Reklama |
Archiv zpráv
Diamant - stabilní partner na cestě do Evropy
02.09.2002, rubrika: Cukrařina
Diamant - to nejsou jen vzácné a drahé kameny, ale i vysoce kvalitní a cenově dostupné suroviny pro pekárenskou a cukrárenskou výrobu. Firma Diamant GmbH má dlouhou tradici a takřka příkladný vývoj tzv. self - made - manu.
více...
Čokoláda
01.09.2002, rubrika: Suroviny
První věrohodné zprávy o výrobě čokolády pocházejí z doby objevení Ameriky. Tehdejší obyvatelé Jižní, Střední Ameriky a ostrovů Západní Indie připravovali z plodu kakaovníku rozemletých a s vodou vařených na hustou kaši
více...
Hygienickou problematiku cukrářských výrobků nesmíme nikdy podcenit
29.08.2002, rubrika: Hygiena
Řada z nás si nedovede představit, že v našem jídelníčku by chyběly cukrářské výrobky. Většinou jsou podávány na závěr menu při nejrůznějších příležitostech. Na jednu stranu bych řekla - to nejlepší na konec.
více...
William WRIGLEY - vynálezce žvýkací gumy
27.08.2002, rubrika: Osobnosti
William Wrigley byl původně bankéř, který bydlel na americkém venkově. Byl zaujat tím, že děti v lese s oblibou strhávaly z jedlí prýštící slzy pryskyřice, upravovaly si je do kuliček a žvýkaly je.
více...
Slovo o kávě
21.08.2002, rubrika: Káva
Slovo káva je odvozeno z arabského výrazu "qahwah", který znamená "síla" a Arabové jej rovněž používali pro označení vína. Dnes těžko někdo určí, kdy se káva začala pít. Původní konzumace spočívala v pouhém žvýkání kávových zrn...
více...
Potraviny v záplavových oblastech jsou často poškozené
15.08.2002, rubrika: Hygiena
K obezřetnosti při zacházení s potravinami vyzývá občany v zaplavených oblastech Česká zemědělská a potravinářská inspekce (ČZPI). Potraviny totiž mohou být vlivem zvýšeného vlhka poškozeny nebo úplně zničeny...
více...
Nestlé Česko zastavilo výrobu v modřanském závodě Orion
14.08.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Společnost Nestlé Česko zastavila kvůli hrozbě záplav produkci v modřanském závodě Orion. "Od ranních hodin jsou pracovníci evakuováni, výroba je zastavena a funguje jen nejužší krizový štáb
více...
Zmrzlina
08.08.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Máme základní tři druhy dobrých zmrzlin a to : smetanové, mléčné a ovocné. Na smetanovou a mléčnoiu zmrzlinu užíváme těchto surovin:
více...
Totální nasazení peciválů
07.08.2002, rubrika: Cukrařina
Kolonky nezaměstnanosti v posledních letech ne a ne zeštíhlit v objemu svých záporných údajů. Absolventi středních škol prý nemohou najít pracovní uplatnění - zde by bylo na místě u mnohých slovo "nechtějí"-prý by se pro ně měla vytvořit umělá práce
více...
Vanilka
06.08.2002, rubrika: Suroviny
Vanilka je nejjemnější a také nejdražší koření používané v cukrářství.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |