Reklama |
Články autora Jiří Řezáč z Větrníku
Segafredo
05.03.2004, rubrika: Káva
Kávový mok je v moderním světě jeho nezbytným doplňkem a spotřeba kávy má vzrůstající úroveň. Úměrně tomu vznikaly i rozmanité značky zpracovatelů káv k níž též patří Italská firma Segafredo, která je pravidelným účastníkem veletrhů Salima.
více...
GASTROJUNIOR pokračuje druhým dnem
04.03.2004, rubrika: Akce a soutěže
Do druhé poloviny se přehoupla juniorská gastronomická soutěž konaná při příležitosti mezinárodních potravinářských veletrhů SALIMA.
více...
GASTROJUNIOR 2004 v jubilejním kabátě - 1. den
04.03.2004, rubrika: Akce a soutěže
Populární gastronomická soutěž cukrářských nadějí se v tomto roce zakulatila do podoby 10. výročí svého vzniku. Takovéto jubilem častokrát evokuje ke zpestření a experimentu, což právě při této příležitosti potvrdili pořadatelé.
více...
SALIMA – mezinárodní potravinářské veletrhy
02.03.2004, rubrika: Akce a soutěže
Úderem deváté hodiny dne 2. března 2004 již po 24. hostil brněnský výstavní areál mezinárodní gastronomické veletrhy pod všeobecným názvem SALIMA, rozdělené do 5 divizí pod názvy SALIMA, MBK, INTECO, VINEX a ProBiz.
více...
Quo vadis cukrařino?
19.02.2004, rubrika: Business
Například na téma živočišné a rostlinné šlehačky jsme měli možnost vést opakované diskuse. A není v budoucnu vyloučeno, že bruselská direktiva nám naše chutě upraví.
více...
Svatba v den valentýnského setkání
13.02.2004, rubrika: Cukrářská poezie
Již uplynulá je to doba roku, kdy on uzřel chůzi její laní, a jeho srdce bušíc v lásce toku, svým tepem lásky odňalo mu spaní, - to čtrnáctý únor byl, den Valentýna. -
více...
PAVLA INDROVÁ
02.02.2004, rubrika: Osobnosti
Vídáme ji často tam kde se soutěží v tvorbě cukrářského výrobku, nebo kde se dužnatý plod ovoce a zeleniny poddává ostří nože, či ve tvorbě malebného obrazu studené kuchyně.
více...
Vláda jež handluje s osudy, hodna je pout ostudy
22.01.2004, rubrika: Cukrářská poezie
Vláda nedokázala - a jak sama přiznala, ani nechtěla- vyjednat sníženou sazbu DPH pro restaurační provozy, s tím výrokem, že pro ni nejsou prioritní. Bez mrknutí oka však prioritně nechala tyto provozy drtit předpisy EU.
více...
Bernská definice čokolády a kakaa
15.01.2004, rubrika: Suroviny
Import čokolády a kakaa do Evropy probíhal ve zjednodušené formě již za Kryštofa Kolumba, ale v té době neuměl kakaový produkt nikdo zpracovat a tak upadl do zapomenutí.
více...
Jak je to s tím cukrářským kumštem?
14.01.2004, rubrika: Cukrařina
Položená otázka již sama o sobě zabírá takové prostorové spektrum, že může zaplnit obšírný námětový prostor dizertační práce.
více...
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |