Reklama |
Články autora Jiří Řezáč z Větrníku
Systému kritických bodů 1. - 3. krok
30.01.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zde se může uvést např. velikost výrobce, počet provozoven, rozsah vyráběného sortimentu, způsob distribuce, dále je vhodné uvést pracovní skupinu, která tento systém kritických bodů vytvořila
více...
Vladimír KROFTA
24.01.2002, rubrika: Osobnosti
Pátý zářijový den osmašedesátého roku spatřil v Praze světlo světa novorozenec v jehož rodové linii se nalézá cukrářský odborník z dob I. republiky a působící v hotelu Šroubek - Evropa v Praze na Václavském náměstí.
více...
ZPUSOBY PŘÍPRAVY KÁVY
23.01.2002, rubrika: Káva
Konvice - I když většina lidí dává při přípravě kávy přednost porcelánu nebo kameninovým konvicím, jsou starodávné emailové konvice zcela vhodné.
více...
Vypracování plánu systému kritických bodů ve výrobě a jeho úskalí
21.01.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vypracovat plán systému kritických bodů na všechny vyráběné potraviny (tedy i na cukrářské výrobky) je v souladu s povinnostmi, které výrobcům potravin ukládá § 3, odst. 1, písm. g) zákona č. 110/1997 Sb. o potravinách
více...
Jiřina KOČÍ
15.01.2002, rubrika: Osobnosti
Děva z Vysočiny, rodištěm z Havlíčkova Brodu a místem pobytu v Dobroníně, měla původní úmysl pracovat v textilním oboru.
více...
Láska v cukrařině zakletá
11.01.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Je známo staré pravidlo, že se nakupuje pohledem. Přítažlivý obal je poloviční zárukou úspěšnosti. Pomineme-li chuť, u některých spíše orgán mlsnosti, musíme počítat s dalším lidským smyslem, který může zvýšit prodejní úspěch a tím je čich.
více...
Domací zdobené bonbóny
10.01.2002, rubrika: Cukrařina
Zhotovování zdobených bonbonů zákusků petit fours je, jak jsme nedávno viděli na Mistrovství světa cukrářů v Brně, náročná mistrovská práce.
více...
Kudy kam cukrařino v horizontu vzdáleném
01.01.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Reprodukční chování mladé české populace se dostává do značně vyhrocené situace, která se počíná stávat vážně povážlivou.
více...
Dominový efekt salmonely
01.01.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mezi cukráři stačí jenom toto hrůzné slovo vyslovit a hned je poplach. A zdravotní neduh se nám dokáže nečekaně vynořovat tam i onde jako ponorná říčka.
více...
Utajený cukr
01.01.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V pondělí 15.března 1999 vstoupilo ve známost nařízení vlády ČR o zavedení cla na dovoz cukru. Překvapením je skutečnost, že oficiální platnost tohoto kroku nabyla účinnosti již v pátek 12. března, ale tento verdikt nebyl veřejnosti oznámen.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |