Reklama |
Archiv zpráv
Příprava turecké kávy
17.02.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kávu a cukr vložíme do džezvy. Šálkem odměříme množství vody nalijeme do džezvy a krátce promícháme. Necháme na malém plameni pomalu zahřívat. Káva začne pomalu pěnit, snížíme plamen a pěnu sebereme lžičkou a vložíme do š
více...
Odkaz svatého Valentýna
14.02.2019, rubrika: Cukrářská poezie
Na povel císaře pána,
blýskl ostří meče břit, a epocha děje byla psána, - a Valentýn již nebyl živ – více...
SIGEP 2019 - Bylo tu vše, ale zmrzlina především!
12.02.2019, rubrika: Akce a soutěže
Napsat, že je Itálie jedničkovým výrobcem zmrzliny v EU, by bylo naplněním podstaty výroky o nošení dříví do lesa. Řeč statistických čísel praví o 595 milionech litrů vyprodukované zmrzliny v roce!
více...
SIGEP 2019 - CARPIGIANI a jeho inovační prvky
10.02.2019, rubrika: Akce a soutěže
Každý ročník cukrářského SIGEPU je u firmy CARPIGIANI pravidelným krokem v dosahování vyššího stupně inovací a nejinak tomu bylo i v této jubilejní čtvrté dekádě v Rimini, omývané slanou vodou jaderského pobřeží.
více...
SIGEP 2019 - ČOKOLÁDOVÁ AKADEMIE MILÁNO
08.02.2019, rubrika: Akce a soutěže
Akademie si vytýčila za cíl své činnosti rozvíjet význam čokoládové kulturv prostřednictvím zájemců kakaového vyznání, kteří hodlají v týmu ortodoxních vyznavačů čokoládového umu jejich prostřednictvím rozvíjet svoje schopnosti.
více...
SIGEP 2019 - Vývojová progresivita firem
06.02.2019, rubrika: Akce a soutěže
Přední světový výrobce zmrzlinových směsí a doplňků vykročil rozhodným krokem ve směru cukrářské kreativity v cukrárnách. To z důvodu, že nic nezůstává neměnné a proto je nutné se pokoušet o první krok ve směru inovace.
více...
SIGEP 2019 – ZLATČINA POLEVA PERFECT GLAZE
04.02.2019, rubrika: Akce a soutěže
Zrcadlová poleva nesoucí název mirror glaze, neboli zrcadlová poleva, je potahová hmota usnadňující donedávna poměrně náročný cukrářský úkon, jenž vyžadoval značnou rukodělnou obratnost.
více...
SIGEP 2019 - GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI
31.01.2019, rubrika: Akce a soutěže
GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI se zaměřuje na vývoj zmrzlinové pochutiny sofistikovaným laboratorním výzkumem přetvořeným do nejrozmanitějších rozličnosti chutí, podob a umělecké působnosti.
více...
SIGEP 2019 v návštěvním progresu!
28.01.2019, rubrika: Akce a soutěže
Ke vztahu Italů k cukrařině jako takové, je potřebné zdůraznit ryzí jádro italského zlatého ořechu cukrářského umění, kterým je bezpochyby proslulé „gelato italiano“, tedy italská zmrzlina, zastoupeného na veletrhu doslovně v tunách.
více...
Upečte si svůj křupavý chléb
23.01.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Domácí chléb vydrží déle měkký a díky kvalitním surovinám, které se v sériové výrobě nahrazují levnějšími, bývá i chuťově odlišný. Doma upečený bude o něco vlhčí než ten z klasické pekárny, protože ve velkých pecích je vlhkost nižší.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |