Reklama
|
Téma "karamel - pomóc!"
|
karamel - pomóc!
Od: sluníčko
|
27.06.2006 8:14:38.
id: 997.
|
|
Krásný den všem! jsem mladá novomanželka :-) a můj muž miluje sladké. Bohužel se mi vůbec nedaří vytvořit tekutý karamel, kterým by se dalo polévat např. ovoce. Postupuju podle kuchařky - rozpustím cukr, zastříknu vodou... Horký je tekutý, ale po přelití okamžitě tvrdne, takže výsledkem nejsou sladké jahůdky v karamelové dobrotě, ale jahůdky v karamelovém betonu, který pomalu ani nejde oddělit od talíře. Prosím všechny zkušené cukráře o radu!
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Johny
|
Vloženo: 27.06.2006 14:51:40.
ID: 1000.
|
|
Zdravím mladou novomanželku :-)! Jsem mladý cukrář a měl bych pro Vás jeden typ na smetanový karamel - ( poměr surovin - cukr krupice 1 : 1 smetana ke šlehání ). Takže např. 250 g cukru krupice utavíme na karamel a postupně opatrně přidáme ( a zároveň mícháme ) 250 g ohřáté smetany ke šlehání - pozor při míchání se tvoří velké množství horké páry, tak ať Vás to neopaří. Doporučuji vychladit a zůstává stále tekutý. Je vhodný i do šlehačky ( karamelová šlehačka ) nebo na zmiňované přelévání ovoce, či nanukových dortů ... Přeji dobrou chuť!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: kuchja
|
Vloženo: 25.03.2010 11:07:17.
ID: 7393.
|
|
a moho sde zeptat ajk to mám udělat když tu smetanu nemám a do krámu se mi nechce tak čim to mám zalít ?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Johny
|
Vloženo: 30.03.2010 9:41:55.
ID: 7403.
|
|
Tak pokud nemáte smetanu a do prodejny se vám nechce, tak to raději ani nedělejte ....
:-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: bGcTQ2zH
|
Vloženo: 23.03.2017 18:09:47.
ID: 13631.
|
|
Slam dunkin like Shaquille O'Neal, if he wrote iniavmotfre articles.
odpovědět
|
|
Nadpis: xbbcdhniol
Od: qghtcclgiv
|
Vloženo: 08.11.2024 7:55:39.
ID: 26237.
|
|
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: kusalinka
|
Vloženo: 27.04.2010 18:21:37.
ID: 7473.
|
|
myslím že nějaké mléko doma najdete?!!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Mike
|
Vloženo: 02.08.2011 16:57:42.
ID: 8183.
|
|
právě jsem udělal karamel podle Johnyho a nemá chybu, i na manželku jsem s tím udělla dojem :-) díky
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: q6fwWIaD
|
Vloženo: 23.03.2017 14:09:32.
ID: 13611.
|
|
There are no words to describe how bocidaous this is.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: zebra
|
Vloženo: 02.09.2011 12:21:07.
ID: 8208.
|
|
Johny diky za recept...tekuty opravdu je...ale zřejmě se mi zdrcla ;) smetana...takže vypadá trochu močálovitě :D...neva....dochutila jsem ho mandlovou pálenkou z Moravy a palačinkovej mejdan může začít ;)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Lukáš
|
Vloženo: 17.06.2013 18:34:15.
ID: 10123.
|
|
Je výborný Díky :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Johny
|
Vloženo: 19.06.2013 20:39:13.
ID: 10127.
|
|
to mě těší ... :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Bara
|
Vloženo: 16.12.2013 13:32:08.
ID: 10342.
|
|
Dobrý den. Chtěla jsem se optat, jak dlouho karamel vydrží. Když jej chci věnovat jako vánoční dárek :)...(krásně zabalen do uzavřených sklenic).Co udělat proto, aby vydržel. Děkuji za radu....mladá kuchtička Bára
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: ♥
|
Vloženo: 26.11.2016 18:30:08.
ID: 13524.
|
|
Mám ten samý dotaz.. Nezjistila jste už případnou odpověd někde jinde? Pokud ano dejte mi prosím vědět.. :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Bára
|
Vloženo: 25.07.2014 14:30:02.
ID: 11597.
|
|
Johny, právě jsem dodělala váš recept na tekutý karamel a můžu ho všem doporučit. Zkusila jsem jen kapku, protože hrozně pálil, ale je vynikající:-) Mňam:-) Už se nemůžu dočkat, až ho nabídnu rodičům:-D
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: 1bxIEMGtzOOC
|
Vloženo: 23.03.2017 16:26:57.
ID: 13618.
|
|
A bit sursirped it seems to simple and yet useful.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: smajlík
|
Vloženo: 27.12.2014 20:54:39.
ID: 12856.
|
|
Dobrý den ! může být i obyčejná smetana ? :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Lucifelu
|
Vloženo: 05.12.2016 8:34:28.
ID: 13530.
|
|
Dobrý den Johny, ráda dělám na vánoce jedlé dárky a letos chci vyzkoušet karamel. Hledala jsem na internetu recept a zjistila jsem, že jsou recepty na karamel buď z cukru a smetany, ale jsou i takové, kde se navíc přidává i máslo. Jaký význam má přidání másla? Případně jaký je správný poměr, když ho udělám dle vašeho receptu cukr:smetana 1:1? Děkuji moc a přeji krásný advent. Lu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: uxV1XjdwzDhH
|
Vloženo: 23.03.2017 16:46:37.
ID: 13622.
|
|
I really apteicrape free, succinct, reliable data like this.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: lucietta
|
Vloženo: 31.12.2009 13:10:19.
ID: 7191.
|
|
ten karamel je vazne uzasny, vcera som ho urobila a je lepsi ako z obchodu .-) vdaka Johny :-)))
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Johny
|
Vloženo: 02.01.2010 20:54:46.
ID: 7197.
|
|
Já ze svého cukrářského srdce děkuji Vám za pochvalu a vůbec za to, že si najdete pár minut a napíšete svou reakci!
Přeji Vám všem hodně úspěchů při sladkém tvoření a těším se na další spolupráci s Vámi všemi ...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: jana
|
Vloženo: 01.04.2010 11:59:32.
ID: 7418.
|
|
do horkého karamelu přilijte opatrně horkou šlehačku 33 % a rozvařte
odpovědět
|
|
Nadpis: karamelová poleva
Od: Blongie007
|
Vloženo: 01.04.2010 22:49:11.
ID: 7421.
|
|
Prošla jsem celou poradnu, ale nedopátrala jsem se, jak polít větrníky nebo věnečky. To jak vyrobit fondán jsem zjistila a i vytvořila, ale bylo tvrdý, že to na konci nešlo málem ANI UMÍCHAT A POTOM TO DÁL VYTVRDLO. tak si nějak nedovedu představit, jak tím mám potírat ten větrník. Budu vděčná za radu ,,po lopatě" - kolik čeho a jak. Dík
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamelová poleva
Od: Johny
|
Vloženo: 06.04.2010 20:00:46.
ID: 7425.
|
|
Takže, pokud jste našla postup na výrobu fondánu, správně ho připravíte, pak získáte vláčnou hmotu. Takto připravená fondánová hmota se na vodní lázni nahřeje, neměla by pálit, a popř. se doředí cukrovým sirupem (100 g vody :135 g cukru krupice => svaříme a necháme vychladnout) a případně obarvíme kulérem nebo potravinářským barvivem. Potahování provádíme tak, že vezme horní část prokrojeného korpusu a namočíme jej vrchní stranou do polevy (jako když potahujete čokoládou), necháme mírně okapat a prstem začistíme odtékající fondán a necháme na papíře zatuhnout, popř. pokládáme na naplněný věneček či větrník. Doufám, že to malinko pomůže.
Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamelová poleva
Od: Max tiller
|
Vloženo: 18.10.2019 12:13:31.
ID: 14145.
|
|
Dobrý den chci se zeptat jestli mohu ten karamel použít do bonbónů jako že ten karamel bude uvnitř čokolády tak jestli se s tím něco nestane? Předem děkuji!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamelová poleva
Od: LLz3yUDXa
|
Vloženo: 23.03.2017 18:29:05.
ID: 13639.
|
|
Could you write about Phcsiys so I can pass Science class?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Kaču
|
Vloženo: 10.04.2010 21:37:10.
ID: 7445.
|
|
Já karamel dělám trochu jinak nepražím cukra ale vyrábím ho pomocí kondenzovaného mléka pochoutka to se musí nechat :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Blongie007
|
Vloženo: 13.04.2010 1:42:05.
ID: 7446.
|
|
Děkuji Johny, až vyzkouším, dám vědět.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: OyEUfzfmfz
|
Vloženo: 23.03.2017 11:42:38.
ID: 13589.
|
|
Foltenatury I just saw a lot of grizzly bear signs like prtins in the dirt and scat. However on one of the few trips Jesse took without me he saw a couple grizzly bears but not up close and personal.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Pepe
|
Vloženo: 01.06.2010 7:30:31.
ID: 7524.
|
|
Ahojky všem apředem děkuji za toto téma, mám také problém, když dělám karamel na karemelovou šlehačku do větrníků, tak my to vždy stuhne do konzistence karamelek ne že by to nebylo dobré ale už to šlehačka asi nebude. Jinak používám stejný recepr co zde udáděl Johny, jen my to stejně vždy stuhne... proto bych se chtěl optat kde mohu dějat chybu.... Předem děkuji za rady. A přeji jen samé povedené dobroty..
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: karlos
|
Vloženo: 01.06.2010 13:45:33.
ID: 7526.
|
|
Správný poměr by měl být asi 53:47 cukr :smetana, 1,13 :1 váhově. Pokud použijete smetanu z kravského mléka 33% tuku, neměl by být problém. V praxi se dělá to, že ztuhlá vychladlá hmota se rozšlehá v kotli a až pak se dávkuje do kbelíků a skladuje v chladničce, než dojde na míchání se šlehačkou. Pokud byste ji nerozšlehal, míchala by se se šlehačkou obtížně! Karlos.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Pepe
|
Vloženo: 02.06.2010 12:38:10.
ID: 7528.
|
|
Ano ano používám smetanu z kravského mléka 33%. problém mám s tím, že to stuhne tak, že to je identické jako karamelky ( takže se to dá z nádoby vyjmout pouze ocelovou lžící a i to je obtížné, proto si myslím, že bych to asi nerozšlehal) prptože s toho vznikne drť. asi dělám něco špatně, ale moc děkuji za reakci...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Karlos
|
Vloženo: 03.06.2010 15:47:20.
ID: 7531.
|
|
A vážíte to? Smetana by se neměla odměřovat objemově. Kotlů s karamelej jsem umíchal už dost, takže si myslím že je to špatným navážením, nebo to dlouho vaříte. Podle tohoto poměru jsem to dělal i doma a bylo to optimální. Jakmile se kousky karamelu ve smetaně rozvaří, hned odstavit z ohně. Do chladné směsky jde zabořit prst, ale je to takové hutné a nestejnorodé a dá se to skoro krájet(u povrchu). Rozšleháním to zřídne. Karlos
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: HHNtYdEu
|
Vloženo: 23.03.2017 16:59:07.
ID: 13625.
|
|
Your answer shows real inglelitence.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: lila
|
Vloženo: 03.12.2013 10:55:32.
ID: 10332.
|
|
Stalo se mi to také-při prvním pokusu,rada je jednoduchá-znovu svařit tuto tuhou hmotu s troškou šlehačky.A je to !
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: pFm39N0yv2Xb
|
Vloženo: 23.03.2017 14:16:39.
ID: 13613.
|
|
Now I'm like, well duh! Truly thnufkal for your help.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Jana
|
Vloženo: 07.06.2010 17:41:12.
ID: 7538.
|
|
Udělejte normálně karamel,přidejte panáka vařící vody(pořád míchat a pozor na velké množství páry) odstavte z plotny a za stálého míchání přílívejte horkou vodu...po troškách...do té doby, než bude karamel hustý tak, jak ho chcete mít.Musíte ho míchat až do schladnutí, jinak vám stejně ztvrdne.Já přestávám míchat, když do něj mužu ponořit prst a nespálím se(cca 45 stupňů)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Nela
|
Vloženo: 09.06.2010 17:29:29.
ID: 7542.
|
|
Novomanželka, která se ptala na karamel,není už novomanželka, ale třeba se bude někomu hodit rada kterou jsem nedávno někde vyslechla. Při rozpouštění cukru přidejte trochu medu na pánev nebo do hrnce. Cukr se krásně roztaví bez hrudek. Ať se daří.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Binka
|
Vloženo: 20.08.2010 16:59:53.
ID: 7642.
|
|
Ahoj všichni,
tak já myslím, že znám recept přesně na ten karamel, který sháněla bývalá novomanželka.
Do kastrolku dáme 250 g cukru, rozpustíme na karamel, ale jen do světlé barvy, přidáme 250 g másla nakrájeného na kostky a budeme vařit na mírném ohni tak dlouho, dokud nám máslo nevyleze na povrch - dokud se tuk nedostane nad vrstvu cukru a poté přidáme 250 ml 33 % šlehačky. Pozor ať se nespálíme. Tento karamel opravdu neztuhne a při skladování v ledničce je možný uchovat klidně půl roku. Při přípravě výše uvedeného karamelu mistrem kuchařem jsem byla osobně a opravdu se povedl.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: lomaci
|
Vloženo: 21.08.2011 21:32:01.
ID: 8199.
|
|
Tak jsem zkoušela ten karamel ,DOBREJ ,ale zdá se mi moc toho másla.Protože mi po ztuhnutí zůstal na povrchu.Jinak vážně mňam :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: WPWgoewMbB
|
Vloženo: 23.03.2017 13:44:38.
ID: 13601.
|
|
This is a most useful coiibtrutnon to the debate
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Týnka
|
Vloženo: 08.03.2011 15:51:38.
ID: 7980.
|
|
Ahoj, prosím pěkně o radu. Chtěla bych péci dort s nějakou výbornou karamelovou náplní. Poradí mi prosím někdo recept na nějaký výborný karamelový krém do dortu? =) Děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Léňa
|
Vloženo: 25.03.2011 12:40:04.
ID: 8001.
|
|
Týnko,já sice nejsem cukrář,ale dorty peču už dlouho a lidé si je chválí.Nejjednodušší karamelový krém je ,že si koupíte dvě salka(zahuštěné kondenzované slazené mléko) v plechu a uzavřené je ponoříte po okraj do studené vody a vaříte 2 hodiny.V papiňáku 1 hodinu.Salko zkaramelizuje. Poté rozšleháte s máslem a je to.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: martina
|
Vloženo: 20.02.2017 13:28:02.
ID: 13558.
|
|
já vařila také,ale nevím co se stalo, po hodině vaření ve vodě mě vybouchl a já měla vymalováno,to bych nepřála nikomu to sundávat.Od té doby kupuji hotový karamel
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: 4tYLyEJlJA
|
Vloženo: 23.03.2017 11:59:21.
ID: 13594.
|
|
....V...........IACOM...a new dirty word in the english language..boy have they made using the internet a minefield now i am afraid to use it..if there is another program i can turn to boy will i look at it...can see some mother visiting their headquarters an the son tells her the pay toilets are down the hall..boy that is a corporation that is squzing the bloody LAST drop an trying lawsuits to get more...i would be ashamed to say i worked there...john locke
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: dYi3fOTA
|
Vloženo: 23.03.2017 11:48:13.
ID: 13591.
|
|
Oct10 Just wish to say your own write-up will be as asngsinhito. The clarity as part of your post is merely great and i can assume that you are an expert for this topic. Fine with your permission let me to pick up your Feed to maintain updated with forthcoming article. Thanks a new million as well as please maintain the rewarding function.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: geremo
|
Vloženo: 27.08.2011 9:34:12.
ID: 8203.
|
|
tekuty karamel k namačení:100g cukru zkaramelizovat,pote prilít 100g smetany,nejlépe vařící a pomalu,za velmi rychlého šlehání...studená smetana způsobuje velký tepelný rozdíl a proto dochází ke hrudkovatění..a cím déle to budete pak vařit,tím více to zhoustne. dotazy tipu co kdyz doma nemám smetanu?...tak to nedělej...to je jako kdyby někdo řekl..chtěl bych stavět barák..ale nemám cihly... karamel na potahování..100g cukru na karamel,150g másla,100g smetany...opět...vyrobit karamel...po malých dávkách přidávat máslo..zašlehávat..až vznikne emulze..sourodá,spojená hmota..a nakonec smetanu....lehce provařit...nechat vychladnout...při potahování je důležité.nerozehát karamel příliš moc...zhruba na 35 stupňů...poté by byl přílis řidký a ztékal by...pokud by se hmota za studena zdála přílis tuhá..přidat lehce smetany..pokud přílis řídká..celou hmotu nahřát..na 35-40 stupňů a ručním mixérem zašlehat trochu změklého másla...máslo v tomto případě funguje jako solidifikátor... karamelový krém...je vícero způsobů...já osobně bych nechtěl čekat 3h než mi zkaramelizuje salko...a pak zašlehávat máslo..ale taky se dá...radil bych udělat si vanilkový puding..za horka ho dát ještě do robota šlehat až téměř do vychladnutí...a poté lehce všlehat ušlehanout smetanu...poměr..500g puding,250g šlehačka...používejte ztužovač šlehačky...aby smetana zůstala tužší konzistence...a nejprve všlehejte třetinu šlehačky a poté zbytek..vše velmi zlehka...aby jste nevymlátili všechen vzduch....popřípadě radím vygooglovat karamelový bavorský krém..nebo bavorský vanilkový krém..který pak ochutíte kulérem..kulér...100g cukru na karamel,100g vody..karamel musí být velmi tmavý,kvůli intenzivní chuti....tak snad Vám to pomůže
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: V
|
Vloženo: 27.10.2011 13:18:23.
ID: 8296.
|
|
Vyzkoušela jsem tekutý karamel podle Johnyho receptu a polila jím banán - lahůdka! :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Johny
|
Vloženo: 30.10.2011 12:33:11.
ID: 8299.
|
|
Přeji dobou chuť! Zkuste přidat ke karamelu a banánu kopeček vanilkové zmrzliny ... :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: V
|
Vloženo: 31.10.2011 12:06:32.
ID: 8306.
|
|
Taky mě to napadlo, bohužel jsem ji neměla, ale příště ji tam určitě dám ;)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Johny
|
Vloženo: 03.11.2011 10:50:07.
ID: 8312.
|
|
:-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: mu5YtiNzpjN
|
Vloženo: 23.03.2017 18:55:46.
ID: 13640.
|
|
Furrealz? That's maroslvuely good to know.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: br7fPopGt
|
Vloženo: 23.03.2017 18:14:28.
ID: 13632.
|
|
Articles like these put the consumer in the driver seat-very imtnopart.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: GCUg7nyn9CDK
|
Vloženo: 23.03.2017 16:30:47.
ID: 13619.
|
|
It's great to read something that's both enjoyable and provides prdmtagisac solutions.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Jáňa
|
Vloženo: 04.12.2011 16:16:45.
ID: 8360.
|
|
Dnes jsem dostala chuť na karamel. Vyzkoušela jsem ho tak jak všichni říkali nechat za stállého míchání rozpustit cukr. Místo tekutého karamelu mi ale vznikly karamelové bonbóny. :-D Smetanu doma nemám, ale koupím jí a vyzkouším ten tekutý karamel podle Johnyho :-) Děkuji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: mišel
|
Vloženo: 08.02.2012 11:44:06.
ID: 8426.
|
|
děkuji moc.karamel se povedl :-))
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Johny
|
Vloženo: 09.02.2012 21:17:47.
ID: 8428.
|
|
Jste šikulové!!! Děkuji a držím i nadále pěsti při vašem sladkém tvoření ...
Johny :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: YfgyIDdOa1
|
Vloženo: 23.03.2017 13:58:54.
ID: 13607.
|
|
Why do I bother canlilg up people when I can just read this!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: já
|
Vloženo: 29.03.2012 12:04:15.
ID: 8557.
|
|
tak jsem se pokoušel experimentovat a zalil jsem karamel mlékem. Nedopadlo to zrovna nejlíp vyrobil jsem sypký karamel, ale je výborný :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Johny
|
Vloženo: 02.04.2012 13:31:55.
ID: 8568.
|
|
Gratuluji!!!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Barbora
|
Vloženo: 03.04.2012 15:22:42.
ID: 8574.
|
|
božíí!!!! karamel se povedl,je výbornej,sice je kapku tekutější,ale chutově super .-) dekujii
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: H
|
Vloženo: 12.07.2012 18:57:58.
ID: 8898.
|
|
Tak jsem taky dělala karamel podle Johnyho a jediná jeho chyba byla, že byl trošku víc tekutý, než jsem si přála, každopádně pro mě bylo hlavní, že z něj nebyl beton jako z toho, který jsem kdy zkoušela předtím :-) Díky! :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: D
|
Vloženo: 13.08.2012 18:32:48.
ID: 9021.
|
|
Karamel mi sice neztuhl, ale zato je až příliš hořký :( Je to tím že jsem ho vařil až moc dlouho nebo chyba vznikla někde jinde? Předem děkuji za odpověď :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Johny
|
Vloženo: 16.08.2012 22:58:13.
ID: 9058.
|
|
Pokud je karamel příliš hořký, pak byl cukr tavený příliš dlouho ...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Tereza
|
Vloženo: 29.10.2013 17:05:22.
ID: 10293.
|
|
dá se místo smetany použít mléko?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Johny
|
Vloženo: 30.10.2013 22:24:34.
ID: 10295.
|
|
Mléko nedoporučuji, má jiný obsah tuku ... Doporučuji použít 33% smetanu ke šlehání, aby byla zachována konzistence karamelu ...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Cassandra
|
Vloženo: 01.10.2014 0:12:37.
ID: 12744.
|
|
Johny, máte můj vřelý dík, neboť díky vašim radám se mi podařilo udělat výborný karamel, který velmi chutnal i příteli, který sladké nerad. Ještě jednou děkuji mnohokrát, jste borec :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: wvmnsppuha
Od: xcwrrevnkn
|
Vloženo: 06.11.2024 16:43:08.
ID: 26233.
|
|
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od:
|
Vloženo: 17.12.2013 11:39:13.
ID: 10343.
|
|
Teda karamel 1:1 smetana a cukr na prvni pokus o karamel uplne super. Dekuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: pnCKtj1kUavG
|
Vloženo: 23.03.2017 16:57:49.
ID: 13624.
|
|
I've been lonkiog for a post like this for an age
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Radka
|
Vloženo: 07.01.2014 12:32:10.
ID: 10361.
|
|
My teda karamel děláme také, ale místo smetany, hery či mléka dáváme jen vodu a je skvělý. Na mléko má mnoho lidí alergii. Jinak je lepší sladit karamelem než cukrem neb cukr překyseluje tělo.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: lilous
|
Vloženo: 09.04.2015 8:33:48.
ID: 12933.
|
|
Karamel je boží!Potaji ho chodim ujidat do ledničky...díky moc
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Jana
|
Vloženo: 04.09.2015 13:23:27.
ID: 13070.
|
|
Prosím o radu jak nakrájet řezy polité karamelem? Dělám výborné řezy podobné větrníku jenom že je to na plech a na hoře jsou polité klasickým smetanovým karamelem. Nakrájet se mi ale nikdy moc nedaří. Karamel se mi lepí na nůž a není to moc hezké. Pokud je dělám jen pro domácí tak to zase tolik nevadí, jenže teď je peču na oslavu 50 - sátých narozenin a chci aby byly nejenom dobré ale také hezké.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: marcela
|
Vloženo: 05.11.2015 11:11:18.
ID: 13117.
|
|
Ahoj. Potřebovala bych radu. Dělám větrníky a nejde mi zkaramelizovat cukr. 1hodinu a něco ho pálím a pořád má hrudky. dělala jsem pomalu a nyní jsem dala na plotýnku. Nevím si už rady prostě z toho nechce jít tekutá hmota. Co s tím . Hořké to není ,jen světlunce hnědé a chvílemi se zdá ,že už to bude povolovat a zase nic. Jak sče to má dlouho asi dělat? A má to být tekuté? Pomoc potřebuji to na sobotu, Nikdy jsem to nedělala. Prosím odpovězte brzo. Díky Marcela
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: eva
|
Vloženo: 14.02.2016 16:22:30.
ID: 13239.
|
|
Ja bych prosila recept na karamel sirup na podlevani masa, do omacek, ...myslim, ze neni se smetanou. Zdal se mi vic tekuty a prozornejsi.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: S7XKRBlz
|
Vloženo: 23.03.2017 16:45:29.
ID: 13620.
|
|
Phmneoenal breakdown of the topic, you should write for me too!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Sara
|
Vloženo: 08.03.2016 12:15:16.
ID: 13261.
|
|
Ahoj Johny...jj.karamel se smetanou dobrý základ, ale chtěla bych se zeptat. Potřebuji větší množství karamelového krému na promazání a zdobení dortu...zatím jsem používala máslový karamelový krém. Ale ch ci se zeptat..poslední dobou používám spíše odlehčené mascarpone krémy, mohla by být tato varianta karamel se smetanou + mascarpone...chuťově poživatelná??? Děkuji za radu Sara.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Johny
|
Vloženo: 20.03.2016 18:08:19.
ID: 13273.
|
|
Karamel je určitě použitelný i na tuto variantu Mascarpone krému ... nebo pak nechat zkaramelizovat kondenzované slazené mléko a použít také k ochucení.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: XfytPpVLUX
|
Vloženo: 23.03.2017 14:02:24.
ID: 13609.
|
|
I've been loionkg for a post like this forever (and a day)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Niki
|
Vloženo: 26.11.2016 18:22:57.
ID: 13523.
|
|
Chtěla bych se zeptat na stejná dotaz, který tu už jednou padl, ale nenašla jsem žádnou odpověď... Jak dlouho by karamel mohl vydržet? v podobě dárku v uzavřené sklenici... :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: 3yznxqosP1C
|
Vloženo: 23.03.2017 18:23:18.
ID: 13636.
|
|
Wowza, problem solved like it never haeppned.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - pomóc!
Od: Lucifelu
|
Vloženo: 05.12.2016 8:15:31.
ID: 13528.
|
|
Dobrý den Johny, ráda dělám na vánoce jedlé dárky a letos chci vyzkoušet karamel. Hledala jsem na internetu recept a zjistila jsem, že jsou recepty na karamel buď z cukru a smetany, ale jsou i takové, kde se navíc přidává i máslo. Jaký význam má přidání másla? Případně jaký je správný poměr, když ho udělám dle vašeho receptu cukr:smetana 1:1? Děkuji moc a přeji krásný advent. Lu.
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |