Reklama |
Archiv zpráv
Vypracování plánu systému kritických bodů ve výrobě a jeho úskalí
21.01.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vypracovat plán systému kritických bodů na všechny vyráběné potraviny (tedy i na cukrářské výrobky) je v souladu s povinnostmi, které výrobcům potravin ukládá § 3, odst. 1, písm. g) zákona č. 110/1997 Sb. o potravinách
více...
Pálená hmota a její vady - laboratorní cvičení
18.01.2002, rubrika: Tipy a triky
Pálená hmota je jedna z nejčastěji používaných hmot v našich cukrárnách. Má výhodu v tom, že se při výrobě nepoužívá cukr, tedy se může používat pro výrobky dia, eventuálně k slanému pohoštění.
více...
Nízkokalorické angreštové mandlové řezy
16.01.2002, rubrika: Recepty
V míse smícháme mouku a sušené droždí. Přimícháme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g tekutého másla. Vypracujeme hladké vláčné těsto.
více...
Zmrzlina s horkou omáčkou
15.01.2002, rubrika: Recepty
Vodu s cukrem a ovocem povaříme na mírném ohni do kašovita. Solamyl rozmícháme se lžičkou studené vody, přidáme k ovoci, provaříme a nakonec vmícháme rum. Zmrzlinu dáme na talířky a přelijeme horkou omáčkou.
více...
Placičky s ovocem
15.01.2002, rubrika: Recepty
Vejce utřeme s cukrem do husté pěny. Po lžících přidáváme promíchanou mouku. Plech vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou.
více...
Pomerančové měsíčky
15.01.2002, rubrika: Recepty
Stejně velké pomeranče důkladně omyjeme, příčně rozkrojíme a odstraníme jádra. Dužinu opatrně vydlabeme (zbudou nám misky z pomerančové kůry) a spolu se šťávou odložíme do nádobky.
více...
Srdíčka s jablky pro zamilované
15.01.2002, rubrika: Recepty
Pláty listového těsta necháme rozmrazit podle návodu na obalu. Vždy dva a dva pláty navzájem překryjeme. Na lehce pomoučeném vále je vyválíme na sílu asi 3 mm. Troubu si předehřejeme asi na 200 stupňů
více...
Nepečená roláda
15.01.2002, rubrika: Recepty
Vše zpracujeme v těsto, rozválíme na celofán posypaný moučkovým cukrem, potřeme krémem a pomocí celofánu stočíme (je nutné, aby byl uložen v chladu).
více...
Jablka v županu
15.01.2002, rubrika: Recepty
Menší jablka oloupeme, opatrně vykrojíme jádřinec, který vyplníme zavařeninou výrazné chuti ( rybízovou, brusinkovou, malinovou ). Z těsta vyválíme plát, ozdobným rádlem rozkrájíme na čtverce
více...
Jahodový pudink
15.01.2002, rubrika: Recepty
Jahody očistíme, opláchneme a necháme odkapat. Želatinu namočíme na půl hodiny do vlažné vody, potom ji v horké lázni rozpustíme a necháme prochladnout.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |