Reklama |
Archiv zpráv
Slezské Vánoce
19.12.2011, rubrika: Recepty
Mouku nasypeme do nádoby, přidáme sůl, vanilkový cukr, přilejeme mléko, přidáme žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a vše vymísíme do hladka. Příliš husté těsto zředíme mlékem. Podle chuti vmícháme i mletou skořici nebo anýz.
více...
Ořechová štola
16.12.2011, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Suroviny ořechové náplně důkladně promícháme a necháme asi 10 minut absorbovat vlhkost.
Štolové těsto odvážíme na 700 g částíi. Z každé kusu vyválíme čtverce o rozměru 30x30 cm. Na vzniklé čtverce namažeme ořechovou náplň v množství 700 g/ks. více...
Vánoční cukroví - Vanilkové rohlíčky
13.12.2011, rubrika: Recepty
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme křehké těsto, které necháme odpočinout. Tvarujeme rohlíčky a pečeme při 180 °C (160 °C horký vzduch). Ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru. Necháme uležet.
více...
Vánoční cukroví - Domácí Rafaelo
12.12.2011, rubrika: Recepty
Rafaelo, a tentokrát domácí, můžeme si rovněž zhotovit i ve formě vánočního pečiva. Ze stejného studia, se stejným lektorem na stejném cukrářském portálu, přinášíme předposlední díl receptů na vánoční cukroví.
více...
Vánoční cukroví - Pomerančová kolečka
09.12.2011, rubrika: Recepty
Poleva: do moučkového cukru přidáváme šťávu do požadované konzistence. Vychladlá kolečka potíráme polevou, kterou necháme dobře vyschnout. Nebo postříkáme kolečka čokoládou dle vlastní fantazie.
více...
Vánoční cukroví - Ořechy plněné máslovým krémem
08.12.2011, rubrika: Recepty
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme křehké těsto, které necháme odpočinout. Plníme do formiček, tak aby byl uprostřed důlek na krém. Pečeme při 180 °C (160 °C horký vzduch). Vlažné vyklopíme a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
více...
Vánoční cukroví - Corn hrudky
06.12.2011, rubrika: Recepty
Martin Beránek nás pro tentokrát zavádí prostřednictvím brněnského studia Dvoká vařečka k dalšímu vánočnímu tématu, kterým jsou tzv. Corn hrudky. Jejich základem i charakteristikou jsou kukuřičné lupínky.
více...
Vánoční cukroví - Pepřovníčky
05.12.2011, rubrika: Recepty
Med rozpustíme s cukrem. Necháme vychladnout, přidáme vejce a koření. Postupně přidáme mouku s rozpuštěným amoniem ve vodě. Vytvoříme kuličky, které klademe na pomaštěný plech, nebo na pečící papír a pečeme při 190 °C.
více...
Vánoční cukroví - Ischelské dortíčky
02.12.2011, rubrika: Recepty
Všechny suroviny smícháme dohromady ve vláčné těsto. Necháme přes noc odpočinout v chladu. Vyválíme plát vysoký 0,5 cm a vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180 °C. Po vychladnutí polovinu koleček potřeme čokoládou a dozdobíme plátkem mandle.
více...
Vánoční cukroví - Linecké cukroví
01.12.2011, rubrika: Recepty
My se na našem portálu budeme věnovat výrobě osmi druhů vánočního cukroví a průvodcem sladkou vánoční tématikou bude cukrářský mistr Martin Beránek.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |