Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Vypracování plánu systému kritických bodů ve výrobě a jeho úskalí 21.01.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vypracovat plán systému kritických bodů na všechny vyráběné potraviny (tedy i na cukrářské výrobky) je v souladu s povinnostmi, které výrobcům potravin ukládá § 3, odst. 1, písm. g) zákona č. 110/1997 Sb. o potravinách více...


Pálená hmota a její vady - laboratorní cvičení 18.01.2002, rubrika: Tipy a triky Pálená hmota je jedna z nejčastěji používaných hmot v našich cukrárnách. Má výhodu v tom, že se při výrobě nepoužívá cukr, tedy se může používat pro výrobky dia, eventuálně k slanému pohoštění.
více...


Nízkokalorické angreštové mandlové řezy 16.01.2002, rubrika: Recepty V míse smícháme mouku a sušené droždí. Přimícháme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g tekutého másla. Vypracujeme hladké vláčné těsto. více...


Zmrzlina s horkou omáčkou 15.01.2002, rubrika: Recepty Vodu s cukrem a ovocem povaříme na mírném ohni do kašovita. Solamyl rozmícháme se lžičkou studené vody, přidáme k ovoci, provaříme a nakonec vmícháme rum. Zmrzlinu dáme na talířky a přelijeme horkou omáčkou. více...


Placičky s ovocem 15.01.2002, rubrika: Recepty Vejce utřeme s cukrem do husté pěny. Po lžících přidáváme promíchanou mouku. Plech vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou. více...


Pomerančové měsíčky 15.01.2002, rubrika: Recepty Stejně velké pomeranče důkladně omyjeme, příčně rozkrojíme a odstraníme jádra. Dužinu opatrně vydlabeme (zbudou nám misky z pomerančové kůry) a spolu se šťávou odložíme do nádobky. více...


Srdíčka s jablky pro zamilované 15.01.2002, rubrika: Recepty Pláty listového těsta necháme rozmrazit podle návodu na obalu. Vždy dva a dva pláty navzájem překryjeme. Na lehce pomoučeném vále je vyválíme na sílu asi 3 mm. Troubu si předehřejeme asi na 200 stupňů více...


Nepečená roláda 15.01.2002, rubrika: Recepty Vše zpracujeme v těsto, rozválíme na celofán posypaný moučkovým cukrem, potřeme krémem a pomocí celofánu stočíme (je nutné, aby byl uložen v chladu). více...


Jablka v županu 15.01.2002, rubrika: Recepty Menší jablka oloupeme, opatrně vykrojíme jádřinec, který vyplníme zavařeninou výrazné chuti ( rybízovou, brusinkovou, malinovou ). Z těsta vyválíme plát, ozdobným rádlem rozkrájíme na čtverce více...


Jahodový pudink 15.01.2002, rubrika: Recepty Jahody očistíme, opláchneme a necháme odkapat. Želatinu namočíme na půl hodiny do vlažné vody, potom ji v horké lázni rozpustíme a necháme prochladnout. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.