|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: iva
|
Vloženo: 17.10.2005 12:54:44.
ID: 490.
|
|
Ahoj, já peču za 240Kč/kg vánoční drobné a lidi by mě utrhali ruce. Záleží na kvalitě. Cukrárny v okolí jsou o 100 Kč levnější ,ale kdo ochutnal moje, radši si připlatí.Ahoj Iva
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: petra
|
Vloženo: 01.10.2014 19:44:21.
ID: 12746.
|
|
dobrý den, mohu se zeptat odkud jste?? o vánoční cukroví bych měla zájem. jsem z Brna,ale kdyby jste nebyla z daleka tak si pro cukroví mohu zajet =) Předem děkuji za odpověď.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Janka
|
Vloženo: 09.12.2014 18:37:59.
ID: 12847.
|
|
dobry den mohu Vam upect nejake cukrovi na vanoce nejsem profik ale pecu minimalne na urovni zkusene hospodyne. Pecu na Vanoce jiz pro jednu kamaradku ma 4 deti a nestiha, jelikoz jsem celkem vytizena pracovne tak pecu rocne tak 7 kg cukrovi ale jak jsem rikala klidne nejake ty 2 kg mohu podle situace jeste upeci. Delam klasicke veci cili linecke s kremem i bez vosi hnizda, orechy plnene,kulicky kokos aby to proste nebylo stejne,ruzne nadivky vcetne jen orechovych neprehanim s tisici druhy ale tak kolem 10 druhu ,pokud neco nemate radi staci napsat abych vedela. Kremem plnim tesne pred vanoci nikoliv o 14 dni drive.Kamaradce jsem plnila den pred stedrym dnem aby to vydrzelo co nejdele.Jsem Brno Lisen. Cena cukrovi by byla 300 za kg mix. Jelikoz orechy letos podrazily a uvedene ceny na foru jsou stanoveny jiz pred nekolika lety. V pripade zajmu piste mejlika ozvu se Dekuji RE
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Tynus
|
Vloženo: 29.02.2016 11:34:52.
ID: 13252.
|
|
Prosím vás, zajímá mě jestli k tomuhle prodeji máte nějaké oprávnění prostě nějaký papír ze to můžete dělat, chtěla bych také péct na zakazku a zajímá mě co pro to musím udělat a zařídit. Děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Lidka
|
Vloženo: 17.10.2014 15:47:35.
ID: 12763.
|
|
Dobrý den.Ráda bych se zeptala,zda je možné si objednat cukroví,jsem ze Starého Hradiště u Pardubic.Děkuji za odpověd.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od:
|
Vloženo: 27.10.2014 15:27:41.
ID: 12769.
|
|
dobry den chtěla bych si u Vas obědnat vanočni cukrovi zaleži odkud jste ja s Hnojnika budu raa když mi odpovíte
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od:
|
Vloženo: 27.10.2014 15:28:36.
ID: 12770.
|
|
dobry den chtěla bych si u Vas obědnat vanočni cukrovi zaleži odkud jste ja s Hnojnika budu raa když mi odpovíte
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Adela
|
Vloženo: 15.11.2014 19:02:40.
ID: 12816.
|
|
Rada bych se zeptala jestli delate vosi hnizda vanilkove rohlicky orechove rolady nepeceneDekuji bydlim asi 10 km od Hnojnika
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: ruza
|
Vloženo: 24.11.2016 12:57:21.
ID: 13516.
|
|
Peču vánoční cukroví 320,-kč jsem s Krmelína ,můžu po domluvě přivést napište na email ZDRAVÍM
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Renata
|
Vloženo: 28.11.2014 14:18:09.
ID: 12827.
|
|
Dobrý den, mohla byste mi také dát vědět odkud jste ? Měla bych o cukroví zájem. Děkuji S.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: věra
|
Vloženo: 01.12.2014 20:00:13.
ID: 12830.
|
|
mam zajem o 2kg cukrovi,ale nevim odkud jste,někdo posila i na dobirku,diky
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od:
|
Vloženo: 27.10.2015 20:57:15.
ID: 13111.
|
|
dobry den mela bych zajem o vase cukrovi jestli cena je aktualni 240kc.Ale jsem z Pardubic prosim o odpoved dekuji novotna
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Darina
|
Vloženo: 11.09.2016 20:32:42.
ID: 13430.
|
|
Ahoj, byť tato diskuze je stará 10 let, mám dotaz?pečeš ještě? Naši oblíbenou cukrárnu paní zrušila, odešla do důchodu a tak letošní Vánoce budou bez jejího cukroví. Brouzdám po netu a narazila jsem ina tuto diskuzi. Je ještě aktuální?Darina
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od:
|
Vloženo: 11.10.2007 12:59:13.
ID: 3166.
|
|
Ahojky loni jsem pekla za 250,- a letos také za 280,- lidé si teď raději připlatí za kvalitu aspoň co se mě říkají lidé.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Irča
|
Vloženo: 11.10.2007 15:41:26.
ID: 3167.
|
|
...mě vždycky zajímalo, jak to ty paní, co pečóu na zakázku stíhají. Je možné si napéct některé druhy už třeba v zíří a uchovat v marzničce? Nebo opravdu začínáte až v tom listopadu a pečete dokud nejsou všechny objednávky pokryty? Irena
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Radka
|
Vloženo: 12.10.2007 9:53:54.
ID: 3168.
|
|
Já letos peču cukroví šestým rokem,calkem 60kg,kolem 20ti druhu a opravdu začínám péct až v polovině listopadu,aby cukroví bylo co nejčerstvější.a to se mi do toho bude plést roční syn.Letos jsem chtěla 260kč/kg,ale čekám o kolik zdraží máslo.Používám 82%-to je nejdražší a kupuji ho naposlední chvíli kvůličerstvosti.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Irča
|
Vloženo: 12.10.2007 16:16:53.
ID: 3172.
|
|
... chápu to dobře, že pečete jen z másla :-o nebo používáte i Heru a máslo pouze do náplní? Musím říct, že když jsem te´d viděla cenu másla, tak se mi protočily panenky :-( Jinak máte můj obdiv, protože já jsem s ročním ditětem nebyla schopná téměř ničeho- natož péct cukroví :-))
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: TEREZA
|
Vloženo: 16.10.2010 14:27:26.
ID: 7740.
|
|
No tak to vam fandim.kdyz malemu byl rok tak jsem upekla jen asi dvou kg krabyci.a to jeste pomahalli babicky.protoze malej chtel taky.takze to bylo uplne vsude.ale moc sem sito uzila.minuli rok jsem pekla se sestrou.a jejimi kluky.bylo to super.strasne meto bavilo.ale chci se zeptat.kdy mam zacit s pecenim???a jake ho druhu.protoze minuli rok jsme pekli jeden druh a ten byl uplne tvrdy.nevim tedy jestli jsem tam neco nezapomela dat??ale nekoho stim pretahnout tak nevim cobyse stalo.......????A vsem co peci takove to hromady nezavidim.protoze podvou kylech jsem vzdycky ok..dekuji predem za odpoved. S POZDRAVEM A PRANIM HEZKEHODNE TEREZA KIPOROVA.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Jana
|
Vloženo: 07.05.2009 22:49:41.
ID: 6389.
|
|
Dobrý den. Kde se peče dobré svatební cukroví? Děkuji za informaci.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Jana
|
Vloženo: 12.10.2007 16:22:55.
ID: 3173.
|
|
já to asi dělám úplně obráceně - objednávky beru do konce listopadu, pak nakupuju suroviny, dělám soupis, kolik dávek od kterého druhu, a asi 14-10 dní před 20.-22. prosincem začnu péct. V mrazáku mám máslo, které nakoupím ve velkém, když někde mají za slušnější cenu. Zdá se mi, že starší cukroví už zkrátka není tak chutné, týden nebo dva na zaležení je tak akorát, déle uložené už nemusí tak chutnat. Zákazníky mám dost rozmazlené - klidně si zavolají v půlce prosince, jestli ještě můžou objednat. Letos se dost hrozím těch cen - máslo, mléko, ořechy - hrůza. V Makru jsem zírala s otevřenou pusou na vlašské ořechy 240,-/kg, loupané, nemleté, a lískové za 160,- - vždycky to bylo obráceně!?!? Přeju všem pečkám, ať se vám to letos všechno povede.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: kveta machova
|
Vloženo: 11.11.2012 17:10:45.
ID: 9730.
|
|
Dobrý den p.Jano, Váš článek je mi sympatický.Nw kolik chcete za kilo,měla bych zájem.A ráda bych věděla odkud jste.Já jsem z Děčína..nebo jestli mi pošlete tel.ráda se svámi domluvím.Děkuji Machová
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Ilona
|
Vloženo: 30.10.2015 16:45:15.
ID: 13113.
|
|
Dobry den,chystam na zari 2016 svatbu. Upekla byste mi i na tuto udalost? Jeste by tedy bylo fajn vedet, kde bydlite? Kvuli vyzvednuti. Svatba bude za Decinem,ale neni problem vyzvednuti ani ve strednich cechach nebo v Praze. Dekuji Ilona
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Radka
|
Vloženo: 12.10.2007 20:17:27.
ID: 3175.
|
|
Klasické máslo používám jen do krémú.Na pečení stelu,nebo heru.Nikdy mě nenapadlo dát máslo do mrazáku,tak rychle nakoupím než bude stát 50kč a skusím to.Opravdu po rozmražení j e v pořádku?Ořechy naštěstí kupovat nemusím,mam vlastní. Jen se ještě zeptám.Kolik si berete za kg?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Jana
|
Vloženo: 15.10.2007 20:47:41.
ID: 3187.
|
|
Máslu se nestane vůbec nic, mrazák přežije a ani nenačichne mrazákem. Cenu letos asi budu mít 280,- za kg krémového, rumového a s čokoládou, suché nebo marmeládové jsou vždycky levnější. Když tak počítám náklady podle receptu, vstávají mi vlasy na hlavě. Největší problém mám s oceněním vlastní práce, skoro vždy peču pro někoho známého a je mi trapné si říct tak, abych za to něco měla, na druhé straně nemůžu pořád dělat charitu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: JIŘKA
|
Vloženo: 15.10.2007 22:12:35.
ID: 3189.
|
|
AHOJ VŠEM,JÁ JSEM LONI PEKLA ZA 250,-, ALE LETOS ASI BUDU MUSET JÍT NA 270,-.VŽDYCKY DĚLÁM ASPOŇ 20 DRUHŮ.NESTAČÍM POKRÝVAT OBJEDNÁVKY.OBJEDNÁVKY MÁM UŽ OD LOŇSKÝCH VÁNOC,TEN KDO SI VZAL LONI, TAK SI HNED OBJEDNAL NA DALŠÍ ROK.JSEM MOC RÁDA,ŽE LIDEM MOJE CUKROVÍ CHUTNÁ.PŘĚJI VŠEM MNOHO ZDARU V PEČENÍ.JIŘKA
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Oloušek
|
Vloženo: 17.10.2007 17:33:29.
ID: 3205.
|
|
Já peču na Vánoce kolem 20 druhů cukroví, začínám v polovině listopadu a cenz jsem před 2 lety měla 300 kč/kg. U mandlových marokánek jsem cenu dávala až 350 kg. Mám stálé klienty, kteří si u mě nechávájí péct už pár let a vědí že za tyto peníze mají kvalitu. Nebojte se ze svoji práci si nechat dobře zaplatit, stojí to moře času a hromadu peněz a uvidíte že klienti, kteří chtějí kvalitu si u vás zboží velmi rádi obědnají.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: oloušek
|
Vloženo: 17.10.2007 22:15:22.
ID: 3212.
|
|
Hanba mi není si říkat o takovou cenu!Je na každém zda chce tyto peníze zaplatit, nebo ne. Když používám mandle a máslo a vyrábím druhy, které normální cukráři nedělají a nedají se na trhu ani sehnat.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od:
|
Vloženo: 18.10.2007 15:51:18.
ID: 3221.
|
|
Mandle a máslo používám taky a přesto nemám potřebu říkat si o takovýhle peníz. Také se s cukrovím „piplám“, aby bylo co nejdrobnější a na pohled velmi vkusné a chutné. Samozřejmě je to Vaše věc, kolik si řeknete. Také by mne zajímaly ty druhy, které normální cukráři nedělají a Vy ano. Ale to bude asi Vaše výrobní tajemství....
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Helena
|
Vloženo: 18.10.2007 16:36:50.
ID: 3222.
|
|
Musím se zastat Olouška. Dávám do těsta výhraně máslo, používám pravé čokolády (ne polevy) a nejkvalitnější suroviny co lze i nelze na našem trhu sehnat. Je spousty druhů čajovky na které zde skutečně nenarazíte a předešlá reakce mi přijde poněkud dětinská. Také jsem si přivezla ze zahraničí spousty receptur, též na vánočního cukroví a ty používám a rozhodně je zde nebudu nikomu vyzrazovat. ANO JE TO TAJEMSVÍ!!!! Zatím jsem zde na tyto druhy nenarazila. Je pravda, že jsou nákladnější, ale najdou si své zákazníky. Vážená neznámá pisaltelko či pisateli, můžete nám prozradit, zda se tímto řemeslem živíte? Pravděpodobně patříte k těm, co zde cukrařinu pasují na tu nejnižší úroveň a zastáváte názor,že cukrář musí stůj co stůj dřít za minimální mzdu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Jana
|
Vloženo: 18.10.2007 20:37:28.
ID: 3226.
|
|
Chtěla bych se ještě vrátit k diskuzi o cenách - možná záleží na tom, v jaké oblasti bydlíte. Já například bydlím v okolí Olomouce a to je bohužel kraj s nejvyššími cenami (zvl. za bydlení) a zároveň nejnižšími platy. Lidi si tady dvakrát rozmyslí, jestli si připlatí za kvalitu nebo oslavu odbydou něčím levnějším. Pokud bych se v tomto kraji chtěla pečením legálně živit, to opravdu kvalitní cukroví by na to určitě nestačilo, většina sáhne po tom levnějším. Je to škoda, ale ty lidi chápu. Zkrátka pořád hledám kompromis - aby to bylo cenově únosné, ale zároveň nešizené, nenahrazované.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: NJ3PL6e5xJIx
|
Vloženo: 19.11.2016 10:03:57.
ID: 13472.
|
|
I am very pleased to find this site. I thought I’d thank you for writing this great read! I am abtlulseoy savoring every part of it and I’ve bookmarked the blog to check out new stuff you post on your blog.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Oloušek
|
Vloženo: 19.10.2007 16:58:52.
ID: 3235.
|
|
Děkuji Helence za zastání. netuším zda paní či pan neznámý je z oboru a zda peče pro potěšení, nebo se tím živí, Já jsem v oboru vyučená a pracuji v tomto oboru víc jak 10 let takže celkem dobře vím co a jakou cenu v tomto oboru má. Jak píše Helenka mám své tajné recepty, které nebudu zveřejňovat, ale opravdu cenu kterou jsem psala si opravdu řeknu za cukroví. Převážně mám VIP klientelu a klienti vědí dopředu přibližnou cenu. Samozřejmě že umím upéct také levnější cukroví, kde větší část tvoří lin. těsto na všechny způsoby, ale někteří lidé opravdu hledají něco jiného. Takže všem přeji, aby se pečení dařilo a na svátečních stolech jen zářilo.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Dana
|
Vloženo: 23.10.2007 9:34:43.
ID: 3257.
|
|
Olousku,souhlasim s Vami,cena 300,- je dobra.Kdyz jsem delala pred tremi lety rekvalifikaci a na praxi v cukrarne co jsme delali cukrovi tak tehdy chteli za obyc.cajovku 350!Bylo to same slepovane a jeste jen trvanlivym kremem a lidi to kupovali,to nechapu,zadna slava to nebyla.At si kazdy uvedomi kolikrat se ten jediny kousek vezme do ruky,kdyz je ho treba pekne nazdobit.Nenechte si zkazit naladu takovymi rejpaly a preji hodne uspechu!D
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: pralinkaj
|
Vloženo: 14.01.2008 21:19:52.
ID: 3876.
|
|
Souhlasím. Taky peču a dokážu to posoudit.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: gwOdIjoql
|
Vloženo: 19.11.2016 10:38:08.
ID: 13478.
|
|
Also – how Lacey is all shocked and prissy about Heather being a stripper … meanwhile, duh, of course Bret Michaels likes strippers. In his world, being a stripper is not some weird taboo thing.AND heather, who is a stripper, has FAR more class than Ms Trust Fund Lacey. I mean, getting the tattoo – yeah, whatever, it’s crazy – but again, I don’t think that Heather is trying to act like someone she is not.Lacey, on the other hand, is.How about her whole “I am a serious mu#c&ianis8221; thing??? hahahahaha Oh, really, Lacey? Ya are??
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Martina
|
Vloženo: 26.10.2007 15:20:43.
ID: 3288.
|
|
Nejsem cukrářka, ale vím, kolik stojí upéct kvalitní cukroví. Jenže, vážení cukráři, pokud dopustíte, aby se na trhu jako cukroví a dorty prodávaly výrobky ošizené umělými šlehačkami, nejlevnějšími tuky, nacpané chemií a nechutné, pak se není možné divit, že někdo na cukráře nahlíží tak, jako anonymní pisatel. Osobně si od "cukrářů" v Čechách pěnkě dlouho nic nekoupím. Na ty úžeané "opravdové" cukráře totiž nějak ne a ne narazit....
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Jana
|
Vloženo: 03.11.2007 19:12:55.
ID: 3353.
|
|
Předchozí příspěvek mi připomněl, že mám tip na uchování ořechů. Nemám tak velký mrazák, a tak ořechy zavařuju, poradila mi to sousedka před několika lety a já jsem nechápala. Ale je to bezva metoda, do suchých čistých sklenic se nasypou vyloupané vysušené ořechy, zavíčkují a nechají jenom na 80 C přichytit víčka. Nic se jim nestane několik let, žádní moli, žádné žluknutí, nic. Letos byla z našeho ořešáku slušná úroda, tak mám kolem 100 "sedmičkových" sklenic.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Wickiess
|
Vloženo: 28.10.2009 13:16:55.
ID: 6988.
|
|
Tak si to tu dnes pročítám, dva roky staré písání a jsem nadšená . zvláště za váš typ na uchování ořechů. Díky za něj.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Kočka
|
Vloženo: 03.11.2007 22:06:44.
ID: 3356.
|
|
Zdravím všechny, peču už šest let pro známé. Nejdříve jsem pekla jen pro rodinu a teď mi to vychází tak 35 až 40 kg cukroví. Chodím do práce na směny a tak se snažím vyšetřit si týden dovolené na konec listopadu, ořechy mi vyloupe děda, ale zbytek už je jen mě. Snažím se nakoupit suroviny, když jsou slevy v obchodech, ale občas je to honička. Do těsta používám hlavně heru a na krémy používám máslo. Vlašské ořechy jsem letos dostala od známého, kterému taky peču, ale sleduji jak rok od roku jdou pomalu ceny všech surovin nahoru. A od příštího roku budeme mít z cen ,které nám chystá vláda asi oči na vrch hlavy. Protože peču pro známé držela jsem cenu 160,- Kč. Mám vyzkoušené recepty, které jsou i z časopisů a občas vyzkouším nové věci, když se osvědčí další rok je zařadím do sortimentu. Je fakt, že v některých časopisech nejsou recepty zcela srozumitelné. Přeji všem pevné nervy a žádný připálený plech.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: ivana
|
Vloženo: 06.12.2013 20:26:03.
ID: 10336.
|
|
PROSIM PECETE ZA TECH 160KC PAK JE TO SUPER MAM VELKY ZAJEM OD KUD STE DIKY
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: taja
|
Vloženo: 09.12.2014 11:34:21.
ID: 12843.
|
|
Prosím napiste mi na email, zda prijimate objednavky. Díky
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: uBjoicf9N
|
Vloženo: 19.11.2016 10:42:11.
ID: 13480.
|
|
Wow! Great to find a post knkicong my socks off!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Iva
|
Vloženo: 10.11.2007 17:36:20.
ID: 3422.
|
|
Zdravím všechny pekařky a přeji mnoho úspěchů! Měla bych, ale jeden dotaz: každý rok peču takové malé trubičky, jakoby z lístkového těsta, jen nevím, jestli je můžu plnit bílkovým sněhem (neznám dobu trvanlivosti a přeci jen je to bílek...) Takže plním normálním krémem, ale není to ono. Máte někdo zkušenost?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: oloušek
|
Vloženo: 12.11.2007 10:12:42.
ID: 3433.
|
|
Bílkový krém do trubiček má trvanlivost 2 dny max 3 dny, pak se začínají množit bakterie, máme to odzkoušeno lab. zkouškami.Bílkový krém bohužel nepatří mezi trvanlivé náplně.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: hanči
|
Vloženo: 13.11.2007 13:40:39.
ID: 3437.
|
|
Zdravím všechny pekařky-pekaře,cukrářky -cukráře,pročítám vaše příspěvky a nápady a ptám se co patří mezi trvanlivé náplně? Já také peču hodně cukroví ,také dorty do těch dávám krém z másla a pudinku,nebo z másla a vařeného kondenzovaného mléka(to má pak chuť karamelu)a jinak z čistého másla, to se pak pochopitelně prodraží,proto i já jsem si letos řekla cenu 300,- za 1kg.Dělám kolem 25 až 30 druhů(ne linecké na několik způsobů),všem chutná,takže tuto cenu respektuji.Vánoce se blíží tak přeji všem kdo pečou ať se jim nic nespálí ( ikdyž bez spáleného plechu to není ono)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: 2r6oSFrT7xr
|
Vloženo: 19.11.2016 15:44:45.
ID: 13510.
|
|
May27 Good day! I could have sworn I’ve been to this website before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be booniarkmkg and checking back frequently!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: oloušek
|
Vloženo: 14.11.2007 14:48:51.
ID: 3453.
|
|
Mezi trvanlivé náplně patří náplně, s vařeným cukrem, tzn. tuk s co nejmenším obsahem vody ( 100% tuk) a cukr svařený na rozvar o požedované hustotě, většinou na nit, nebo řetěz, dále potom různé druhy vařených náplní a také pišingrová. Máslové náplně, bílkové krémy a šlehačkové náplně patří mezi náplně s kratší dobou trvanlivosti, spotřeba max do 3 dní. U náplní ze 100% tuku vydrží náplň za dodržení hygienických a technologických podmínek i měsíc. Snad jsem alespoň trochu pomohla.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: hanči
|
Vloženo: 15.11.2007 10:06:31.
ID: 3461.
|
|
Děkuji, pomohla.Ráda se přiučím,vyučený cukrář nejsem.Osvědčené recepty mám od ženských, které pečou na svatby, oslavy...(tak to chodí u nás na vesnici...)a předávají se z generace na generaci.Dělám ve společném stravování a dnešní trend je dělat všechno z prášku -(,no má to i své výhody,nemáme problémy s vajíčky, máslem atd. No, ale doma bez toho domácího to není ono.Takže se zeptám ještě jedou, jaký krém dáváte do domácího cukrouví vy?;
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Helena
|
Vloženo: 15.11.2007 15:47:47.
ID: 3463.
|
|
Když se znovu ptáte, tak já odpovím. Já dávám do vánočního cukroví taky trvanlivé krémy a to jak to popisuje Oloušek. Jen to trošku rozvinu: Do trochy mléka, lépe udělat vodu+suš. mléko (je to trvanlivější) dám cukr, svařím a nasypu tam nastrouhané ořechy nebo kokos, je to lepší když jsou trošku opražené (i kokos), lépe to voní a je to výraznější. Trošku povařit, dát z plynu pryč a zahustit piškot. drobečky postrouhanými. Ochutit rum. příchutí - citron. kůrou, rumem, nebo skořicí, nechat vychladnout. Ve šlehači ušlehat povolený ztužený tuk (stačí tak 1/4), rozšlehat rádně s trochou cukru (nepřesladit!), tuk nesmí mít žádné hrudky, musí být hladký a pak přisypat vystydlé oříšky nebo kokos. Plnit cukroví, nejlépe se to hodí na vaflové těsta, nebo to lineckých košíčků, které polijeme čokoládou a zdobíme. Je to trvanlivé a dobré, ten ztužený tuk v tom není poznat.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: janylka
|
Vloženo: 20.11.2007 22:38:46.
ID: 3497.
|
|
Zdravím všechny, a měla bych dotaz: Jakým způsobem vypočítáte kg cukroví?? Je to tak, že upečené cukroví jednoduše zvážíte? Já peču taky hodně, ale ještě jsem nikdy nic neprodala (kromě perníčků, ale ty byly na kusy) , vždy cukroví daruji. Ale to je opravdu jen pro kamarády , známé, kterým to chutná. Od každého druhu dám něco do krabice a je to - pak si smlsnou. Chtěla bych se propracovat k tomu prodávání, ale jak jsem psala výše - nevím zkrátka jak na to. Můžete mi poradit vhodný postup? Děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od:
|
Vloženo: 21.11.2007 12:38:48.
ID: 3502.
|
|
Já sice neprodávám, ale když si půjdu někde koupit kilo cukroví, tak budu čekat, že mi normálně naváží kilo. Nevím, jak jinak by se to dělalo...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: 6lipreFg7
|
Vloženo: 19.11.2016 13:43:24.
ID: 13496.
|
|
I have exactly what info I want. Check, please. Wait, it's free? Aweemos!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: moník
|
Vloženo: 21.11.2007 16:04:54.
ID: 3503.
|
|
Dobrý den, přesně jak píšete. Z určité dávky upečete určité množství cukroví - to zjistíte zvážením a při dávání do krabice zvážíte celkové množství cukroví co jste naložila. Co se týká ceny, myslím, že záleží na složení druhů cukroví (např. více či méně ořechového, které je dražší či je -li děláno s máslem,...) a vypočítat průměrnou cenu. M
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Jana
|
Vloženo: 21.11.2007 18:47:56.
ID: 3505.
|
|
Dobrý den,
já jsem vždycky prodávala s cenou za kus, ale letos po přečtení všech příspěvků výše v této rubrice jsem svým zákazníkům oznámila cenu 300,- za kilo. Vánoční cukroví je mrňavé, minulý týden jsem pekla na výstavu a zkusila jsem si každý druh zvážit. Do kila se mi jich vešlo kolem 100, v průměru tedy měl každý kousek 10g. Ale např. pařížský rohlíček měl kolem 7g, protože je to samá sněhová pěna s ořechy a krém, naopak košíček s ořechovou a rumovou náplní měl skoro dvakrát tolik, je to opravdu nutné průměrovat. Jinak jsem vždycky ceny porovnávala s cenami v obchodech a cukrárnách, když vidím obrovský větrník za 12 s umělým krémem a téměř plastovou polevou, myslím, že poloviční s opravdovým máslem a opravdovým páleným karamelem můžu prodat za 5.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: lLVT8e6aEsFY
|
Vloženo: 19.11.2016 16:04:02.
ID: 13514.
|
|
Please teach the rest of these internet hoiolgans how to write and research!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: janylka
|
Vloženo: 21.11.2007 22:36:57.
ID: 3506.
|
|
Jste zalté, děkuji. Je pravda, že mrˇavé cukroví není možné prodávat na kusy jako například perníčky. Ještě jednou děkuji. JJ
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Marie
|
Vloženo: 21.11.2007 23:24:55.
ID: 3507.
|
|
Tak to asi pečete z umělých tuků,nejsem vyučená cukrářka,ale peču skoro 30 let,už loni jsem si říkala za kg 300,00 Kč a vím,že se prodávalo kilo i za 400,00,letos zvyšuji na 330,00 a nemám vůbec výčitku,počítala jsem náklady na jeden kg a vychází mi cena kolem 280,00Kč a to bez práce,energie atd.Peču kolem loo kg a 30 druhů, mám stálé zákazníky,kteří vědí ,že dostanou kvalitu,kdybych brala každého zájemce tak bych musela péct okolo 600 kg a to nevím jak zvládnout.Jo a ještě mám celkem pracné zdobení.Jinak si myslím,že ani cena kolem 350,00Kč není přehnaná při dnešních cenách másla,ořechů,mandlí,čokolády atd.,též je dražší energie,voda,plyn .... Už dřív,když měl někdo námitky,tak jsem řekla,atˇ jde tedy tam kde je levněji,stojím si za kvalitou a se stálými zákazníky nemám problém.Opravdu by mne zajímalo,co to pešete přiceně 150,00Kč /kg,skoro si myslím,že to moc k jídlu nebude.Oloušek má ve věem pravdu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Tan
|
Vloženo: 22.11.2007 12:20:37.
ID: 3512.
|
|
Prosím Vás a těch 150 kč za kilo vidíte kde? Mně by taky zajímalo, kdo za takovou cenu peče.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: woOITZUihl
|
Vloženo: 19.11.2016 15:13:13.
ID: 13506.
|
|
, &I0;22#8817;m so glad you come to MY church, but don’t you dare ask me to do anything for you or with you because you live to far away.”Talk about snobbish! When people are not willing to minister to others because of where they live in relation to a church BUILDING, that to me is snobbery.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: barča
|
Vloženo: 28.11.2008 11:09:17.
ID: 5537.
|
|
Tak to máte pravdu loni jsem měla kg za 300 a letos asi 310-330,- jak jsem to počítala.Peču nějaký ten pátek hlavně pro svoje známé a podle Vás minimálni množství ale používám zásadně máslo a Heru a energie a práce taky něco stojí.A nemám problém,mohla bych péct i více ale to už bych při práci a malém bytečku nestíhala.Tak ať se mám letos cukroví povede.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: oloušek
|
Vloženo: 03.12.2007 18:12:58.
ID: 3601.
|
|
Vánočku při pečení zkuste přichytit špejlemi, mám na mysli před kynutím jednotlivé vrstvy spíchnout špejlí, nechat vykynout a po kynutí i se špejlí upéct. Po upečení špejle vyndejte.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od:
|
Vloženo: 09.12.2007 21:42:22.
ID: 3652.
|
|
Milé dámy a slečny,rozhodně souhlasím s příspěvky, které vyjadřují názor, že cena za kg cukroví se odvíjí od jejich náročnosti na přípravu a zvoleném druhu surovin. Já s cenou pod 300kč/kg nejdu, jedna paní mi nabídla 400kč/kg s tím, že chce jen to nejlepší a kvalitní. Do ceny se vyjma surovin promítne i čas strávený nakupováním, příprava, energie a taky ztráta na hmotnosti při pečení. Když si uděláte 1kg lineckého v syrovém stavu, tak po pečení se vám hmotnost rapidně sníží. Když je spojíte marmeládou, hmotnost stoupne, ale rozhodně se nedostane zpět na 1kg. Rozhodně zvažujte cenu za kg a pod 300kč nechoďte, pokud si přejete nějakou korunu vydělat. Jinak to je ztráta času a jediný požitek dle mého soudu je pouze ochota udělat druhému radost a sebe strhat prací. To, co do své práce vložíte, si také musíte plnohodnotným způsobem vybrat.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: RokIQIlUo
|
Vloženo: 19.11.2016 10:50:40.
ID: 13484.
|
|
AFAIC th'tas the best answer so far!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Jaňulka
|
Vloženo: 10.12.2007 23:01:12.
ID: 3663.
|
|
Dámy, a kde berete klientelu? Jen od známých, nebo inzerujete? Peču dobře a ráda, chtěla bych začít péct na zakázku, alespoň to vyzkoušet. Zatím peču jen rodině, ale tam si o peníze neřeknu..
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Radunna
|
Vloženo: 11.12.2007 7:40:01.
ID: 3664.
|
|
Taky jsem začínala péct pro rodinu,pak známím zemřela babička,která jim pekla ,tak pro ně,a už to jelo.Rozkřiklo se to a letos dělám 70 kg a spoustu lidí už jsem odmítala,protože mám 2 malé děti a víc bych už fakt nezvládla. Když už jsem tady,tak se zeptám jak dlouho vydrží biskupský chlebíček a upečené pláty na medovník.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: kikina
|
Vloženo: 19.12.2007 22:55:24.
ID: 3728.
|
|
Dobry den. Mama pece cukrovi asi 6 let.Pece doma na morave a pak se vozi cukrovi do Prahy na zakazku.Zacinala na 250kc a uz treti rok se drzi na 335 kc za kilogram.Zvazuje jit s cenou na 350kc/kg.Cukrovi je kolem 24-27druhu a musim rict,ze to opravdu neni zadna sranda.Cas shanenim krabic,surovin,tahani tasek z obchodu,loupani orechu,atd.Pak se obcas nekdo ozve proc tam mame tolik cokolady,druhy zase ze by priste chtel vice toho a toho zase ne.A slepovane jim moc nejede a proc ho tam davame,jini,ze cukrovi super,dalsi,ze pocitali a urcite tam nebylo pres 20 druhu cukrovi,to je tezke kdyz si nekdo objedna po kile a chtel by od kazdeho par kousku,ze?A vsichni by chteli karamel ve waflich,ktery je neuveritelne pracny.Mama hodne pouziva maslo a cokoladu,a vyhraje si stim.Ja bych na to nervy nemela.Takze Vas vsechny obdivuji co pecete na zakazku.A preji pevne nervy a pohodove vanoce.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Jarek
|
Vloženo: 17.04.2009 21:39:24.
ID: 6300.
|
|
prosím vás nikdy sem neslyšel o karamelu ve vaflích , můžete napsat recept ?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Marika
|
Vloženo: 20.12.2007 3:40:29.
ID: 3729.
|
|
Vazene cukrarky a cukrari, nasla som si cas a precitala som si vsetky Vase prispevky. Klobuk dolu vsetkym Vam ktore sa tomuto narocnemu remeslu venujete. Zijem v Kanade a peciem iba v obdobi Vianocnych a Velkonocnych sviatkov. Pretoze iny kraj aj tie suroviny su tu ine ako v byvalom Ceskoslovensku teda teraz v Cesku a na Slovensku. Musim teda stale testovat co nahradit ako a cim. Kazdy kto ma svoj podnik alebo podnika v cukrarcine vie aka je to drina, preto suhlasim s prispievatelkami ktore su v biznise uz mnohe roky aby ste sa nebali sami seba aj za tu pracu spravodlivo financne ohodnotit. Kvalitne vyrobky sa predavaju same aj tu a bez reklamy. Kazdy si to vie rychle prepocitat co by bolo vyhodnejsie, piect doma alebo si kupit hotove. Pri kupe je v cenach rozdiel aj tu a sice sa to odvija od toho ake vysoke platite najomne za priestory vasej kaviarne, vyrobne, cukrarne a pod. Ked vlastnite priestory nejakeho Coffe shopu na okraji mesta ceny budu mozno trocha ine ako keby ste mali tu Kaviaren niekde v centre mesta a museli ste platit najomne. Takze ceny tu su urcovane niecim inym ako maslom, orechami alebo plynom ci elektrikou, lebo ceny tychto surovin su take iste ci je to na okraji mesta alebo v centre. Stale si myslim ze za svoju tvrdu a poctivu pracu by si mali nasi ludia aj zapytat. Ti co to nevedia by sa to mali naucit. Tak ako som sa to musela naucit aj Ja a vsetko preslo hladko bez vycitiek svedomia. Tak ci tak, touto cestou by som chcela vsetkym pecucim profesionalom i neprofesionalom zazelat prijemne a nikym nerusene Vianocne sviatky a prosperujuci Novy Rok.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: koby
|
Vloženo: 03.10.2008 23:58:11.
ID: 5338.
|
|
dobrý den,teď jsem se začetla do diskuze,která je sice rok stará,ale Vánoce se zase blíží.Já peču moc ráda a pro celou velkou rodinu.Taky občas upeču pro pár kamarádek .Letos jsem si řekla za cukroví 350,kč.Dlouho jsem o tom přemýšlela,jestli to budou chtít za tuto cenu.Ale zase zdražili plyn a elektriku a s tím se musí počítat.Přeji Vám všem,aby se Vám cukroví povedlo a aby jsme měli všichni hezké Vánoce.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Hanka
|
Vloženo: 05.10.2008 9:06:22.
ID: 5339.
|
|
chtěla bych se zeptat kde berete zákazníky, já sem na učňáku a řekla sem si, že bych mohla, abych se něco naučila nabídnout lidem, třeba nějaké vánoční, svatební cukroví a nebo třeba zákusek, roládu a třeba i dort. poraďte mi prosím jestli si podat inzerát a nebo chodit po domech a nabízet. díky za odpovědi a ať se vám pečení daří.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Al
|
Vloženo: 06.10.2008 16:59:26.
ID: 5346.
|
|
Zákazníky nikde nesháním, volají si sami. Nejdřív upečeš známým, kamarádům. Když budou spokojení, pochlubí se před jejich známými, jaké měli výborné cukroví. Příště zavolají i oni. Pak volají známí těch jejich známých. Před pár lety jsem pekla asi pro šest lidí, dnes peču na vánoce pro 60 lidí.Inzerát si určitě můžeš dát taky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od:
|
Vloženo: 05.10.2008 14:17:21.
ID: 5340.
|
|
Dobry dey ja bi som chcel vediet kde bi som kupil potahovu hmotu na torty K2 DAKUJEM
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Ramil
|
Vloženo: 05.10.2008 21:20:34.
ID: 5341.
|
|
Firma Fiala viz. banner vlevo
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od:
|
Vloženo: 06.10.2008 16:04:59.
ID: 5345.
|
|
Přesně to bych taky potřebovala vědět : kde vzít zákazníky ?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: radka
|
Vloženo: 07.10.2008 13:03:31.
ID: 5350.
|
|
nejdřív musíš ukázat co umíš a zákazníci si tě najdou sami a řeknou si to mezi sebou- a když bude zákazníků přibývat, tak děláš cukroví dobré a pěkné a když ne tak se na to vykašli.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Janča
|
Vloženo: 06.10.2008 23:29:53.
ID: 5348.
|
|
Zdravím všechny,co letos opět začínají přemýšlet o tom kde seženou ořechy atd. na pečení,Náhodou jsem trefila na vaše stránky a hrdě se hlásím do vašich řad.Peču už asi 15 let a vloni to už bylo 75 kg.Je to dřina ale krásná....Letos jsem si ušetřila dovolenou a už se těším,no pravda,někdy už i na ten krásný okamžik,kdy mám vše naváženo a zabaleno.Tak hodně zdaru všem.Jana
Z
Z
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Jana
|
Vloženo: 07.10.2008 16:18:31.
ID: 5351.
|
|
Já jsem zákazníky začala získávat nenápadně po trochách, napřed jsem do práce kolegyním nosila něco ke kafi třeba po víkendu, pak i odřezky a nepodarky, a postupně se nesměle začali vyptávat, jestli bych i jim něco mohla udělat, a já jsem samozřejmě vždycky mohla, a pak to řekli své kamarádce a sousedce a švagrové, a už to jelo. I teď většinou někdo cizí přijde nebo zavolá, že u paní té a té ochutnali a že jestli bych mohla......atd.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: CukrovĂ
Od: VmFAjwusn
|
Vloženo: 28.12.2015 9:24:47.
ID: 13196.
|
|
děkuji všem,kteřed mě neodsuzujed za to,že to me1m re1da poře1dně. nomehu si pomoci-s jeddlem roste chuť:-)a omlouve1m se těm,ktere9 jsem pohoršila-možne1 by mi za to měli de1t na zadek:-) diblik.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: marseali
|
Vloženo: 15.10.2008 11:13:00.
ID: 5362.
|
|
Náhodou jsem se dostala na tyto stránky a pročítala si to tady.Je fakt ,že jsem minulý rok pekla za 250,00Kč ,ale momentálně zvažuji cenu zvýšit .Za kolik budete v letošním roce péct???Předem díky za odpověď Alena
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: Markéta
|
Vloženo: 07.11.2008 12:34:47.
ID: 5438.
|
|
Tak já peču druhým rokem, loni jsem si říkala za kilo 295,- a letos 300,-Kč. Myslím, že je to cena tak akorát. Zákaznice se mi vracejí a hlavně mám dost druhý mazaných krémem a v kile cca 120ks.Mám objednávky na 75 kilo a k tomu na kusy kokosky, ořechové košíčky a vosí hnízda po 6,-Kč/ks. Jinak druhy peču: vanilkové rohlíčky, linecké,pracničky,medvědí oči,ořechové mušličky,ořechy,vanilkové banánky,minikremrolky,mandlová srdíčka,pomerančové podkovy,mocca zrna,kokosové střapáčky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukroví
Od: janča
|
Vloženo: 14.11.2008 17:53:25.
ID: 5459.
|
|
děvčata, necenové relace jsou mezi 280 - 320kč/kg.Všichni se držíme stejné hranice, ale hlavně není nad domácí cukroví, zkrátka vše.Já peču letos 280 neořechové, ořechové atd.300,kč. VÁNOČKA MÁSLOVÁ VELKÁ 90 KČ.PŘED MĚSÍCEM JSEM VAŘILA A PEKLA NA DOMÁCÍ OSLAVĚ, NIC SE NEDÁ NAHRADIT POCTIVOU DOMÁCÍ KUCHYNÍ.mÁM ŠKOLU TETY, TA VAŘILA OD 13 LET U SEDLÁKA - MÁM I RODINNÉ RECEPTY.cHODÍM VAŘIT I PÉCT NA RŮZNÉ AKCE, DORTY DĚLÁM DLE NOVÝCH TRENDŮ ALE VŠE ZÁLEŽÍ NA ZÁKAZ. A VĚŘTE, JE S NIMI VŽDY DOMLUVA - DOPORUČTE , NĚKDY NEUMÍ NIC.hLAVNĚ ZACHOVEJTE PRAVÉ DOMÁCÍ - DO CUKRÁRNY MŮŽE JÍT KDO CHCE.já se řídím heslem ZLATÉ ČESKÉ RUČIČKY.
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |