Reklama |
Hygiena
Systému kritických bodů 8. - 12. krok
08.03.2002, rubrika: Hygiena
Legislativou je stanoveno, že pro každý kritický bod se určí jeden nebo více znaků a limitní hodnoty jejich kritických mezí, které musí být specifikovány.
více...
Systému kritických bodů 7. krok
27.02.2002, rubrika: Hygiena
Účelem tohoto kroku je určit ta místa (technologické operace) ve výrobním procesu, v nichž lze uplatněním kontroly a nápravných opatření zabránit
více...
Systému kritických bodů 6 (2/2). krok
20.02.2002, rubrika: Hygiena
V případě cukrářských výrobků se jedná např. o nebezpečí překročení nejvyššího povoleného množství barviv, které připouští Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 298/1997 Sb., část 5,
více...
Systému kritických bodů 6 (1/2). krok
12.02.2002, rubrika: Hygiena
Co je to nebezpečí, to je definováno v § 1 písm. e) vyhlášky Ministerstva zemědělství č. 147/1998 Sb. Jedná se především o fyzikální, chemickou nebo mikrobiologickou kontaminaci hotového výrobku,
více...
WC - POVINOST nebo PŘEPYCH
11.02.2002, rubrika: Hygiena
Požadavek na vybudování WC pro hosty je zakotven jednak ve směrnici č. 72, o hygienických požadavcích na zřizování a provoz zařízení společného stravování uveřejněné ve sbírce hygienických předpisů sv. 64/1987
více...
Boj proti plísním v potravinářských provozovnách 2
29.12.2001, rubrika: Hygiena
Nestačí plísně z ploch, na kterých se rozrostly,
seškrabat? Vždyť by bylo jednodušší a bez chemie ? Jaký je nejúčinnější postup proti plísním ? více...
Boj proti plísním v potravinářských provozovnách 1
28.12.2001, rubrika: Hygiena
Přítomnost plísní představuje vždy závažný problém a indikuje možné hygienické závady nebo nedostatky.
více...
ZMRZLINY
27.12.2001, rubrika: Hygiena
Zmrzlina je výrobek získaný zmrazením smetanové,mléčné nebo vodové ochucené směsi.Z hygienického hlediska ji řadíme mezi epidemiologicky choulostivé zboží
více...
Nejzávažnější hygienický významní členovci
27.12.2001, rubrika: Hygiena
Na řadě míst se můžeme setkat s drobnými tvory žijícími v naší blízkosti, z nichž někteří mohou přímo zdravotně ohrožovat člověka.
více...
Zásady boje proti škodlivým hlodavcům
24.09.2001, rubrika: Hygiena
V poslední době je možno pozorovat rozmnožení hlodavců, kteří se stávají velmi závažným ekonomickým i hygienickým problémem.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |