Reklama |
Archiv zpráv
Carmelo "Tonti" Sciampagna
14.06.2012, rubrika: Cukrařina
Potěšitelné je to, že řemeslo, které se plným právem nazývá umělecké, si dokáže vytvořit prostor pro novotvar, který nejenomže přežije desítky roků, ale stává se aktivním evergreenem prostřednictvím o dvě generace mladších výtvarných cukrářů.
více...
Glazírování
12.06.2012, rubrika: Cukrařina
Barevné odstíny omáček se kdysi získávaly přidávání přírodních barviv z rajčat, špenátu, odvaru mrkve apod., dnes ale je na trhu celá škála zdravotně nezávadných umělých barviv.
více...
Muffinové taje
10.06.2012, rubrika: Cukrařina
V předehřáté troubě na 190 - 200 stupňů přibližně 20 minut. Pokud po upečení budou vaše muffiny mít nesouměrnou "čepicku", pečete při moc vysoké teplotě, pokud čepicku nevytvoří a budou uvnitř nepropečené
více...
Medovník u nás začínal jako Barrakuda dort
07.06.2012, rubrika: Cukrařina
"Pak jsem přátelům upekla medovník a jeden z nich mě požádal, abych pár kousků upekla pro jeho podnik. Na veřejnosti se tak vlastně objevil pod názvem Barracuda dort. Podle stejnojmenné mexické restaurace v Praze.
více...
Vliv sladových přípravků na pečivo
04.06.2012, rubrika: Suroviny
V prvé řadě dodat kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašení a tím zvětšovat objem pečiva, jeho kyprost, dodat pečivu živost barvy a navíc být i živinou v pečivu samém.
více...
Olympiáda 2012
01.06.2012, rubrika: Akce a soutěže
Kuchařský a cukrářský Olymp má svoji pevnou polohu v německém Erfurtu, kdy tak nenapodobuje rotující sportovní akci, která se každým kvartálovm sledem přemisťuje z města do města a to mnohdy na různých kontinentech.
více...
Smetana a tuky vytváří v mozku pocit štěstí
30.05.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jídlo bohaté na smetanu nebo tuky vyvolává v mozku ohňostroj štěstí. Odhalení britských vědců by mohlo vysvětlovat, proč se někteří lidé nemohou nabažit zmrzliny nebo dezertů.
více...
Letní zmrzlinové pokušení
27.05.2012, rubrika: Cukrařina
Čokoládový základ doplněný kousky tmavé a bílé čokolády, pekanovými a vlašskými ořechy a mandlemi v čokoládě. Říká se, že New York nikdy nespí… a ani vy nebudete moct spát, dokud neochutnáte tuhle skvělou zmrzlinu.
více...
Jakost a použitelnost vajec
25.05.2012, rubrika: Suroviny
Avšak, jsou-li vejce omyta a zabalena nevyskytnou se na nich bakterie rodu Enterobacteriaceae po dobu 5 týdnů po ošetření.
více...
Koláče
24.05.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Královský koláč, který byl viděn ve všech výkladních skříních. Vyznačoval se bohatým zdobením a dosahoval hmotnosti kolem pěti kilogramů. Pro královskou tabuli byl zhotoven koláč vážící 50 kg a byl vysoký jedenapůl metru.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |