Reklama
|
Téma "Marlenka"
|
Marlenka
Od: Vierka
|
11.01.2005 16:16:00.
id: 192.
|
|
ahoj,
zhanam recept na Marlenku. Je to teraz modny zakusok :o), aspon u nas na Slovensku. Vraj pochadza niekde z Armenska ...
vopred dakujem
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od:
|
Vloženo: 21.03.2005 7:16:37.
ID: 283.
|
|
Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o radu k receptu Marlenka. Ak všetky suroviny na cesto spojím, cesto neviem spojiť, stále to zostáva sypké. Robila som to presne podľa návodu, ale nedarí sa mi. Neviem, či som zvolila zlý postup, ale fakt to nejde. Poprosím Vás o radu. Prajem Vám ešte raz pekný deň. Milka
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: dajka
|
Vloženo: 03.04.2007 16:25:06.
ID: 1868.
|
|
mouku musite dat do teple(varici) hmoty.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: ooooo
|
Vloženo: 28.06.2011 15:22:11.
ID: 8155.
|
|
Do mouky dáme do varíci smesi :DDD dúfam že v tej zmesi varíš aj to vajíčko :D
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: rengi
|
Vloženo: 19.09.2007 15:11:24.
ID: 3036.
|
|
miesto 700 g hl. muky dajte tak 450-500, len aby to cesto bolo vlacne pri 700 sa to mne zdalo prilis tuhe, i ked je dost mozne, ze Ste to spojili prilis horuce a tym Tte tzv. obarili muku.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Činka
|
Vloženo: 17.07.2020 8:51:02.
ID: 14354.
|
|
odpovědět
|
|
|
Nadpis: tthjsrzhyg
Od: vhnpedlmsm
|
Vloženo: 24.10.2024 15:34:59.
ID: 26209.
|
|
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Jana.Q
|
Vloženo: 20.04.2005 0:33:15.
ID: 315.
|
|
Koukám někdo okopíroval můj recept na Medovník :-) Mouku musíte vmíchat do velmi teplé(vařící) tekutiny, jinak se Vám to bude rozpadat. V troubě pečte jen 1-2 min. Pokud Vám placky stvrdnou můžete je silně potřít kávou, koňakem. Snad se povede
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Danuta
|
Vloženo: 19.02.2006 10:54:03.
ID: 666.
|
|
Paní Jano, Vám speciálně děkuji za upřesnění receptu na Marlenku, nejspíš taky Vašeho! V naší rodině jsme byli tímto starodávným arménským medovníkem s karamelovým krémem a oříšky uneseni už třikrát. Poprvé, když jsme ho ochutnali poprvé. Podruhé, když jsme ho poprvé ochutnali ohřátý v mikrovlnce. A potřetí, když jsme si ho sami upekli. Taky napoprvé, bez valných cukrářských zkušeností, přitom s tím koupeným si nezadal v ničem. Vzhledově ani chuťově. Leda cenou, protože se vším všudy nebyla vyšší, než dva kousky z toho z cukrárny, z nějž nám zbyly jako memento marnotratnosti jen krabice a umělohmotný box... Mám fotky, ale tudy je nevložím. Díky Danuta P.S: Holky nebojte se, je to fakt jednoduché, jen dodržte rady paní Jany (mouka do vařícího a placky péci po jedné a jen 1-2 minuty)!
odpovědět
|
|
Nadpis: mectvqimay
Od: ekvpnasnbd
|
Vloženo: 26.11.2023 11:22:42.
ID: 26102.
|
|
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Eva
|
Vloženo: 13.09.2006 8:14:47.
ID: 1250.
|
|
Pani Janka, nakolko hladam recept na tento vyborny zakusok a ohlasy na Vasu recepturu su SUPER, velmi pekne Vas prosim o Vasu verziu receptu. Ja som ho uz skusala 2x, moja rodina bola nadsena, ale podla mna stale tomu receptu nieco chyba. Verim, ze 3. verzia receptu / Vasa / bude ta spravna. Dakujem pekne za ochotu a prajem pekny den.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: helen
|
Vloženo: 11.01.2016 7:57:01.
ID: 13213.
|
|
dobry den, rada by som tiez poprosit pani Janku o jej recept. uz som vela krat citala ze ten Vas, je vyborny. rada by som ho urobit v K.West pre moje vnucatka
s milym pozdravom citatelka Hajek Helena
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Lucie
|
Vloženo: 02.10.2011 10:12:55.
ID: 8247.
|
|
Chtěla jsem se zeptat,jestli nemáte někde na stránce tento recept, protože podle komentářů je výborný :-) děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Romana
|
Vloženo: 25.03.2006 15:21:21.
ID: 744.
|
|
Právě jsem dopekla Marlenku- TOTÁLNÍ FIASKO! Nevím, kde jsem udělala chybu. Do vařící hmoty jsem přisypávala mouku. Už při nasypaní 1. poloviny mouky mi to šlo zapracovat jen tak, tak. Čili po přidání zbytku už z toho bylo drobení. Já jsem z toho nakonec všemi silami udělala jakž takž těsto. Dala jsem ho odpočívat na 1h do misky, kterou jsem postavila nad hrnec s mírně se vařící vodou. Byla snad tohle ta chyba? Potom jsem chtěla vyválet placky, ale vůbes to nešlo. Bylo to 7 roztodivných tvarů, které se v pohodě vešly na 2 plechy. Poslední fáze byla ze všech nejrychlejší-ŠUP všechny placky do odpodkového koše. Všem, kdo umí péct medovníky nebo přímo Marlenku ,patří můj neskonalý obdiv!!! Za případné rady k receptu či povzbuzení na 2. pokus budu moc vděčná :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Vla´dka
|
Vloženo: 11.10.2017 16:44:15.
ID: 13739.
|
|
Klíd, to je úplně snadné. Nad parou roztopím 1 máslo, 400 g cukru krupice, 4 lžíce medu a trošku mléka, až je směs roztopená pak si nezmu šlehač a vleju do směsi 4 vejce , 1 prášek do pečiva a 400 g hladké mouky. Hned to rozdělím v tenoulinké vrstvě na 3 plechy s pečícím papírem a dám postupně upéct, tak 5 minut jeden-až začne od kraje hnědnout, pak sundám z papírem z plechu a nechám vychladnout. Krém: uvařím 2 pudingy karamelové s 1/2 l mléka, vychladím, vyšlehám 1 máslo a do nej zašlehám karamelové salko a puding. Promažu placky a je to. Celé i s plechem zabalím do potravinové folie a nevhám uležet, nakrájím a sním. Dobrou chuť.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Beňa
|
Vloženo: 29.03.2006 23:02:57.
ID: 758.
|
|
Medovník nebo chcete-li marlenku Jany.Q jsem již pekla několikrát, jednou dokonce jako vánoční cukroví. Je to jeden z nejlahodnějších zákusků doma vyrobených, co jsem kdy jedla. Obdržela jsem za něj pochvalu i od příbuzných, kteří holdují téměř výhradně kupovaným produktům. I když můj první pokus neodpovídal především zpracováním mé představě(těžce zpracovatelné těsto, tvrdý i po několika dnech), chuť mě nezklamala. Moje úprava zní: zapracovat polovinu mouky a pak přidávat pouze do té doby, kdy těsto zůstává vláčné, lehce rozválitelné. Vyvalovat přímo na pečící papír. Peču do středně hnědé barvy. Do krému dávám asi 350g másla. Pláty na sebe skládám obráceně než byly pečeny silně potřené roztokem javorového sirupu a vody(1:1). Než namažu plát krémem chvíli nechám vsáknout. Jíst můžete asi za 2 hodiny odpočinuté v lednici, nejlépe však druhý den. Ještě jedna bezva výhoda tohoto moučníku. Pláty můžete mít určitě i dva týdny upečené dopředu a dodělat i v časové tísni.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od:
|
Vloženo: 30.03.2006 9:51:20.
ID: 759.
|
|
Beňo, můžu se zeptat, čím tu mouku zapracováváte? Robotem s hnětacími metličkami nebo ručně vařečkou? Předem Vám děkuji za odpověď Romana
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Beňa
|
Vloženo: 30.03.2006 22:53:22.
ID: 760.
|
|
Mouku zpracovávám rukama, protože tak lépe odhadnu množství mouky, aby těsto nebylo příliš tuhé. Těch 700g je podle mě moc a asi taky záleží na kvalitě mouky. Jsem zvyklá dávat mouku od oka.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: toník
|
Vloženo: 09.04.2006 21:15:18.
ID: 779.
|
|
prosímvás co to je to .....salko????
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od:
|
Vloženo: 09.04.2006 21:55:54.
ID: 780.
|
|
Toníčku, salko je zahuštěné slazené mléko plnotučné. Prodává se v plechovce. Je ve všech obchodech s potravinami velmi snadno dostupné.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: pucy
|
Vloženo: 08.06.2006 16:01:40.
ID: 955.
|
|
Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat, jestli nevíte jak se toto mléko dělá, chtěla bych si ho udělat doma, moc mi chutná:o)) předem děkuji za odpověď:o)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Ingrid
|
Vloženo: 12.06.2010 16:06:23.
ID: 7549.
|
|
Domácí slazené kondenzované mléko 1 a 1/2 šálku vroucí vody (cca 350ml), 1/4 hrnku margarínu (55g), 2 šálky krupic. cukru (400g), 4 šálky sušeného mléka (480g) Postup:
Do mixéru nalejeme horkou vodu, přidáme margarín a nasypeme cukr. Mixujeme, dokud se nám cukr nerozpustí. Pak po troškách přidáváme sušené mléko a mixujeme. Pokud máte mléko moc husté, nařeďte ještě troškou vody. Poznámka:
Použití: stejné jako u kupovaného, nerozeznáte rozdíl. Je stejně dobré.
Já jsem použila i na domácí vaječný koňak a byl vynikající :-) nebo na výrobu domácí nugety. Prostě na cokoliv, na co ho běžně používáte.
odpovědět
|
|
Nadpis: super
Od: Lenka
|
Vloženo: 13.04.2006 13:08:35.
ID: 796.
|
|
Je mi 20 let, neumím pořádně vařit a nikdy jsem nic nepekla.. Ted jsem nemocná, tak jsem se z nuda rozhodla, že se pokusím vytvořit Marlenku... I přes menší komplikace, hlavně nedostatek prostoru, sem vše zvládla a výsledek je LUXUSNÍ !!! I bez zkušeností... Doporučuji recept paní Jany.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: super
Od: martina
|
Vloženo: 22.09.2007 16:58:17.
ID: 3054.
|
|
dobry den,muzete mi ,prosim ,zaslat recept na vytvoreni marlenky - od pani jany.dekuji.(jiz jsem se pokousela tento dort vyrobit dle jineho receptu,bohuzel vysledek sel do kose.)dekuji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Romana
|
Vloženo: 17.04.2006 16:37:05.
ID: 806.
|
|
Tak si mi KONEČNĚ podařila vyrobit Marlenka podle zdejšího receptu. Je moc dobrá, ale ta "originál" kupovaná je daleko lepší. Už ten krém je zcela jiný. Připadá mi, že pláty jsou snad potírané jenom tím uvařeným Salkem. Nezdá se mi, že by to byl krém Salko + máslo.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Zuzka
|
Vloženo: 04.05.2006 10:42:02.
ID: 832.
|
|
Ahoj,
už jsem zkoušela podobný recept, ale rozdíl je v tom, že jsem placky měla tuhé a tenké a ta kupovaná Marlenka je má nadýchané. Nevíte někdo prosím čím to je? A souhlasím s názorem výše, že ten krém mi připadá jen čisté Salko bez másla a nevařené 3 hod, ale dvě. Hledám ten recept všude možně.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Pascal
|
Vloženo: 18.05.2006 21:04:45.
ID: 877.
|
|
Wan moglich bitte schreiben recept in deutsch oda englisch.
vielen dank Pascal
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Tamara
|
Vloženo: 19.05.2006 20:28:39.
ID: 882.
|
|
Marlenka - FIASKO !!!! Jednoho krásného předvelikonočního dne mi poslal manžel meilem do práce recept na výrobu marlenky- viz Mery + doplněk Jany z roku 2005 - se slovy: To bys mohla upéct na velikonoce. Myslela jsem, že se samou radostí zblázním. Tento zákusek totiž peče nedaleko od našeho domu jedna arménská firma a ta libá vůně.....Na velikonoční sobotu jsem odpoledne začala tvořit těsto. Což o zkaramelizovanou hmotu - tu jsem měla raz dva, ovšem 70 dkg hladké mouky - to je podle mě pěkná bota, ráda bych věděla jak paní Jana zahnětá hnětačem takové množství mouky, byť do vařící hmoty, pokud ovšem nemá hnětač předělaný z nefunkčního válečného transportéru ! Už po přidání tříčtvrtečního množství se mi začal lít pot po čele, zbytek jsem hňácala ručně a jedině představa, že uspokojím drahého muže a čtyry děcka touto specialitkou, mě držela neustále při vědomí vyrobit dobré těsto. Po přidání 70 dkg hladké mouky se těsto zcela rozsypalo a skončilo v odpadkovém koši. Když jsem se vyzuřila a nabrala nový vzduch do plic, začala jsem znovu-přece mě nějaká marlenka nemůže udolat ! Opět jsem zkaramelizovala kaši dle receptu a přisypala pouze půl dávky - to ještě hnětačem docela šlo. Pak jsem dosypala čtvrtku z druhé půlky a dost. I tak to byla pěkná fuška. Těsto jsem dala odpočinout a po určené době vytvořila z chladného těsta, které nabylo konzistence betonového válce, dílky a počala je váleti. Nejsem vůbec postavy drobné, leč po vyválení prvního plátu jsem byla zcela K.O. Vyválená placka vypadala jako naše republika po odtržení Slovenska a dalo se z ní po upečení vyřezat tak max. kolečko o prům. CD disku.No nic, ještě druhou placku a dost. Zpocená jsem skončila v osm hodin večer, těsto mrskla podruhé do koše a jala se zadělat na kynuté koláče. A pokud mi někdo řekne, že je marlenka drahý zákusek, tak pokud se zpracovává takovým způsobem, jako bylo psáno v uvedeném receptu, tak za něj ty peníze ráda dám. Ty cukrářky, si to teda zaslouží!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Beňa
|
Vloženo: 20.05.2006 11:29:29.
ID: 883.
|
|
Tamaro, škoda, že jsi před prvním pokusem neměla možnost prolistovat příspěvky. Možná, že by jsi zvážila, zda zpracovávat tolik mouky, když to před tebou několik lidí těžko zvládlo. Myslím, že mnohým z nás po přečtení tvého příspěvku naskakuje pot na čele, nebo se hlasitě pobavilí(jako já), pokud si vzpomenou na svůj první výtvor tohoto druhu a ještě tak úžasně okomentovaný. Stále si ovšem stojím za tím, že je to výtečná pochoutka, pokud provedeš jistou změnu ohledně mouky(popisovala jsem viz výše). Naposledy jsem recept využila na přípravu narozeninového dortu ve tvaru mědvěda a myslím, že se povedl a chutnal, ale co mohu dodat jeto fuška a časově náročnější. Přeji Ti hodně úspěchů při pečení.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: janča L.
|
Vloženo: 15.11.2008 10:14:03.
ID: 5465.
|
|
jsem kuchař a cukrář, jinak kupovaná za velkoobch. cenu s DPH stojí -sedíte všichni 170, kč!Vím to na 100% přebírala jsem ji od dodavatele, .JINAK MÁM 2 DRUHY- RUSKÝ MEDOVNÍK PRAVÝ A MARLENKA- nedoporučuji aby to dělal člověk bez zkušeností.Předám nějaké recepty i vlastní.Mějte se.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Johny
|
Vloženo: 22.05.2006 17:31:35.
ID: 889.
|
|
Kdyby byl takový zájem o naši českou cukrařinu jako je o "Marlenku" nebo "Medovník", měli bychom vyhráno! A le bohužel! Za kousek medovníku zákazník s chutí zaplatí i 35,- bez reptání, ale má li zaplatit podstatně méně za jiný zákusek, který prošel pod šikovnými rukami cukráře, který neudělal jen šup šup mouka a pár přísad a slepit ( medovník ), to je ale reptání a vzdychání jak je to drahé, že?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Martina
|
Vloženo: 08.07.2006 18:59:55.
ID: 1035.
|
|
to, co se na nás (=zákazníky) čeká v cukrárnách od českých cukrářů na mě působí poněkud tučně, máslovitě ... bez chuti ... a dost často i bez fantazie. Ano, medovník co do pracnosti je podle vyučených cukrářů asi totální nicka, ale má tolik obdivovatelů asi proč?? :o) A je dostupný už i v té největší díře.
No, a co se tuhosti medovníkových plátů týká (pořád to tady někdo zmiňuje), vyplývá to z toho, že se přidává med. Kdo kdy pekl o Vánocích perníky ví, o čem mluvím. Takže pro ostatní - třeba Vám pomůžou tipy pro pečení perníků (medovníčků)
Hodně zdaru!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od:
|
Vloženo: 25.08.2006 12:30:14.
ID: 1187.
|
|
Milý Johny, miluju napřiklad laskonky, větrníky,koňakové špičky , ale bohužel na první pohled vypadají ve všech cukrárnách stejně, ale už tak nechutnají! Proč není vždy stejný krém v těchto českých moučnících, dost často jsem znechucena jejich chutí- místo pudinkového krému nějaký nechutný máslový nebo kávový, to samé v laskonkách, pak mi nezbývá než si dát medovník, protože ten pravý poznám a nejsem zklamaná ani moje rodina. Měli by to cukráři nechat patentovat a nevyrábět falešné. Jinak našim dortům fandím , jsou levnější, dobré a naše!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: pucy
|
Vloženo: 08.06.2006 18:45:30.
ID: 956.
|
|
Dobrý den přeji, chtěla jsem se prosím zeptat jak se dělá to již zmiňované mléko Salko, moc mi chutná a chtěla bych si ho udělat doma. Děkuji za odpoveď.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: pucy
|
Vloženo: 11.06.2006 15:27:08.
ID: 965.
|
|
Dobrý den přeji, chtěla jsem se prosím zeptat jak se dělá to již zmiňované mléko Salko, moc mi chutná a chtěla bych si ho udělat doma. Děkuji za odpoveď.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Hav
|
Vloženo: 31.05.2007 16:25:36.
ID: 2143.
|
|
Salko doma uděláte dost těžko, protože se jedná o slazené kondenzované mpéko. Pro zde publikované krémy se pak celá konzerva vaří potopená ve vodě cca 1 -2 hod. Po vychladnutí se konzerva otevře - mléko v ní je zkaramelizované. Osobně toto nepoužívám, krém mi připadá těžky a moc hutný.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka - kakaévý dort!!!
Od: bygbit
|
Vloženo: 17.06.2006 13:45:08.
ID: 978.
|
|
Dobrý den,
Nemáte někdo recept na kakaovou marlenku? Myslim ze je mozna jeste lepsi nez medovnik. Na netu recept nikde nemuzu najit. Prosim ozvete se nekdo a pomozte. Dekuju!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka - kakaévý dort!!!
Od: dortik007
|
Vloženo: 25.07.2010 9:22:23.
ID: 7596.
|
|
1O dkg masla 3 polevkove lžíce medu 30 dkg krys.cukru 2 cela vejce,smichat 1 kávovou lžičku octa s 1 pol.lžící sody,pridat ke hmote a smichat 3 pol.lžíce kakaa s asi 70 dkg hl.mouky-davat postupne dle hustoty testa-muže byt i méně.nechat hodinu odpocinout a pak delat placky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: pepan
|
Vloženo: 17.06.2006 18:34:37.
ID: 979.
|
|
ahoj Zuzanko když pišeš žě jsi marlenku upekla podle vlastní hlavy a je skoro stejná jako ta kupovaná tak nám prosím všem čtenářum příspěvkú prozrad tvuj dobry recept děkuji pepan
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: pepan
|
Vloženo: 17.06.2006 18:41:42.
ID: 980.
|
|
ahoj Zuzanko psela si že jsi marlenku skoušela z vlastní hlavy a že je skoro stejná jako ta kupovaná a tak jsem se tě chtel zeptat jestli by ses snama čtenářama těchto příspěvkú nechtěla o svůj recept podělit zatím děkuji za všechny čtenáře Pepan
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Linduška :o)
|
Vloženo: 20.06.2006 10:12:38.
ID: 984.
|
|
Zuzance asi došly nápady. :o) Zkoušela jsem už více "zaručeně originálních receptů". Všechny jsou více či méně jedlé, ale hlavním problémem všech je (zde již zmíněný problém) v tuhých a tenkých plátech upečeného piškotu. Marlenka nebo medovník jsou nadýchané. Mě se většinou povede půlcentimetrová tuhá placka. Možná by pomohla soda? S tím ale zkušenosti nemám.
odpovědět
|
|
Nadpis: wbiqvzregk
Od: corlboanqx
|
Vloženo: 01.11.2024 7:30:37.
ID: 26218.
|
|
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: kuchař radek
|
Vloženo: 25.06.2006 20:32:34.
ID: 993.
|
|
stejně jako již pár slečen přede mnou se mi stalo to samé, sypké těsto, které jsem na konec v peci spálil, ale chystám se na druhý pokus, určitě mi pomůžou rady které jsem zde nalezl, nemůžu jen pochopit, jak se dělají ty placky? jakože uválím jednu, dám péct, potřu salkem, na to položím další, znovu dám péct, znovu potřu a tak dále.. nebo udělám odděleně 7 placek které jednu po druhé slepím a dám na sebe? .. děkuju moc když mi někdo odpoví
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Romča
|
Vloženo: 25.06.2006 22:20:13.
ID: 994.
|
|
Radku, uděláte odděleně 7placek, které po upečení jednu po druhé slepíte salkem. Ještě podrobně:uválíte jednu-upečete, mezitím válíte druhou-po vyndání té první vložíte druhou-válíte třetí atd. až máte upečeno všech 7. Potom slepujete salkem. Ať se Vám dílo podaří:-) Romča
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: ZuSka
|
Vloženo: 12.07.2006 19:23:19.
ID: 1045.
|
|
4pucy: nemam dojem, ze to nezvladnes. Jeho vyroba spociva v tom, ze se plnotucne pasterizovane homogenizovane mleko odpari na 1/3 puvodniho objemu, prida se cukr a micha se 50minut, aby krystalizoval v co nejmensich krystalech. Tak to te chci teda videt ;].
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: luci
|
Vloženo: 15.07.2006 18:11:58.
ID: 1051.
|
|
ahoj, tak jsem právě dodělala Marlenku. Nevydržela jsem to a už ochutnala. Chutná skoro steně jako ta kupovaná, ale problém je s tím tuhým těstem (a není ani nadýchané). Pročítala jsem si všechny příspěvky, ale zatím nikdo vlastně pořádně neporadil, co s tím. Jinak přeju všem hodně zdaru při pečení
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: AdriM
|
Vloženo: 18.03.2008 12:16:08.
ID: 4345.
|
|
Pokud vím, tak se pláty mohou pomazat mlékem (někdo dokonce rumem) a do dvou dnů mají i díky krému zvláčnět...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: dortik007
|
Vloženo: 25.07.2010 9:30:40.
ID: 7597.
|
|
18 dkg másla 18 dkg ml.cukru 1 vejce 1,5 lžičky sody 3 lžice medu 3 lžíce smetany dle potreby kakao a 45 dkg hl.mouky -dle hustoty spíš přidávám.Dále je postup klasicky
odpovědět
|
|
Nadpis: nvvltkxoex
Od: cjdgyitrin
|
Vloženo: 28.11.2023 1:01:03.
ID: 26107.
|
|
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Beňa
|
Vloženo: 18.07.2006 18:09:44.
ID: 1057.
|
|
Škoda, že se nemůžeme všichni sejít se svými výtvory. Pak by bylo docela jednoduché posoudit jednotlivé recepty dle ochutnávky a vybrat tu zaručeně nejdokonalejší dobrůtku.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Laney
|
Vloženo: 27.07.2006 19:18:53.
ID: 1093.
|
|
Ahoj všetci! Chystám sa upiecť marlenku po prvý krát a to hned zajtra. Našťastie som našla na nete recept, ktorý sa zhoduje s Vašimi receptami...Ale teda poviem Vám...nebolo mi všteko jedno, ked som si prečítala všetky príspevky o podarených a nepodarených marlenkách...Ja naozaj dúfam, že sa mi to podarí. Je to pre mňa veľmi dôležité, pretože priateľ bude mať narodeniny a on Marlenku proste zbožňuje. Vždy si ju kupujeme v našej kaviarni! Musím povedať, že podľa mňa v porovnaní s Marlenkou sú všetky ostatné koláče a zákusky gýč, nula....Marlenka mi pripadá, akoby ju pielki v samotnom nebi...No...dnes som si nakúpila maslo, salco a všetko ostatné...a zajtra ráno sa do toho pustím! Držte palce, nech sa vydarí....Vďaka a veľa šťastia pri pečení marlenky... : )
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Press Reset
|
Vloženo: 15.08.2006 11:28:37.
ID: 1144.
|
|
Jak to dopadlo? Právě jsem si říkala, že to zkusím, ale po pečlivém přečtení příspěvků jsem pozbyla odvahy.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od:
|
Vloženo: 15.08.2006 18:04:49.
ID: 1147.
|
|
Nechcete už všichni jít s medovníkem i marlenkou v zelený háj?!!!!!! Už je to nechutné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od:
|
Vloženo: 16.08.2006 17:47:05.
ID: 1154.
|
|
Pokud někdo nechce číst příspěvky na Marlenku, tak proč je otevírá a čte?? A ještě odpovídá?? Jen aby si na někom vybil zlost?? Klikněte si na cokoli jiného než na Marlenku a budete mít na věky klid v duši. A nechte na pokoji ostatní, kterých to zajímá a chtějí o ní debatovat.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: kuchtik
|
Vloženo: 24.08.2006 9:23:48.
ID: 1178.
|
|
Ahoj. Vcera jsem po velkem natlaku muzske casti rodiny upekla medovnik podle vyse uvedeneho receptu a rad. muzu rict, ze je naprosto unikatni, mekounky jako pericko. proto to nevzdavejte a ridte se citem.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Radka
|
Vloženo: 28.11.2006 23:27:01.
ID: 1460.
|
|
Arménský medový dort
Ingredience: Krém: plechovka slazeného kondenzovaného mléka (kterou je třeba předem celou, neotevřenou mírně vařit 2 hodiny ve vodě, aby mléko zkaramelizovalo), 250 g másla, 1 vanilkový cukr, 200 g cukru Těsto: 100 g másla, hrnek krystalového cukru, 2-3 lžíce medu (podle chuti), 4 vejce, 2 lžičky jedlé sody, hladká mouka podle potřeby (aby se těsto dalo válet válečkem), rozsekané vlašské ořechy Postup přípravy: 100 g másla necháme rozpustit na pánvi a přidáme 2 lžíce medu. Do misky rozklepneme čtyři vejce, přidáme 2 lžičky jedlé sody, a smícháme na pánvi s rozehřátým máslem a medem. Stále mícháme, dokud hmota nezhoustne a trochu nezbělá, zároveň dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky. Pokud se hrudky vytvoří, musíme je odstranit. Hmotu pak necháme 10-15 minut vychladnout, ale stále mícháme, aby se nevytvořily hrudky! Poté přidáme hladkou mouku dle potřeby tak, aby se těsto nelepilo, ale dalo se válet válečkem na velmi tenké placky o velikosti plechu na pečení. Placky se válí na pečícím papíře namazaném máslem a s tímto papírem se dají péct. Na celý dort je třeba udělat celkem 4 placky. Pečou se v troubě vyhřáté na maximum, cca 250 °C, krátce - přibližně 2 minuty a před dalším použitím musí vychladnout.
Dále je třeba vyrobit krém, kterým se budou placky slepovat. Celá neotevřená plechovka slazeného kondenzovaného mléka se mírně vaří ponořená 2 hodiny v hrnci s vodou, mléko tím lehce zkaramelizuje. Pak se nechá vychladnout. Do šlehací mísy vložíme celé máslo v pokojové teplotě, přidáme 200 g krystalového cukru, vanilkový cukr, vlijeme lehce zkaramelizované mléko a šlehačem vyšleháme na hustý krém. Krém necháme zchladit alespoň 10 min v mrazáku nebo v lednici. Poté jej postupně mažeme na vychladlé placky. Každou namazanou vrstvu posypeme mletými ořechy. Vznikne dort, který bude mít 4 vrstvy střídajících se placek s krémem. Nyní seřízneme dort do určitého tvaru (většinou do tvaru obdélníku). Odříznuté okraje rozválíme válečkem a vzniklou drtí posypeme spolu s mletými ořechy vrstvu krému na poslední, horní placce.
odpovědět
|
|
Nadpis: Marlenka ČOKOLÁDOVÁ
Od: Eva
|
Vloženo: 16.12.2006 14:11:11.
ID: 1520.
|
|
Ahojte, chcem sa pridať do diskusie o zákusku Marlenka. Prečítala som si Vaše skúsenosti pri peční Marlenky a mám tak trošku aj obavu sa do toho pustiť. Nadávno som ale mala možnosť okoštovať originál Marlenku karamelovo-orieškovú ale aj čokoládovú. Priznám sa oku lahodila orieškovo-karamelová ale o niečo lepia aspoň podľa mňa bola čokoládová. Zatiaľ som sa nikde nedočítala ani nestretle s receptom na práve spomínanú čokoládovú Marlenku. Vie mi niekto poradiť a poslať recept? Vopred ďakujem. Eva
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Helena
|
Vloženo: 19.12.2006 8:52:44.
ID: 1527.
|
|
Tak já se přidám do diskuze. Pekla jsem Medovník od "Mary" viz.výše a opravdu se to povedlo. Jen nedávat tolik mouky a péct opravdu tak 2 minuty. Dokonce to dělám jako vánoční cukroví, jen 2 tenké placky spojené krémem, nahoře drobečky a pokrájené na malé čtverečky a můžu se pochlubit jen se po tom zapráší. I když ta Marlenka - Medovník chutná, nemůžu si odpustit poznámku kterou již tady jednou psal Johny (skvělý příspěvkář) - není lepší se zamyslet a opravdu "zalovit" v českém cukrářství a vymyslet nebo vylepšit nějaký český zákusek? Jak dokonce říká i paní Mirka Slavíková (světoběžník) - není nad českou kuchyni, české cukrářství... proč pořád koukat za hranice? P.S. Medovník mi samozřejmě chutná, nic proti němu, ale což tak místo něho udělat laskonky opravdu s griliášovým krémem a ne s drobečkama jak je popisováno v příspěvku "Krém do laskonek"? Já to totiž pořád nemůžu rozdýchat. Asi se ještě musím hodně učit (a asi to špatné....) :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: phill
|
Vloženo: 27.12.2006 23:02:46.
ID: 1549.
|
|
dobrý den,mám pravý recept na marlenku,který mi dala teta přímo z místa kde se peče.Jenže vám ho nemohu dát,protože kdyby to teta zjistila,roztrhala by mě je to opravdu veliké tajemství.Když jsem se díval na recept od 'MARY' podobá se ale jsou tam 2 suroviny které tam ještě patří,jak do těsta tak i do krému a právě ty sem ještě nikde nevyčet,když sem prohlížel různé recepty na internetu.Ale i přesto to jsou takové kopie té skutečné marlenky.Ta 1 surovina se mi zháněla velmi těžce,ale ještě že mám tu tetu a vzala mi ji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: phill
|
Vloženo: 27.12.2006 23:25:59.
ID: 1550.
|
|
recept na pravou marlenku bez 2 kouzelných přísad,taky to de udělat a bude to dobrý: 400 g hladké mouky ZLATKA(hlavně aby se byla nelepivá) 1 lžička sody 250 g krupicového cukru 1 Hera 3 lžíce medu 3 vejce Hrnec dáme do vodní lázně a necháme v něm rozpustit Heru,přidáme vejce,které v másle rozšleháme a přidáme ostatni suroviny.Troubu vyhřejeme na 160 horkovzdušnou na 140 stupnů.Ponorným šlehačem šleháme 6-7 minut a necháme zchladnout.Plech vymažeme Herou zvětšíme dortovou formu a obtáhneme poté nejlépe prsty natáhneme hmotu po obvodu,MUSÍ BÝT TENKÁ VRSTVA!!!Pečeme dozlatova v troubě a jak se upeče zmenšíme dortovou formu a obtiskneme na plát.Zbytky těsta necháme a opakujeme až budeme mít 6 platů. 200g másla 1 kondenzované mléko(2 hodiny vařit celé ponořené) 1-2 hrsti nasekaných vlašských ořechů 0,5 dcl mléka 1 lžíce medu Opět ve vodní lázni vyšleháme všechny suroviny a dáme zchladnout na 10 minut,až se vytvoří hustější karamelová hmota.Poté každý plát potíráme krémem na vrchní plát také potřeny krémem posypeme nadrolené kousky a necháme 3 dny v chladu uležet.Podáváme s pocákanou čokoládou. PS:jestliže se začne plát po 1 minutě v troubě zmenšovat,vyndejte ho a znovu natáhněte ho ještě jednou
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: vanilka
|
Vloženo: 19.02.2007 21:07:45.
ID: 1692.
|
|
No, tak jsem se dívala na originální obal od Marlenky a ve složení žádené neobvyklé suroviny nevidím :-( pokud nepočítám vajčnou melánž, která je tam uvedena. Jinak jsou všechny běžně dostupné... Tak nevím :o(
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Marcela
|
Vloženo: 02.02.2007 22:32:28.
ID: 1652.
|
|
Phille, nechtěl bys nám ten pravý recept prozradit? Teta se přece nemůže dozvědět, že ten, kdo zveřejnil recept na netu, jsi právě Ty, ne? ;-) Budeme Ti všechny velmi vděčné!!!
odpovědět
|
|
Nadpis: qekscqetbp
Od: npnuhdbdob
|
Vloženo: 25.11.2023 15:50:25.
ID: 26097.
|
|
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
odpovědět
|
|
Nadpis: tkfdamdcpp
Od: ntynscleif
|
Vloženo: 25.11.2023 18:32:21.
ID: 26100.
|
|
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: dana
|
Vloženo: 10.02.2007 20:42:10.
ID: 1670.
|
|
Přečetla jsem všechny recepty, ale jsou to recepty na medovníky, protože na MARLENKU je těsto řídké a natahuje se do čtvercového ráfku a těsto je čokoládové, ale takový recept jsem nenašla. Pokus někdo něco takového máte tak prosím pošlete mi ho dík dana
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Mirka
|
Vloženo: 12.02.2007 18:03:38.
ID: 1674.
|
|
To Salko je možné vařit v papiňáku asi 3/4 hodiny a bez otevřění poklice nechat zchladnout - plechovka sice nezměkne,ale vnitřek zkaramelizuje stejně jako při 3-hodinovém vaření v normálním kastrolu a uspoříme čas i energii.Další postup je stejný
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Macek II
|
Vloženo: 15.02.2007 20:21:39.
ID: 1683.
|
|
Ahoj, chtěla bych vědět, jaký je rozdíl mezi MARLENKOU a MEDOVNÍKEM
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Arana
|
Vloženo: 16.03.2007 14:49:38.
ID: 1772.
|
|
..když to tak čtu, tak si nabalím nějakého arména a vyloupím jim národní poklad:-)))))) a nebo udělám špionáž do Frydku či Mistku, kde to pečou:-) Kdo jde se mnou? Dřív se do toho nepustím, dokud to tu nebude napsané arménsky:-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Romana
|
Vloženo: 16.03.2007 21:30:32.
ID: 1777.
|
|
Jo, jdu taky! Do Frýdku-Místku to mám kousek, tak přijeď a vtrhnem tam spolu,ju? :-)))))
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Eva
|
Vloženo: 20.03.2007 14:42:25.
ID: 1809.
|
|
Tak jsem se chystala na velikonoce péct Marlenku, ale když čtu vaše příspěvky, tak nevím, jestli se do toho pouštět. Vyzkoušela jsem už hodně receptů a nad tady tím přemýšlím, proč se ocet smíchává se sodou hned na začátku. Jaký to má význam, když ta soda vyšumí. Soda se používá místo prášku do pečení, aby těsto bylo nadýchané, proto by se měla, alespoň podle mně přidávat vmíchaná do mouky. U hutnějších těst se přidává ocet, aby to kypření sody podpořil. No a když se soda s octem smíchá hned na začátku, soda vyšumí a vznikne nám tekutina nevalné chuti, která se mine účinkem. Já to asi na ty velikonoce přece jenom zkusím a pak dám vědět, jak to dopadlo. Kdyby to někdo risknul a zkusil dříve, tak ať napíše. Tak se mějte fajn...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Jana
|
Vloženo: 21.03.2007 7:35:39.
ID: 1814.
|
|
Nieje to ziadny risk, upiect marlenku podla tohoto receptu:) Je uplne uzasna. Piekla som ju uz mozno 20 krat a vzdy sa podarila super.... a tu sodu s octom tam davam presne tak ako je to napisane v recepte, iba trosku menej muky dávam.
odpovědět
|
|
Nadpis: dgogmhvrdk
Od: yviexvkjkd
|
Vloženo: 25.11.2023 18:32:18.
ID: 26099.
|
|
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: pasek
|
Vloženo: 20.03.2007 18:21:51.
ID: 1811.
|
|
Ahojky všem co se snaží získat recept na marlenku,to je velmi těžké napodobit skutečnou marlenku jelikož to je velmi střežené tajemství jejího výrobce!!!Ale je to opravdu velmi lepší a levnější si to koupit!!!Ted už výrobce prodává pouze jeden typ velikosti , - byly dva typy, ted to sjednotil ovšem kvalita zůstává!!!!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Saška
|
Vloženo: 26.03.2007 10:12:50.
ID: 1833.
|
|
Taky mám ráda Marlenku a mám doma nejméně 5 různých, zaručených receptů, ale ještě jsem z nich ani jeden nezkusila, už jen vaření Salka 3 hodiny a čekání na vychladnutí mě odradí, protože já chci vše HNED. No ale tento víkend jsem v nějakém obyčejném stolním kalendáři objevila fakt jednoduchý recept, který jsem neodolala vyzkoušet a dopadlo to fakt skvěle a byla to rychlovka. Všem hrozně chutnala a recept jsem musela rozeslat na všechny strany. Tady je: Ingredienci: 3 vejce, 300 g cukru, 1 hera, 3 lžíce medu, 1 lžička jedlé sody, 400 g hladké mouky, 1 plechovka Salka, 300 g másla. Postup: Rozpustíme heru a za stálého míchání přidáme vejce, med, cukr, mouku a jedlou sodu. Mícháme cca 10 minut (já určitě míň ;-)). Na plech s papírem rozetřeme těsto v tenké vrstvě (normálka příborovým nožem např.) a pečeme v rozehřáté troubě asi 5 - 7 minut. Upečené pláty (bylo jich 5, ale sneslo by se i 6) vyměříme na stejné obdélníky, či kola, chcete-li, odkrojky nastrouháme či nadrobíme najemno. Krém připravíme tak, že Salko umixujeme se změklým máslem do hladka (proto se výše zmiňují o chuti krému v originálu, že je jako Salko nevařené). Potíráme pláty (kola), slepujeme, vrchní díl a boky potřeme krémem a posypeme drobky, vrch můžeme pokapat čokoládou. Je úchvatný, pláty vláčné, stačí jen mírné vychlazení v lednici. Tak ať se podaří a dobrou chuť.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: maja
|
Vloženo: 06.04.2007 13:04:10.
ID: 1889.
|
|
těsto na marlenku má byt řídké,tím pádem méně mouky,a za tepla to vlejeme na plech s pečícím papírem.Vím to protože jsem byla ve výrobě marlenky a tam to tak dělaji. A krém na marlenku je ze salka a másla jak už to tady je uvedené!Marlenka se skládá z 5plátu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: evelína
|
Vloženo: 06.04.2007 13:08:59.
ID: 1890.
|
|
má dcera příšla s nápadem upect marlenku, po tom jak jsem si přečetla tady ty odkazy řekla jsem si ať to zkusí.Začala péct ve 2hodiny dala pozdě vařit salko tam musela čekat až se dovaří.Moc jsem tomu nevěřila že se jí to podaří.Ale nakonec dělala krém namazala to a druhý den ráno se mohli po tom všichni utlouct. A proto kdo četl minulé odkazy tak doufám že se neleknou a upečou si to!Stojí to opravdu za to,ale těsto musí byt řídčí a vlejete to na pečící papír a pak vám to ztuhne,musí to byt ale na všech stranach rovnoměrné,nebo to budete mít křivé. Každému to doporučuji!!!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: daja
|
Vloženo: 18.04.2007 20:21:21.
ID: 1958.
|
|
medovnik se sadlem???to musi byt grcka!kde ten narod spěje každý 5 ma nadváhu
odpovědět
|
|
Nadpis: Marlenka
Od: Supr buchta
|
Vloženo: 25.04.2007 18:10:27.
ID: 1992.
|
|
Zkombinovala jsem nekolik receptu a je to fakt dobre a super. Vubec se to nepripaluje a rozplyva se to na jazyku !!!! Skuste to!!!!!!! Tohle je muj stastny recept: MARLENKA
INGREDIENCE: 100g másla 2 velké lžíce medu 200g cukru 1 malá lžíce octa 1 velká lžíce sody 3 vejce 500g hladké mouky
KRÉM: 200g másla 1 salko (uvařené 3 hodiny ve vodě na karamel) mleté vlašské ořechy, koňak (nemusí být)
Postup: V hrnci nad párou rozpustíme máslo, přidáme cukr, med a vymícháme. Ocet přidáme do sody ve vedlejším hrnečku, vypění to. Vmícháme do medové kaše. Směs dáme na ohen (lázeň) a za stálého míchání vmícháme vejce. Mícháme stále, pak odstavíme, a do horkého postupně přisypáváme mouku a vymícháváme. Nebo tohle udělej v teflonovém hrnci, kde se těsto nepřipeče a nepřipálí. Po částečném vychladnutí těsto rozdělíme na 5 až 6 kuliček, zabalíme do potravinářské folie a necháme hodinu odpočsívat na teplém místě. Po odpočinutí vyválíme na slabou placku, protože těsto je tuhé, je lepší nejprve udělat delší váleček, který se potom dá vyvalovat na tenkou placku. Pečeme na pečícím papíru každou placku zvlášt nebo na plechu vysypaném moukou (bez vymastění!!!!) asi 240 st. 3-4 min ale musíš hlídat podle tlouštky placky péci i kratší dobu at to nespálíš!! Placky je možné upéci i několik dní dopředu. Placky ořežeme do požadovaného tvaru a velikosti a odkrojky pak použijeme k nastrouhání. Pokud by se to lámalo tak můžeme kraje okrojit až dodatečně jak nám to stuhne v lednici. Slepujeme je krémem i na horní dáme krém a to pak postrouháme odkrojky těsta smíchanými s grankem nebo oříšky, Marlenku pak můžeme počárkovat rozpuštěnou čokoládou na vaření. Marlenku necháme ztuhnout aspon 2 hodiny v lednici.
Krém: Smícháme máslo a salko a trošku konaku když máme.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od:
|
Vloženo: 29.04.2007 15:21:55.
ID: 2004.
|
|
Těsto: 100g másla, 2 velké lžíce medu, 250 g cukru, 1 malá lžička octa, 1velká lžíce sody, 2 vejce, 700g hladké mouky,
Sodu a ocet smícháme. Do hrnce dáme máslo, med, cukr a vymícháme, pak přidáme ocet se sodou a vymícháme znovu. Směs dáme na oheň za stálého míchání přidáme 2 vejce, a mícháme, až se na povrchu objeví pěna a ta směs se přemění do hnědé barvy, pak do horkého těsta přidáme hladkou mouku až se to bude tahout!Na pečící papír nakreslime čtverce a těsto nějakym nožem budem roztírat jen tence hodně to nakyne!Potom dáme peci jen na max.4 minutky a výsledek zkuste sami?! Žádne kuličky neděláme toto je pravý recept na marlenku známá tam dělá. Krém: 200 g másla, 1 konzerva Salka,3 hodiny uvařeného a potom jeden platek rozmixujeme na drobky posypeme vzch a tím krémem namažeme boky marlenky a ještě ten vrch polejeme tekutou čokoládou!!Je to jednoduché
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Frona
|
Vloženo: 29.04.2007 23:57:28.
ID: 2007.
|
|
Děkujeme za recept, jste hodná, že jste se s ostatními podělila. Já určitě vyzkouším. Jen se mi pořád nezdá ten krém. Vím, že se uvádí téměř všude, ale já jsem jej kdysi dělala, ale v Marlence je podle mě jiný. Oni ho mají takový dost tuhý, ne máslový. Tam bude určitě jiný postup přípravy. V té výrobně jistě to Salko berou v nějakém velkém balení a že by to pak celé uzvařené vařili takovou dobu...? Jsou to však jen pouze mé doměnky! Škoda, že nemám takovu známou, jako Vy:-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Marlenka
Od: Katka
|
Vloženo: 13.05.2007 0:46:00.
ID: 2051.
|
|
Robila som presne podľa tohoto receptu, ale robila som 8 šulkov, ktoré som valkala a bola to babravá robota.Krému bolo tiež tak akurát. Inak bol veľmi chutný a vydržal v chladničke len do druhého dňa.Keby sa hňeď nezjedol bol by ešte lepší.
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |