Reklama |
Články autora Jiří Řezáč z Větrníku
Systému kritických bodů 7. krok
27.02.2002, rubrika: Hygiena
Účelem tohoto kroku je určit ta místa (technologické operace) ve výrobním procesu, v nichž lze uplatněním kontroly a nápravných opatření zabránit
více...
KÁVA - Rozpustné tuhé kousky
21.02.2002, rubrika: Káva
Síla kávy a rozpustných tuhých částic má vzájemnou vazbu (i když stupeň pražení ovlivňuje sílu též), avšak ve všeobecném smyslu bude mít silnější káva vyšší procento rozpustných částic
více...
Systému kritických bodů 6 (2/2). krok
20.02.2002, rubrika: Hygiena
V případě cukrářských výrobků se jedná např. o nebezpečí překročení nejvyššího povoleného množství barviv, které připouští Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 298/1997 Sb., část 5,
více...
František SUM
18.02.2002, rubrika: Osobnosti
V hanáckém městě Přerov při vyslovení názvu cukrárny Sum vás místní občané spolehliě navedou na místo dotazu. Nejenom ti mladší, kteří se operativněji orietují v houšti nově vznikajících i zanikajících firem, ale i ti mnohem starší,
více...
Pěstování a zpracování kávy
15.02.2002, rubrika: Káva
Káva se dnes pěstuje ve více než 50 zemích, v oblastech obepínajících teplejší zeměpisné šířky zemského povrchu, v nadmořských výškách počínaje hladinou moře až po 6 000 stop.
více...
Systému kritických bodů 6 (1/2). krok
12.02.2002, rubrika: Hygiena
Co je to nebezpečí, to je definováno v § 1 písm. e) vyhlášky Ministerstva zemědělství č. 147/1998 Sb. Jedná se především o fyzikální, chemickou nebo mikrobiologickou kontaminaci hotového výrobku,
více...
Základní úpravy kávy 2
08.02.2002, rubrika: Káva
Káva filtrovaná
připravuje se v přístroji vždy ve větším množství najednou. Do filtrovacího přístroje je přiváděna voda, která se ohřívá k bodu varu. více...
Silvie Sulanská
07.02.2002, rubrika: Osobnosti
Zrození člověka v umělecké líhni jej zákonitě asociuje k inklinaci k dotyčné branži, a je většinově pravděpodobné, že vzešlý plod je totožný se zasetým séměm. U Silvie Sulanské snad ani jinak být nemohlo.
více...
Systému kritických bodů 4. - 5. krok
01.02.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tento diagram výrobního procesu musí obsahovat všechny jednotlivé kroky technologického postupu, a to od přejímky surovin, jejich skladování
více...
Jarka Stejskalová
01.02.2002, rubrika: Osobnosti
Jarka se chtěla od dětských let stát učitelkou. Ale před půl stoletím v rodině o třech dětech kde bratr studuje a ostatní jsou holky, není zapotřebí dalších studentů a maminka dětem vybírala zaměstnání.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |