Reklama |
Recepty
Cukrářská hra s jablky
11.01.2013, rubrika: Recepty
Přidáme žloutek a znovu prohněteme hrudkovatou směs v misce. Přilijeme 3 lžíce studené vody a vypracujeme vláčné těsto. Vytvoříme z něj kouli, stáhneme ji do potravinářské fólie a uložíme na hodinu do chladničky.
více...
FIALOVÉ Vánoce - Perníková vánočka / -5.
13.12.2012, rubrika: Recepty
Perníkové těsto (s medem) rozválíme na plochu 50x 80 cm.
Potřeba pomerančovou náplní Těsto zavineme a podélně nařízneme (asi20 cm) ozdobné pruhy Konce uzavřeme a rolku zmáčkneme více...
Perníkové figury - FIALOVÝ Zličín / -4.
08.12.2012, rubrika: Recepty
Perníkovou hmotu vyválíme na plát 60x60 cm a nakrájíme na pruhy o rozměru 5x60 cm.
Za použití vody uhladíme povrch do hladka a potřeme 100 g mandlové náplně, za použití trubičky č. 10. Svineme, nakrájíme a vytvoříme bobříky, dle obrázku více...
FIALOVÝ Zličín / -2.
04.12.2012, rubrika: Recepty
Zchladlý korpus rozpůlíme a vložíme do naolejované a cukrem vysypané formy. Naplníme, uhladíme a naneseme Alaska-express Winterpflaume. Necháme ztuhnout v ledničce asi 1 hodinu.
více...
FIALOVÝ Zličín - cukrářský seminář / -1.
03.12.2012, rubrika: Recepty
Řezy vložíme asi na 1 hodinu do ledničky, necháme do lehkého zamrazení zatuhnout a poté nařežeme na jednotlivé kusy.
Dále smícháme Cristaline Neutral mit Fruchti-Top Pflaume rozmícháme . více...
Jádrové kornoutky
30.09.2012, rubrika: Recepty
upečené tvary ještě horké!!! stáčíme přes dřevěné tvořítko (pokud nebudou stáčené placičky dost horké, začnou se lámat) do tvaru kornoutků a necháme vychladnout, poté teprve můžeme jednotlivé kornoutky přípradně zasunout do sebe
více...
Fondán po staročesku
21.09.2012, rubrika: Recepty
Zchlazený cukrový sirup mícháme (třeme - do hmoty vmícháváme vzduch, dělají se bublinky hmota z počátku charakteristicky praská a postupně bělá) vařečkou tak dlouho, až z průhledného sirupu vznikne bílá fondánová hmota.
více...
Moučník Tarte Tatin
20.09.2012, rubrika: Recepty
Tarte Tatin, název pokrmu u nás téměř neznámého, ale jednoduchá příprava z ještě jednodušších , a hlavně dostupných surovin, kterými jsou prostá jablka. Při přípravě tarte tainu vybíráme ta nejvíce nakyslá, která zvyšují pokrmu ojediněnlý apetit.
více...
Punčové řezy
03.09.2012, rubrika: Recepty
Kupujem kvalitné sirupy, ktoré majú čo najmenej chemických prísad. Pomer vody, sirupu a rumu si môžete upraviť podľa chuti, tak aby bolo sirupu celkovo 700ml.
více...
Kávový dezert - KARINA Moccacino
24.08.2012, rubrika: Recepty
suroviny spojíme a necháme cca 5 minut bobtnat. Poté krátce mícháme při pomalé rychlosti do hladké a homogenní konzistence. Dávkujeme na plech s okra-jem a pečícím papírem 60 x 20 cm a uhladíme.
více...
|
Dnes je středa středa 29. ledna 2025
svátek slaví Zdislava, zítra Robin Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |