta.
více...
Vánočka - Vanoční recept
09.12.2003, rubrika: Recepty
Mouku prosijeme do mísy, trochu odložíme. Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, mouky a teplého mléka a rozmícháme, hrneček přikryjeme. Mouku osolíme, přidáme žloutky, rozehřátý prochladlý tuk, vykynutý kvásek
více...
Medovina
21.11.2003, rubrika: Recepty
Na 1% alkoholu je potřeba 2,4 kg medu na 100 litrů. Chceme-li docílit nápoj s 15ti procentním obsahem alkoholu musíme použít 36 kg medu.
K výrobě medoviny používáme jakýkoliv med a pro úpravu chuti volíme různé druhy koření... více...
JAHODOVÉ POKUŠENÍ S LESNÍMI PLODY
10.10.2003, rubrika: Recepty
Na řezu dezertu je piškotový korpus spojen jahodovou pěnou a uprostřed se nachází čerstvá jahoda. Dezert je doplněn jahodovou omáčkou a lesními plody. Chuť a vůně po čerstvých jahodách je doplněna svěží vůní a chutí lesních plodů.
více...
Nízkokalorické angreštové mandlové řezy
23.07.2003, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V míse smícháme mouku a sušené droždí. Přimícháme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g tekutého másla. Vypracujeme hladké vláčné těsto.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |