Reklama |
Archiv zpráv
Ježíšův věrozvěst
23.03.2008, rubrika: Cukrářská poezie
V době kdy Ježíš na kříži spočinul
s ním i lotři dva, vedle něj pykali, jednomu z nich syn Boží pokynul, by oni dva po smrti, v Nebe se vydali. Když duch tělo smrtelné navždy už opustil, a v pohybu spěl až v nebeskou výš. více...
Nauka o vejcích
21.03.2008, rubrika: Tipy a triky
Hmotnost vajec a tím i jejich velikost ovlivňuje rasa slepic, věk, způsob chovu a krmení. Čím je slepice starší, tím jsou vejce větší. Vaječné skořápky jsou někdy bílé a jindy zase hnědé. Tato barva nemá s chovem či krmením nic společného.
více...
Velikonoční zajíček z máslového pečiva
21.03.2008, rubrika: Recepty
S vypichovací formou ve tvaru zajíčka vypichujeme požadovaný počet figurek.
Figury vložíme na vymazaný a lehce pomoučněný plech a potřeme mlékem. Můžeme ozdobit např. z rozinek vytvoříme oči, z mandlí uši apod. více...
Velikonoční věnec s mandlemi a sezamem
18.03.2008, rubrika: Recepty
Tyto provazce spojíme z jedné strany svými konci jejich stlačením pevně do sebe. Začneme provádět pletenec, kdy uchopíme levý provazec a přeložíme jej přes prostřední a dále pokračujeme tak, že vnější provazce pokládáme střídavě přes provazec střední
více...
Velikonoční chléb
17.03.2008, rubrika: Recepty
Rozinky smícháme s rumem a necháme 20 minut působit. Do mísy vsypeme mouku a uprostřed vytvoříme prohlubeň. Do ní vložíme rozdrobené droždí a za přidání vlažného mléka a trochy mouky promícháváme.
více...
Velikonoční beránek po bavorsku
15.03.2008, rubrika: Recepty
Velikonoční svátky díky letošnímu jarnímu úplňku, který nastává 2 dny po prvním jarním dnu už otvírají zádveří našich kuchyní a pomalu nastane čas pro přípravu tradičních pokrmů. Zkusíme beránka jak jej provádí některé domácnosti v Bavorsku.
více...
Hvězda Michelin pro pražské Allegro!!!
10.03.2008, rubrika: Akce a soutěže
Odvěký sen mnoha restaurací se stal skutkem dne 10. března pro pražský restaurant Allegro v hotelu Four Seasons na Starém městě Pražském, v jejíž nabídkové náplní je italská, středomořská a klasická kontinentální kuchyně.
více...
GastroJunior- NOWACO CUP /-2
10.03.2008, rubrika: Akce a soutěže
Brno již po čtrnácté přivítalo nejlepší juniory z předchozích regionálních kol pořádaných v Pardubicích a Frenštátě. Porovnáme - li minulý ročník, kdy regiony budily mnohdy rozpaky, došlo k jejich nápravě při samotném finále.
více...
GASTROJUNIOR - Nowaco Cup - Nejlepší / - 1
06.03.2008, rubrika: Akce a soutěže
14. ročník největší juniorské soutěže v České republice pořádaný Asociací kuchařů a cukrářů ČR v organizačním zajištění Střední potravinářské školy Brno, zná své nejúspěšnější ze tří vypsaných kategorií.
více...
Fialový seminář a trio PB
01.03.2008, rubrika: Akce a soutěže
Známý pražský prodejce cukrářských potřeb, surovin a doplňků Jaroslav Fiala prostřednictvím záměru rozšíření svého prodejního arzenálu expandoval až do země mající v celém světě díky svým cukrářským výrobkům a zmrzlině jedno z největších jmen.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |