Reklama
|
Téma "Krém do větrníků"
|
Krém do větrníků
Od: Macek II
|
08.11.2005 22:51:05.
id: 524.
|
|
Prosím, poradí mi někdo jak se dělá krém do větrníků ten našlehaný ne z pudinku Děkuji
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: ZuSka
|
Vloženo: 10.11.2005 9:16:46.
ID: 526.
|
|
je treba cukr a smetana v pomeru 1:1. Cukr se utavi, smetana se da varit a po utaveni cukru se opatrne spoji (pozor, nalevat postupne, hodne to nahle napeni!) a takto vyrobeny karamel se necha zchladnout (muze se skladovat celkem dlouho). Pak se vysleha slehacka a prida se do ni trocha karamelu a opatrne se spoji. Karamel pridavejte dle toho, jak to chcete tmave. Obvykle to je takove lehce nahnedle.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: monika
|
Vloženo: 28.10.2014 13:12:03.
ID: 12771.
|
|
mám dotaz prosím vás chtěla bych se vám zeptat ,a ten cukr krupici mohu utavit v normálním hrnci nebo se to nedoporučuje.Já jsem vyučená cukrářkou jenže já nemám doma nerezový kotel tak bych se vás chtěla zeptat.Prosím vás za odpověd.Děkuji vám za odpověd.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: monika
|
Vloženo: 28.10.2014 13:12:37.
ID: 12772.
|
|
mám dotaz prosím vás chtěla bych se vám zeptat ,a ten cukr krupici mohu utavit v normálním hrnci nebo se to nedoporučuje.Já jsem vyučená cukrářkou jenže já nemám doma nerezový kotel tak bych se vás chtěla zeptat.Prosím vás za odpověd.Děkuji vám za odpověd.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Johny
|
Vloženo: 12.11.2005 15:21:56.
ID: 528.
|
|
doporučuji poměr - 2 díly pevně ušlehané šlehačky : 1 dílu hotového smetanového karamelu
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: AdriM
|
Vloženo: 22.07.2008 13:16:48.
ID: 4984.
|
|
Dobrý den,našla jsem recept na větrníky a mám dotaz, odpalované těsto umím,a ta náplň vypadá dost dobře, jen nevím jestli jsem to správě pochopila. Cukr utavíme, tzn. rozpustíme na karamel a jakmile se rozpustí vypneme a přidáme šlehačku? Ta má být tekutá nebo vyšlehaná??? Děkuji mockrát!
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Moník
|
Vloženo: 22.07.2008 15:08:06.
ID: 4985.
|
|
Tekutá a nechat aspoň 12 hod uzrát v lednici. Pak teprve šlehat. Pozor na opaření!M
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: AdriM
|
Vloženo: 22.07.2008 17:54:55.
ID: 4987.
|
|
Děkuji mockrát a ještě prosím, našla jsem tady také recept na fondánovou cukr. polevu na větrníky,jen všude je na konci napsáno obarvit a ochutit, v případě toho karamelu to mám ochutit čím? Je něco co můžu koupit i v norm. obchodě a nemusím toho kupovat velké množství? A obarvit hnědým potr.barvivem??? Děkuji mockrát, tak moc ráda bych všechny překvapila a udělala jim doma pravý větrník:-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Moník
|
Vloženo: 22.07.2008 21:10:33.
ID: 4988.
|
|
Obarvit kulérem - karamel naředěný vodou podobně jako s tou smetanou, takže je tekutý a neztuhne. Fondán se dá sehnat v 1kg balení ve velkoobchodě (konkrétnější nebudu i tak si myslím, že mi to smažou). M
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: AdriM
|
Vloženo: 23.07.2008 22:05:27.
ID: 4998.
|
|
Moníku mockrát děkuji,už se nemůžu dočkat až to vyzkouším:-) A nevěděla jsem,že tím můžu způsobit problémy, četla jsem tady spoustu receptů, škoda, že se nedá zeptat přímo na mailu,aby to nikoho nepobouřilo.Ještě jednou děkuji,dám vědět jak dopadly, fondán zkusím ten domácí!:-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Moník
|
Vloženo: 24.07.2008 13:07:26.
ID: 5003.
|
|
Hodně štěstí.M.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: AdriM
|
Vloženo: 01.09.2008 11:51:58.
ID: 5217.
|
|
Tak jsem konečně větrníky vyzkoušela,všše proběhlo vcelku bez problémů,hlavně jsem sama sebe překvapila,že jsem lehce zvládla ten pravý fondán obarvený kulérem:-))) Ale jediná chyba byla právě v karamelové šlehačce,udělala jsem základ z karamelu a horké smetany ke šleh.,nechala až do druhého dne v ledničce,druhý den vyšlehala dvě šlehačky a pak šlehala s karamelem a vždy po relativně krátké době začal téct,až byl skoro tekutý...Nevíte prosím kde byl problém? Pokud bych ho vyřešila,tak ráda vyzkouším ještě...Šlehačka (nebudu psát značku),ale byla kvalitní,tekutá z kelímku.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: kavca
|
Vloženo: 16.11.2011 19:49:19.
ID: 8326.
|
|
mila pani musite do uprazeneho karamelu nalit 2slehacky a nechat rozvarit michat az se ten karamel uplne roupusti pak dat vychladit do druheho dne a vyslehat drzi a vubec netece zkousela jsem ted v sobotu a vsem chutnaly
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Johny
|
Vloženo: 04.05.2018 14:17:13.
ID: 13823.
|
|
Šlehačka je tekutá, ohřátá k bodu varu ... při zalévání pozor, postupně po malých dávkách a mít na rukách třeba chňapku, uvolňuje se hodně páry a hrozí opaření :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Macek II
|
Vloženo: 12.11.2005 20:41:53.
ID: 534.
|
|
Moc děkuji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Johny
|
Vloženo: 23.11.2005 19:10:53.
ID: 550.
|
|
Vážená ZUSKO, jsem cukrář a mám již nějaké zkušenosti a hnědé jako ho...., to určitě nebude. Nevím proč se všichni musíte i na tomto cukrářském webu tak předvádět a být vulgární?!!!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: ZuSka
|
Vloženo: 24.11.2005 18:16:36.
ID: 551.
|
|
vazeny Johny, nepredvadim se a nejsem vulgarni, jen ti sdeluji, ze kdyz u nas staci dat jedna lzice na misu slehacky a je to akorat, tak ten tvuj pomer je nejakej cudnej. A kdo se vlastne predvadi? ;]
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: sweete
|
Vloženo: 22.09.2006 21:23:31.
ID: 1290.
|
|
Ja do tohoto kr0mu pridávam aj ten spomínaný puding ale asi cca 1/4.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Karlos
|
Vloženo: 25.07.2008 13:35:14.
ID: 5010.
|
|
Tak ty krémy do větrníků jsou dva že.... Žloutková šlehačka(s pudinkem) a karamelová šlehačka. Ta s pudinkem to je easy, 1 díl propasírovaného a prošlehaného pudinku a jeden díl ušlehané smetany lehce smísit, a ta druhás karamelem je tu popsaná no.... Pravda je že domácí větrník má něco do sebe, přeci jen koupený nemá chuť šlehačky ze smetany z kravského mléka. Ta práce je s tím doma ale šílená. Karlos.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: AdriM
|
Vloženo: 25.07.2008 22:14:37.
ID: 5012.
|
|
Souhlasím, a já si pro dobrou mňamku klidně i máknu:-) Navíc větrníky jsou i u manžela nejoblíbenější zákusky...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Barbora
|
Vloženo: 18.02.2014 11:55:29.
ID: 10440.
|
|
Ja dávam obyč žlouťak a pak tu karamelovou slehacku a je to lepsi z rostline je tuha a lepe vydrzi.. pak do ni vmicham pouze metlou ten karamel ne sleham:)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Jana
|
Vloženo: 20.03.2018 0:55:06.
ID: 13809.
|
|
Píšete žloutková šlehačka a děláte jí z pudinku ??? Nějak nechápu ! žloutkový krém (jak do věnečků tak do větrníků) se dělá z mléka,žloutků a trochy pudinkového prášku . Pak se samozřejmě smíchá s našlehanou šlehačkou .
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Barča
|
Vloženo: 29.09.2018 19:10:56.
ID: 13891.
|
|
Jak přesně smíchat pudink se našlehanou šlehačkou, aby nedělal hrudky??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Jsem z toho zoufalá, nejde mi to spojit, pudink zůstává hrudkovaný.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Ninfia
|
Vloženo: 30.08.2008 21:53:20.
ID: 5211.
|
|
Můžete mi prosím poradit, když ty krémy jsou dva, tak to se dává buď jeden nebo druhý? Anebo oba najednou? A v případě té polevy přes větrník je to jak? Fondánová poleva navrch? Nebo se nějak může nahradit? Děkuji moc za radu
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: karlos
|
Vloženo: 01.09.2008 8:16:52.
ID: 5214.
|
|
náplně jsou dvě. Nejprve se stříkne ta žloutková, na to se pak stříkne pytlem a řezanou trubicou ta karamelová. Obvykle zhruba ve stejném množství. S fondánovou polevou je to tak, že na větrníky se těžko udělá nějaká náhražka, která by mohla fungovat. Lépe je si fondán vyrobit, nebo koupit hotový. Výroba již dnes není zas takový problém. Glukózu koupíte snadno v supermarketu pod názvem glukopur. V originále je sice škrobový sirup, ten však obsahuje převážně glukózu. S glukopurem to jde výborně, lze tak vyrobit plnohodnotný fondán. Glukózy se dává 20% na cukr řepný, dává se do roztoku až po překročení 115°C, v podstatě se v něm jen rozvaří.... Karel.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: andy
|
Vloženo: 01.09.2008 17:34:46.
ID: 5218.
|
|
Tak jsem konečně větrníky vyzkoušela,všše proběhlo vcelku bez problémů,hlavně jsem sama sebe překvapila,že jsem lehce zvládla ten pravý fondán obarvený kulérem:-))) Ale jediná chyba byla právě v karamelové šlehačce,udělala jsem základ z karamelu a horké smetany ke šleh.,nechala až do druhého dne v ledničce,druhý den vyšlehala dvě šlehačky a pak šlehala s karamelem a vždy po relativně krátké době začal téct,až byl skoro tekutý...Nevíte prosím kde byl problém? Pokud bych ho vyřešila,tak ráda vyzkouším ještě...Šlehačka (nebudu psát značku),ale byla kvalitní,tekutá z kelímku.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Johny
|
Vloženo: 01.09.2008 18:39:30.
ID: 5219.
|
|
Karamelový základ se už jen opatrně zamíchá do pevně ušlehnaé smetany ke šlehání, nešlehá se. Totéž platí i u žloutkové šlehačky, rozšlehaný puding nebo základní žloutkový se opatrně zamíchá do pevně ušlehané smetany ke šlehání. Co se týče smetany ke šlehání, je nejlepší s 33% tuku, ale dnes již převládá 31% obsah tuku.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: andy
|
Vloženo: 01.09.2008 22:34:33.
ID: 5221.
|
|
Aha tak já nejdřív pevně vyšlehala tu 33%ní smetanu a pak šlehala i s karamelem, on sice v lednici ztuhnul,ale jakmile jsem to promíchla,tak mi přišlo,že je opět tekutý a že to udělá neplechu...Tak to ještě vyzkouším takhle. Joa a hnědé jak h... to rozhodně nebylo:-))) Žloutkový jsem udělala jak píšete,ten hezky ztuhnul díky pudinku,tam problém nebyl. Moc moc děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Johny
|
Vloženo: 02.09.2008 15:22:51.
ID: 5223.
|
|
Přeji vám mnoho úspěchů a ať se sladké dílo daří!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Hav
|
Vloženo: 03.09.2008 8:50:03.
ID: 5225.
|
|
Poněkud mě překvapuje styl zamíchat pudink do šlehačky. Běžně je v kuchařkách uváděn ten postup, že se do propasírovaného pudinku metlou opatrně postupně zatřepe šlehačka. V domácích podmínkách to mám odzkoušené a je to bez problémů. Neumím si představit jak tužší pudink rozptýlím v lehké šlehačce. Opravdu lze bez problémů rozmíchat těžší složku v té lehčí, myslela jsem, že se to dělá přesně naopak. Prosím Vás všechny znalé a kompetentní, můžete se k tomu vyjádřit ?
Ještě k % tuku ke šlehačce. Lze smetanu s 31 % tuku považovat opravdu za šlehačku, když je v knížkách uváděn minimální obsah tuku 33 % ? Odobně bych považovala za optimální, kdyby byla vyráběna šlehačka s 35 % tuku. Čekám na Vaše názory a zkušenosti.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Karlos
|
Vloženo: 03.09.2008 15:23:43.
ID: 5227.
|
|
Taky mě mrzí, že je té 33% méně, ale dá se sehnat, teda ještě nedávno jsem ji viděl. Na všem se šetří. Pokud jde o žloutkovou šlehačku, tak jsem vždy vyklopil doma propasírovaný, v cukrárně prošlehaný pudink z kotle přímo do šlehačky a na pomalý chod jsem to obvykle jen jakoby metlou promíchal (spec. mašina)., pak jsem to domíchal ručně s kartou. Toto byla ale rostlinná šlehačka která je velmi stabilní, s domácí bych to jen lehce promíchal stěrkou či kartičkou.....toť vše. Postup známý u šlehaných hmot, kdy se část bílků nejprve rozmíchá ve žloutcích než se tyto žloutky natvrdo smísí s bílky, je asi také možno použít.:-) ale nevim proč...asi bych to nedělal. Na větrníky bych se rozhodně snažil sehnat 33% klasiku, čerstvou, nebo prubnout tu trvanlivou z krabiček......ale ta chuť to pak prostě není....bohužel.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: oloušek
|
Vloženo: 03.09.2008 15:38:24.
ID: 5229.
|
|
Šlehačka s 31% tuku se špatně šlehá a nedrží stabilitu, je řídká. Opravdu je nejlepší použít živočišnou smatanu s obsahem tuku 33%. Smetana s obsahem 35%tuku také není vhodná, špatně se šlehá a je příliš těžká. Smetanu je dobré před šleháním vychladit tak na 2 -4°C. Co se týká rostlinných šlhaček jak píše Karlos opravdu ta chuť není ono.Jsou stabilnější, ale po chuťové stránce mají výrobci ještě co dohánět.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: draza
|
Vloženo: 07.12.2010 14:17:54.
ID: 7836.
|
|
Tak já si koupím jednu 31 % druhou 35 % - dám je dohromady a je to :-).
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: KrĂ©m do vÄ›trnĂkĹŻ
Od: YAghZCkKIm
|
Vloženo: 29.11.2011 6:26:30.
ID: 8345.
|
|
Please teach the rest of these internet hooilgans how to write and research!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: mončušška
|
Vloženo: 28.10.2014 14:24:19.
ID: 12776.
|
|
Dobrý den pane oloušku chtěla bych se vás zeptat tu šlehačku 33% myslíte tu šlehačku dotoho základního krému s pudingem?? j opravdu použít tule? Děkuji vám za odpověd.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: karlos
|
Vloženo: 03.09.2008 15:51:31.
ID: 5230.
|
|
Vzpomínám že mi jako malému klukovi větrníky děsně chutnaly, po nějaké době mi ale nepřišly moc dobré. Pak jsem to zjistil v cukrárně kde je zádrhel...... Ptal jsem se proč....: odpověď byla jasná. " kdo by se s tou smetanou dělal? Kolikrát se to nepovedlo, smetana se musela chladit, chladily se i kotle, metky a td." trvanlivost smetanových výrobků je navíc smutně krátká, že:-)) o ceně ani nemluvě. No jo, ale pak jsem si párkrát zavzpomínal s vlastními větroši, ona ta chuť pravé smetany z kravského mléka a karamelu je opravdu hodně výjimečná a origo...., aspoň do karamelového krému se dávat musí, tam při vysoké teplotě dochází k vysrážení umělé šlehačy. "větrníky Vpřed:-) "
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: hav
|
Vloženo: 03.09.2008 16:05:50.
ID: 5232.
|
|
Trvanlivou šlehačku z kabiček bych nedoporučovala, protože se špatně šlehá a není to prostě ono.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: karlos
|
Vloženo: 04.09.2008 9:01:09.
ID: 5235.
|
|
Haw. Tak to bude asi rozdíl od druhu. Já jednu várku větrošů dělal doma právě s touhle smetanou nejmenované značky:-) a drželo to krásně...ale ta chuť ..nene.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Johny
|
Vloženo: 04.09.2008 22:57:09.
ID: 5237.
|
|
Musím oponovat názoru, že šlehačka s 31% tuku není vhodná. Poslední měsíce pracuji s 31% šlehačkou, měl jsem možnost porovnat kvalitu jedné nejmenované moravské firmy a jedné jihočeské nejmenované firmy. Obě se dobře šlehají a drží, řídnou poté stejně jako 33%. V té první ale shledávám více vody a to se projeví v konečném výsledku výrobku, navíc je zde pomerně krátká trvanlivost. Druhá je trvanlivá, tudíž je optimálnější pro zásobování i s konzistencí a chutí jsem velmi spokojen. Takže musím konstatovat, že kvalita smetany ke šlehání s 31% tuku je u každého výrobce jiná, opět doporučuji vyzkoušet a vybrat si, která je nejlepší. Samozřejmě souhlasím s tím, že 33% je 33%, ale je už těžko k sehnání.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Hav
|
Vloženo: 05.09.2008 9:07:26.
ID: 5238.
|
|
Používáte ztužovač do šlehačky či něco podobného ? Pokud se vyšlehá šlehačka s 31 % tuku bez ztužovače tak nedrží stejně jako s 33 % tuku. Pokud se přidá ztužovač tak s Vámi souhlasím, že asi není problém. V domácích podmínkách se snažím obejít bez přídavných látek.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Johny
|
Vloženo: 09.09.2008 20:54:20.
ID: 5258.
|
|
Je pravdou, že v cukrárně používáme ochucovací ztužovače nebo želatinové ovocné přípravky, samotnou ušlehanou šlehačku moc nepoužíváme, pouze připravenou ve stroji na poháry.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: pverica
|
Vloženo: 30.09.2008 16:23:09.
ID: 5326.
|
|
Může mi prosím někdo vysvětlit co je to kulér?!?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Johny
|
Vloženo: 30.09.2008 21:43:41.
ID: 5327.
|
|
Zjednodušeně se dá říci, že kulér je "přepálený" cukr a používá se jako přírodní barvivo v potravinářství.
odpovědět
|
|
Nadpis: karamelový fodán
Od: Mirka
|
Vloženo: 02.03.2014 13:35:00.
ID: 10458.
|
|
Dobrý den chtěla bych se zeptat čím se ředí fondán na větrníky aby nebyl hustý při namáčení a aby se potom na větrníkách nerozpustil díky
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: mončušška
|
Vloženo: 28.10.2014 13:33:07.
ID: 12774.
|
|
moc vás prosím odpovězte mi prosím,chtělaych se vás ještě zeptat jaká šlehačka se používá šlehačka jak do krému jak je ta šlehačka ze základním krémem to musí být nějaká pevná ,a pak ještě dotoho karamelu se používá ta šlehčka ta tekutá jak je nakreslená ta kráva?? :) prosím odpovězte děkuji. :) :).já nechci být nějaká netrpělivá. :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: mončušška
|
Vloženo: 28.10.2014 20:51:39.
ID: 12781.
|
|
Dobrý večer chtlěabych se vás ještě zeptat kolik is mám koupit těch šlehaček? Já jsem si ted na internetu našla větrníky a právě tam jsou 3 šlehačky na šlehání tak to asi nebude dobře že? děkuji předem za odpověd.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: mončušška
|
Vloženo: 29.10.2014 13:04:21.
ID: 12782.
|
|
Dobrý den mám dotaz chtěla bych se váz zeptat,když je na těch vrškách těch větrníků obarvený kulér tak ten kulér mám si udělt doma nebo se někde dá koupit? prosím Moník o radu děkuji moc. :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Veronika
|
Vloženo: 17.11.2018 17:44:36.
ID: 13929.
|
|
Když udělám karamel se smetanou, tak je tuhý, že s našlehanou smetanou nejde smíchat. Nebo je to tím, že ho dávám jen na hodinu vychladnout do lednice? Uvádí se, že se má nachat uležet 24 hodin. Je možné, že tím uležením zřídne?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: N.K.
|
Vloženo: 17.11.2018 18:21:53.
ID: 13930.
|
|
Proč mi karamelová hmota (karamel a smetana v poměru 1:1) v chladničce ztuhla na kámen. Tak tuhou hmotu nemůžu smíchat s našlehanou šlehačkou. Kde je chyba prosím?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krém do větrníků
Od: Owneste
|
Vloženo: 17.03.2021 10:10:54.
ID: 14809.
|
|
https://gcialisk.com/ - cialis buy online
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|