Reklama |
Archiv zpráv
Cukrářský virtuos Tonti / - 2.
06.06.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tontiho dekory jsou na první pohled složité ale v konečném součtu pohledů a vjemů nalezneme výslednici osobitého díla vytvořeného na jednoduchém, přísně účelovém základě. To je patrné již při dílčí tvorbě výrobků.
více...
Cukrářský virtuos Tonti / - 1.
04.06.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čeští cukráři měli možnost se s Tontiho DEKOREM seznámit na několika seminářích v Čechách a na Moravě. Je to způsob vyjádření pocitu do podoby výtvarné skulptury, u které alespoň trochu fundovaný cukrář na první pohled řekne: "Je to Tonti !"
více...
Příprava jahodového dortu
02.06.2014, rubrika: Recepty
Po vychladnutí korpus rozřízneme a pomažeme marmeládou.
Vložíme zpět do formy a připravíme pudingový krém, který namažeme na povrch korpusu. Na povrch vložíme jahody a zalijeme agarem. Necháme ca 2 hodiny zatuhnout. více...
NRA Show 2014 Chicago - opět úspěšný ročník
30.05.2014, rubrika: Akce a soutěže
Patrně málokdo zatím na vlastní oči viděl v akci Anti-Griddle od PolyScience. Ve stručnosti řečeno, jde o práci na desce, která je kontinuálně chlazena na teplotu mínus 35 stupňů Celsia a umožňuje netradiční cukrářské postupy.
více...
Čokoláda má působit i na těhotenství
26.05.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tuto schopnost mají i jiné sladkosti, ale čokoláda v této oblasti hraje prim. Její stimulační produkty theobromin, kofein a phenylethylamin zvyšují dobrou náladu a další složka Theophyllin odbourává stres.
více...
Řez se zakysanou smetanou a s meruňkami
23.05.2014, rubrika: Recepty
Smetanová náplň: zakysanou smetanu rozmícháme s vodou a vyšleháme s Milky
Creamem (5 minut). Nakonec vmícháme mírně zchladlý roztok Sanettu (Sanett rozmícháme s vodou o teplotě cca 80 °C). více...
Sladké opojení aneb každý jsme nějaký /- 3.
21.05.2014, rubrika: Akce a soutěže
Atmosféra výrobního prostoru kroměřížské školy na mě dýchla odlišným dechem, než tomu bývá při jiném druhu soutěží. Vládla zde až posvátná harmonie v souznění klidu a sepětí s prací žáků.
více...
Sladké opojení aneb každý jsme nějaký / -2.
20.05.2014, rubrika: Akce a soutěže
Skupině hendikepovaných žáků byla věnovaná výuka, sice s klasifikací, ale bez možnosti poměření tvůrčích schopnosti se soupeři širšího spektra cukrářského rozměru.
více...
Sladké opojení aneb každý jsme nějaký / -1.
18.05.2014, rubrika: Akce a soutěže
A tento dotaz zní, jakže my vnímáme je, jak se k nim dokážeme chovat z našeho tzv. normálního způsobu životu, jakou optikou pohledu se dokážeme podívat na ty, kteří jsou od nás tak jaksi jinačí.
více...
Na větrníky trochu jinak!
13.05.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Během pečení, to je nejdůležitější, by se měla čas od času pootevřít trouba, aby pára odešla a zase zavřít. Dělá se to do té doby, než se chytne barva větrníků a trouba je pak zavřená.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |